UWV betaalt opleidingen voor ‘kansrijke’ beroepen

Ben jij werkzoekend en wil jij je omscholen voor een beroep met veel kansen op de arbeidsmarkt? Dan is er nu goed nieuws voor je! Vanaf heden kun je het lesgeld van vijf ICT opleidingen van Hogeschool NOVI volledig terugbetaald krijgen door het UWV.

Je kunt namelijk het komende anderhalf jaar subsidie aanvragen wanneer jij je bij- of om wilt laten scholen voor een 'kansrijk' beroep. Dit heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt. Hiermee wil het kabinet het omscholen naar beroepen met meer werkgelegenheid aantrekkelijker maken voor werkzoekenden.

De volgende ICT beroepen behoren tot de 'kansrijke beroepen' waarvoor je een scholingsvoucher van het UWV kunt ontvangen.

  • Security Specialist ICT
  • Servicedeskmedewerker ICT
  • Systeembeheerder ICT

Uiteraard kan jij je bij Hogeschool NOVI voor deze beroepen laten omscholen. Wij hebben drie korte ICT opleidingen samengesteld die je praktijkgericht opleiden tot één van de drie meest kansrijke ICT banen volgens het UWV. Deze opleidingen zijn volledig te betalen met de voucher die het UWV ter beschikking stelt! Wil je meer weten over de inhoud van deze opleidingen, wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij informeren je ook graag of je in aanmerking komt voor een UWV voucher.

Ben je er al over uit en wil je meteen beginnen? Meld je dan aan voor één van de vijf opleidingen. Na aanmelding registreer je je op werk.nl als werkzoekende en vraag je de scholingsvoucher aan op uwv.nl. Je kunt het lesgeld volledig terugontvangen van het UWV. Voor meer informatie betreft subsidie voor bij- en omscholing naar kansrijk beroep lees hier.