BOOTCAMP

Full Stack Developer

Een Full Stack Developer is een allrounder die met gemak een hele app ontwikkelt – van design tot database. Binnen 20 weken heb je een hbo-functiecertificaat en kun je de arbeidsmarkt op als junior ontwikkelaar. Ideaal als je een carrièreswitch wilt maken of als je momenteel geen baan hebt.

 

In het kort

Bootcamp

Full Stack Developer

Duur voltijd

20 weken

Duur deeltijd

40 weken

Kosten

Vanaf € 5.000

Financiering
Levenlanglerenkrediet
Start

4 keer per jaar

Locatie

Utrecht, Maastricht & remote

Voor wie?

De bootcamp Full Stack Developer leidt je op tot junior professional in de Software Development
Deze mensen kozen voor deze opleiding.

 

Creatievelingen

Je bruist van de ideeën en staat te trappelen om die te vertalen in websites en applicaties.

Puzzelaars

Je weet je weg in techniek goed te vinden en vindt het leuk om verbanden te leggen en vraagstukken op te lossen.

Teamplayers

Je beste werk maak je steevast als je samenwerkt. Met collega’s, met vrienden én met klanten.

 

6C4A89AF-3154-42C4-8B18-5D005257A918

Leren in je eigen tempo.

Of je nu een drukke baan hebt of je volledig wilt focussen op je omscholing. Het tempo van de NOVI bootcamps kun je aanpassen aan jouw voorkeuren en situatie. Je krijgt vanaf dag 1 toegang tot het lesmateriaal, kunt de colleges bijwonen en kunt gemakkelijk de doorlooptijd van je bootcamp verlengen. 

Voltijd
Je bent ongeveer 25 à 30 uur per week bezig met het volgen van colleges, het doen van de opdrachten en zelfstudie. Je bent met 2 leerlijnen tegelijkertijd bezig en levert na 6 maanden een eindopdracht in.  


Deeltijd
Je bent ongeveer 12 à 15 uur per week bezig met het volgen van colleges, het doen van de opdrachten en zelfstudie. Perfect te combineren met je werk. Je kiest zelf of je 2 leerlijnen tegelijkertijd doet, of ze na elkaar volgt. Na 12 maanden lever je de eindopdracht in.

Contact NOVI

Wil je meer weten?

Bel ons: 030-3073 230

 

Onze opleidingsadviseurs zijn telefonisch beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00.

Liever een gesprek op locatie? Maak dan nu een afspraak.

Wat kun je na
de opleiding

Na deze opleiding kun je slimme (web)applicaties, mobiele apps en databases ontwikkelen op basis van de eisen en wensen van de klant. Je programmeert met gemak in talen als Java, React, HTML, CSS en Spring en werkt moeiteloos samen met andere programmeurs.

Direct inschrijven   

 

1. Full Stack Developer

Een full-stack developer is een allround-ontwikkelaar die zowel op het gebied van frontend als backend aan de slag kan. Je kunt er voor kiezen om als full-stack developer te werken, of je na de opleiding te specialiseren in één van de twee gebieden. Hij of zij ontwikkelt met gemak een complete applicatie, van design tot database. Binnen projecten is een full-stack developer een belangrijke collega, omdat je kennis hebt van de gehele stack.

2. React (frontend) Developer

Een React developer vertaalt schermontwerpen naar werkende systemen doormiddel van de JavaScript library React. Alles wat de gebruiker ziet en ervaart, wordt door een frontend developer gebouwd. Wát hij precies ontwikkelt, hangt af van het bedrijf waarvoor hij werkt, want de code is slechts het middel. Het kan een boekingssysteem zijn, een e-learning platform of een nieuwe feature voor Netflix – om maar wat te noemen.

3. Java (backend) Developer

De naam zegt het eigenlijk al: een Java developer ontwikkelt projecten in de programmeertaal Java. Hierin werkt hij specifiek aan het "brein" van de applicatie, het gedeelte waarin wordt geregeld hoe (en waar!) data wordt opgeslagen, maar ook hoe het makkelijk te bereiken is voor andere systemen. Wát hij precies ontwikkelt, hangt af van het bedrijf waarvoor hij werkt: het kan de database van Spotify zijn of het algoritme van Twitter – om maar wat te noemen. Als developer ben je ook verantwoordelijk voor het onderhouden en testen van die applicaties.

4. Softwaretester

De rol van een softwaretester is cruciaal in het softwareontwikkelingsproces. Hij of zij coördineert tests, automatiseert ze en kruipt in de huid van de gebruiker door belangrijke functionaliteiten zelf uit te proberen. Het resultaat: efficiënte en compleet geoptimaliseerde software – zodat het harde werk van de developers niet voor niks is geweest.

Wat ga je leren?

Frontend

In de eerste leerlijn, Frontend, richt je je logischerwijs op de voorkant van de software – de interface waar de gebruiker de software mee bedient. En ‘software’ kun je hier breed interpreteren, want vergis je niet: frontend gaat niet alleen over het bouwen van websites, maar ook over web- én mobiele applicaties. Je leert voor al die pijlers interactieve systemen te ontwerpen waarbij de gebruiker centraal staat.

Backend

De Backend-leerlijn start met de basisbeginselen van programmeren. Daarna leer je een veilig online platform te maken met het Java Spring-framework. Je leert om gebruikersdata in SQL-databases te beheren, waarbij je ervoor zorgt dat gebruikers alleen toegang krijgen tot de informatie en acties waar ze recht op hebben. Ook verdiep je je kennis van OOP-structuren en design patterns, zodat je ook bij grotere projecten het overzicht in je code kunt bewaren. Je vergroot je inzicht in het softwareontwikkeltraject door een technisch ontwerp te maken. 

Gratis workshops

Naast de twee leerlijnen kun je als bootcamper gratis aanhaken bij een handvol waardevolle workshops, zoals de workshops Git en Effectief Leren. In de Git-workshop leer je hoe je Git kunt gebruiken bij softwareontwikkeling en om samen te werken aan één project. Bij de workshop Effectief Leren leer je hoe je brein werkt en met welke trucjes je het kunt ‘bespelen’. Er komen ook verschillende leerstrategieën aan bod, met concrete tips over hoe je die handig kunt inzetten. Zo haal je alles uit de bootcamp wat erin zit. 

Hoe studeer jij het liefst?

NOVI is al meer dan 60 jaar een begrip in de ICT-sector. Bij ons werk je doelgericht aan je ambities: geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar alleen leren wat je nog nodig hebt om te groeien als professional.

Werken & leren
Binnen onze bootcamps proberen we de praktijk zo goed mogelijk na te bootsen. Je werkt met cases die uit de praktijk gegrepen zijn, zodat je na je bootcamp optimaal voorbereid bent op het echte werk.

Persoonlijke begeleiding en coaching
Onderwijs valt of staat met begeleiding. Daarom zijn onze docenten optimaal bereikbaar en krijg je een persoonlijke studiecoach.

Ontmoetingsplek
Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.

Gert Brussen
‘Voor ik aan mijn studie begon, was ik projectmanager bij de Belastingdienst. Om door te groeien had ik een hbo-diploma nodig, dus ik schreef me in voor de verkorte incompany-opleiding hbo-ICT. Omdat mijn specialisatie wegens te weinig belangstelling niet klassikaal werd gegeven, heb ik ook een paar modules in Utrecht gevolgd. Daardoor ontmoette ik ook deelnemers uit andere bedrijven en kreeg ik allemaal nieuwe inzichten. Ik kijk er positief op terug, want een paar maanden na mijn afstuderen heb ik een stap in mijn carrière kunnen zetten. Ik ben nu teammanager binnen ons datacenter.’
Bedrijfskundige informatica
Rishgi Dewnariain
‘Bij de start van mijn opleiding merkte ik direct dat ik omringd was door professionals. De uitwisseling van ideeën binnen de verschillende betrokken bedrijven zorgde ervoor dat ik direct begreep wat er gedaan moest worden. Geen saaie lesstof, maar direct naar de kern van het verhaal door praktijkervaringen.’
Bedrijfskundige informatica
Ashray Roktoe
‘Wat ik vooral leuk vind aan de opleiding, is dat de lessen niet alleen op de stof zijn gericht. Dat geeft ruimte voor interactie. Als de docent urenlang aan het woord zou zijn, zou ik mijn aandacht er maar moeilijk bij kunnen houden. In plaats daarvan houden we bijvoorbeeld brainstormsessies, waarbij iedereen aan het woord komt – heel anders dan wat ik van de middelbare school gewend ben.’
Software Development
mockupv3

Digitaal leren
met EdHub

In EdHub, ons eigen digitale leerplatform, vind je al het studiemateriaal dat je nodig hebt. Van studieboek tot syllabus en van praktijkopdracht tot sandboxes.

Voor theorie en praktijk
Leg makkelijk de verbinding tussen je colleges en de praktijk door te oefenen in speciale sandbox-omgevingen.

Gratis studieboeken
Via de ingebouwde BUKU-bibliotheek krijg je gratis toegang tot duizenden relevante studieboeken.

Is deze bootcamp wat voor jou?

Stel dan jouw studieoverzicht van de bootcamp samen, dan weet je gelijk wanneer je afstudeert.

Check de wizard

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

De meeste studenten van NOVI komen in aanmerking voor subsidie. Soms betekent dit dat je een deel van de opleidingskosten via een subsidie kunt terug krijgen, soms beperkt zich dit tot een renteloze lening van DUO. Om te bepalen welke regeling specifiek op jou van toepassing zijn, is het belangrijk dat we wat meer over je te weten komen. Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met onze subsidieadviseur.

Voldoe ik aan de toelatingseisen voor deze opleiding?

Om toegelaten te worden op onze opleidingen, moet je voldoen aan de hbo-startkwalificaties. Dit betekent dat je minimaal beschikt over een HAVO, VWO, MBO4 diploma. Heb je dit niet, dan moeten we een 21+ toets afnemen. Dit kan bij NOVI kosteloos. Als je een diploma in het buitenland hebt behaald, dan kun je bij ons checken of deze volstaat om te starten bij NOVI. Wel is het van belang dat je beschikt over de Nederlandse taal (niveau NT-2). Wil je een 21+ toets inplannen of je diploma laten checken, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Past deze opleiding wel bij mij?

Als je twijfelt over welke studierichting het best bij jou past is het vaak goed in hierover in gesprek te gaan met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de opleidingen, maar ook over het perspectief op de arbeidsmarkt nadat je de opleiding hebt afgerond. Het is belangrijk om te weten dat je keuze niet direct in beton gegoten is. Als je tijdens je opleiding toch liever de switch maakt naar een andere richting, dan kan dit kosteloos. Je betaalt uiteraard al wel voor hetgeen dat je hebt afgerond.

Kan ik de lessen ook fysiek volgen?

De colleges zijn allemaal digitaal. Maar wij stimuleren je wel om ook naar onze locatie te komen. Daar kunnen we je helpen bij je praktijkopdrachten, kun je samenkomen met je groepsgenoten, het bedrijfsleven of interessante sprekers tijdens aanvullende workshops, die je gratis kunt volgen. NOVI is meer dan alleen een school, het is een community. En die community ontmoet je vooral bij ons in Utrecht en Maastricht.

Kan ik ook vrijstellingen krijgen binnen deze opleiding?

Voor de hbo-opleidingen kun je vrijstelling krijgen voor alle leerlijnen waarvan je al over de benodigde competenties beschikt. Dat kan zijn doordat elders al een opleiding hebt gevolgd met vergelijkbare leeruitkomsten, of doordat je in de praktijk ervaring hebt opgedaan die overeenkomt met hetgeen je leert tijdens de leerlijn. Je kunt de mogelijke vrijstellingen gemakkelijk in kaart brengen met onze configurator. Uiteindelijk verdien je de daadwerkelijke vrijstellingen met een interview dat je voert met een van onze assessoren. Voor de bootcamps kun je geen vrijstelling krijgen.