CURSUS

HTML & CSS

Heb je altijd al je eigen website willen bouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je bekend met de basisprincipes, maar blijkt het lastig de volgende stap te zetten? In deze cursus leer je hoe je op professioneel niveau unieke webpagina's bouwt en online plaatst. Na het volgen van vijf learning chunks kun jij een visueel design omzetten naar een prachtige webpagina. 


 

In het kort

Studierichting

Cursus: HTML & CSS

Duur

Eigen tempo

Kosten

1375,-

Financiering LevenLangLerenKrediet
Start

Kickoff september 2024

Voor wie?

De cursus HTML & CSS is voor iedereen die op laagdrempelige manier kennis wil maken met de 'basics' in web development.
Deze mensen kozen voor deze opleiding.

 

Voor wie?

De cursus HTML & CSS is voor iedereen die op laagdrempelige manier kennis wil maken met de 'basics' in web development.
Deze mensen kozen voor deze opleiding.

 

Beginners

Als je nieuw bent in de wereld van webontwikkeling en graag wilt leren hoe je webpagina's kunt maken met HTML en CSS, dan is deze cursus perfect voor jou. Je leert de basisprincipes en krijgt een solide basis om verder te bouwen.

Aspirant-webontwikkelaars

Ontdek de basisprincipes van webontwikkeling en maak kennis met onder andere HTML, CSS en JavaScript. Na het afronden van de cursus ben je goed gepositioneerd om door te groeien naar meer geavanceerde webontwikkelingstechnologieën en frameworks.

UX/UI-ontwerpers

Ben je geïnteresseerd is in het ontwerpen van gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke webinterfaces? Deze cursus biedt jou de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de technische aspecten van webontwikkeling, zodat je beter kunt samenwerken met ontwikkelaars en je ontwerpen kunt optimaliseren.

 

Wat ga je leren?

Je volgt vijf learning chunks. Een chunk bestaat uit voorbereidend materiaal, een verdiepende les en ten slotte een opdracht om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Op deze manier leer jij stapsgewijs hoe een webpagina inricht en vormgeeft. Daarnaast neem je deel aan praktijkdagen, waarbij je onder begeleiding werkt aan een groter project. Ten slotte leer je ook hoe je jouw gecreëerde website online publiceert.

 

Wat ga je leren?

Je volgt vijf learning chunks. Een chunk bestaat uit voorbereidend materiaal, een verdiepende les en ten slotte een opdracht om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Op deze manier leer jij stapsgewijs hoe een webpagina inricht en vormgeeft. Daarnaast neem je deel aan praktijkdagen, waarbij je onder begeleiding werkt aan een groter project. Ten slotte leer je ook hoe je jouw gecreëerde website online publiceert.

 

Chunk 1: Opbouw met HTML

HTML is de basis van iedere website. We gebruiken het wereldwijd om content te structureren op onze webpagina's zodat de browser het kan interpreteren. In deze eerste learning chunk gaan we in op het gebruik van tags, elementen en de opbouw van formulieren.

Chunk 2: Opmaak met CSS

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het zorgt ervoor dat we specifieke onderdelen in de HTML kunnen voorzien van styling. Hierdoor hebben we invloed op het uiterlijk van onze elementen. Je kunt bijvoorbeeld specificeren dat de achtergrondkleur van de pagina zalmroze moet zijn, alle paragrafen in het lettertype "Tahoma" worden weergegeven en dat alle <h1>-elementen een blauwe schaduw krijgen. 

Chunk 3: Layouts maken met CSS Flexbox

Tot nu toe hebben we geleerd hoe we elementen kunnen positioneren met de position-property, maar dit is niet genoeg om volledige pagina layouts mee te bouwen. Om dit te bewerkstelligen gebruiken we Flexbox. Het helpt ons om elementen makkelijk op de pagina te positioneren en overgebleven ruimte gelijknamig te verdelen. Hierdoor kunnen we heel flexibel omgaan met onze elementen, zonder dat we daar zelf nog veel naar om hoeven te kijken!

Chunk 4: Van ontwerp naar webpagina

Je volgt deze cursus natuurlijk omdat je hele webpagina's wilt bouwen. Op het moment dat je projecten groter worden is het belangrijk om uniformiteit en structuur aan te brengen in jouw CSS zodat je het overzicht niet kwijtraakt. Bovendien kan je ook niet zomaar beginnen, je zult eerst goed naar een ontwerp moeten kijken om te ontdekken hoe je die vertaling van het ontwerp naar je pagina moet aanpakken. Daarom gaan we in deze learning chunk in op de vertaalslag van ontwerp naar webpagina, en zorgen we ervoor dat je pagina er op ieder scherm goed uitziet! 

Chunk 5: Deployment; je website online plaatsen

Wanneer je je website online wilt plaatsen moet je rekening houden met 2 belangrijke dingen; je domeinnaam en hosting. Een domeinnaam is een unieke naam op het internet die slechts door 1 persoon of bedrijf gebruikt kan worden. Wanneer we willen dat gebruikers onze website kunnen bezoeken, zullen we ons project moeten hosten op een server. In deze learning chunk behandelen we onder andere de werking van domeinnamen en hosting en hoe je jouw website deployed. Daarnaast leer je hoe je formulieren kunt bouwen zonder JavaScript.

Cursus op hbo-niveau

Deze cursus is onderdeel van onze hbo ICT, studierichting Software Development. Daardoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Zowel in het lesmateriaal, als in de persoonlijke begeleiding.

Cursus op hbo-niveau

Deze cursus is onderdeel van onze hbo ICT, studierichting Software Development. Daardoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Zowel in het lesmateriaal, als in de persoonlijke begeleiding.

Van theorie naar praktijk
Hbo onderwijs kenmerkt zich door een sterke theoretische basis, maar juist ook de directe vertaling naar de praktijk. Je kunt direct met de materie aan de slag. 

Verdien studiepunten
Als je de cursus succesvol afrond krijg je een hbo-deelcertificaat met studiepunten.
Goed voor op je CV!


Kom bij ons langs!

We hebben een prachtige locatie in Utrecht, vlak bij het Science Park, dus goed bereikbaar met het OV. Op die locatie kun je gewoon lekker studeren wanneer het jou uitkomt. We hebben werkplekken, een relaxt muziekje en een volle koelkast voor je klaar staan. Ook organiseren we meetups, kun je afspreken met de docenten en natuurlijk met je klasgenoten. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, want alle programma’s zijn online te volgen, maar het maakt het studeren wel een stuk leuker. 

 

Coding met NOVI

Benieuwd of programmeren wat voor jou is? Check dan zeker onze eerste aflevering van Coding met NOVI! De serie van NOVI Hogeschool waarin onze hoofddocent Nova je meeneemt in verschillende programmeer-challenges.

Leen het lesgeld bij DUO

Ben je niet ouder dan 55 jaar, dan kun je aanspraak maken op het Levenlanglerenkrediet om de cursus te bekostigen. Je hebt 15 jaar om de lening terug te betalen tegen een lage rente.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt het volledige lesgeld lenen en krijgt dit ook in één termijn van DUO overgemaakt.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

Vanaf 1 januari van het jaar volgend op de voltooiing of beëindiging van de opleiding, wordt de terugbetaling gestart. Je hebt een periode van 15 jaar om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt bepaald op basis van je inkomen. In 2023 is de rente vastgesteld op 0,46%, in 2024 is dit 2,56%.

Wat zijn de voorwaarden?

Hier zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Je leeftijd op het moment van aanvraag is onder de 56 jaar.
  • Je collegegeld wordt niet gedekt of vergoed door een andere entiteit, zoals je werkgever.
  • Je voldoet aan de hbo startkwalificatie (mbo4, havo, vwo of geslaagd voor de 21+ toets).

Check duo.nl voor alle voorwaarden.

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal

Over deze cursus

Past deze cursus bij mij?

Voor het volgen van deze cursus is geen IT-ervaring vereist, maar enige ervaring met het werken met computers is gewenst. Je moet bijvoorbeeld een programma op jouw besturingssysteem kunnen installeren, zodat je de opdrachten kunt uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en tijd wilt investeren in het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Wat ga ik leren?

Na het volgen van de vijf chunks kun jij een visueel design omzetten naar een prachtige webpagina. Jij bouwt straks zelfstandig een professionele website in handomdraai. In de vijf chunks komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • HTML: gebruik van tags, elementen en opbouw van formulieren
  • CSS: opmaak van elementen
  • Layouts maken met CSS Flexbox
  • Media queries en responsive webdesign
  • Clonen, comitten en pushen met Git en GitHub
  • Domeinnaam kopen en websites hosten
  • Bonusonderwerpen: transities, pseudo-elementen en CSS Grid

Praktische informatie

Wanneer je je inschrijft voor de cursus krijg je toegang tot ons online leerplatform EdHub. Door middel van uitleg, voorbeelden, video’s en opdrachten leer je hoe de afzonderlijke concepten werken. Zo bereid je je voor op de les, waarin deze concepten samen komen. Ten slotte test je jouw kennis met een verwerkingsopdracht. Daarna volg je de volgende chunk. Loop je vast of wil je sparren met een docent? Dat kan! Tijdens de cursus zijn er online docenten beschikbaar aan wie jij je vragen kan stellen. Er zijn ook praktijkdagen waarin je op locatie werkt aan een grotere opdracht. Als je alle opdrachten hebt doorlopen, krijg je van NOVI een certificaat. Hiermee toon jij aan dat jij de cursus hebt gevolgd en de concepten van HTML en CSS onder de knie hebt.

Belangrijke data

Bij NOVI houden we van persoonlijke begeleiding. Hoewel je de cursus volledig online en in je eigen tijd kunt volgen, is het wel zo fijn om met je docent of medestudenten te sparren. Daarom trappen we gezamenlijk de cursus af met een kick-off op onze locatie in Utrecht.

De eerstvolgende cursus start per 24 mei 2024 met een kick-off tussen 13:00 en 15:00 uur op locatie in Utrecht (Newtonlaan 247). 

Verder organiseren wij nog 2 praktijkdagen:

Praktijkdag 1: 31 mei 2024 (9:30 tot 12:30 uur)

Praktijkdag 2: 14 juni 2024 (9:30 tot 12:30 uur)

 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik subsidie krijgen bij het volgen van een cursus bij NOVI?

De kans is groot dat je een aanzienlijk deel van je NOVI-opleiding niet zelf hoeft te betalen. Voor onze opleidingen zijn namelijk verschillende regelingen en subsidies beschikbaar. Je vindt ze hier.

Past de cursus HTML & CSS wel bij mij?

Als je twijfelt over welke cursus het best bij jou past is het vaak goed in hierover in gesprek te gaan met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de cursussen, maar ook over het perspectief op de arbeidsmarkt nadat je de cursus hebt afgerond. 

Is de cursus te combineren met mijn baan?

Bij NOVI krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om werk en studie succesvol te combineren. 

Kan ik de lessen ook fysiek volgen?

De colleges zijn allemaal digitaal. Maar wij stimuleren je wel om ook naar onze locatie te komen. Daar kunnen we je helpen bij je praktijkopdrachten, kun je samenkomen met je groepsgenoten, het bedrijfsleven of interessante sprekers tijdens aanvullende workshops, die je gratis kunt volgen. NOVI is meer dan alleen een school, het is een community. En die community ontmoet je vooral bij ons in Utrecht en Maastricht.

Kan ik ook een cursus volgen als ik autisme heb?

Bij NOVI begrijpen we dat iedere student uniek is en specifieke behoeften heeft, vooral studenten die binnen het autismespectrum vallen. Ons onderwijs is ontworpen met het oog op inclusiviteit en toegankelijkheid, waardoor het goed aansluit bij studenten met autisme. Wij streven ernaar om een leeromgeving te bieden die niet alleen ondersteunend en begrijpelijk is, maar ook de sterke punten en talenten van deze studenten benut.

Kan ik een cursus online volgen?

Bij NOVI benutten we de voordelen van online optimaal, waardoor je kunt studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Dit maakt het mogelijk om een opleiding te volgen naast je baan, gezinsleven of andere verplichtingen. Bovendien biedt online onderwijs de mogelijkheid om in je eigen tempo te leren, met toegang tot een breed scala aan bronnen en directe feedback van docenten en medestudenten.

Meer weten?


Onze opleidingsadviseurs zijn telefonisch beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00. Of mail ons!