Dé hogeschool voor ICT

Bij NOVI kun je doelgericht werken aan je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar alleen dátgene leren waardoor je groeit als professional.

ICT-onderwijs op maat

Reden nummer één om voor NOVI te kiezen is ons unieke vrijstellingensysteem. Als je al werkervaring hebt, is de kans groot dat je bij ons een stuk van je studie kunt afsnijden, zelfs als het geen ICT-ervaring is. Daarnaast bieden we on-demand colleges, persoonlijke begeleiding en veel contact met de praktijk. Want in een vakgebied dat zo dynamisch is als de ICT, is de praktijk op z’n zachtst gezegd onmisbaar.

Arend Broeze
‘Door de flexibele manier waarop NOVI deze opleiding aanbiedt, kon ik een complete hbo-opleiding naast mijn werk volgen. De bekwame docenten uit de praktijk brachten de lesstof goed over. Ik heb de opleiding ruim drie jaar klassikaal en fysiek gevolgd, en het laatste gedeelte door corona online, via Teams. Hoewel mijn voorkeur bij fysiek onderwijs ligt, heeft NOVI de transitie van fysiek naar online wel goed uitgevoerd.’
Hbo-ICT Bedrijfskundige Informatica
Saskia Bousardt
'Wat ik zo leuk vind aan de opleiding, is dat het een goede combinatie is van theorie en praktijk. De theorie is interessant en de praktijkopdrachten zijn superleuk. Bij de meeste vakken mag je zelf een onderwerp kiezen voor de opdrachten, waardoor ze ook toepasbaar worden voor je werk of privéleven. Zo heb ik voor Frontend een superleuke babynamen-app gemaakt die niet alleen mij en mijn man geholpen heeft, maar die ook werd gebruikt door collega’s die in verwachting waren.’
Hbo-ICT Software Development

De oudste ICT-opleider van Nederland

NOVI is de oudste ICT-opleider van Nederland. Al hadden we bij onze oprichting in 1958 nog wel een andere naam: informaticus en schaakkampioen Max Euwe zette ons in de markt als AMBI, een afkorting is voor Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatievoorziening. In 1997 werd AMBI het NOVI van nu.

Ondanks onze leeftijd zitten we bepaald niet achter de geraniums. Integendeel: doordat we midden in de derde industriële revolutie stonden, hebben we bijgedragen aan de automatisering in Nederland en zijn we nu kennisexpert in de ICT. Ons jonge team zet zich elke dag in om jouw leerervaring en de inhoud van onze programma’s steeds een beetje beter te maken. Want leren vernieuwen, dat is onze missie.

Waarom kies je voor NOVI?

Reden nummer één om voor NOVI te kiezen? Ons unieke vrijstellingensysteem. Als je al werkervaring hebt, is de kans groot dat je bij ons een stuk van je studie kunt afsnijden – zelfs als het geen ICT-ervaring is. Op die manier kun je je opleiding flink inkorten: gemiddeld hebben onze studenten binnen 2,5 jaar hun bachelordiploma op zak. Maar misschien kun jij het nog sneller?

Werken & leren

Al onze HBO-opleidingen zijn deeltijdopleidingen. Daardoor kun je de leerstof direct toepassen op de werkvloer en grotere werkprojecten in je studie gebruiken als casestudy.

Praktijkgericht

Lange hoorcolleges, daar doen we bij NOVI niet aan. Bij ons ga je actief met de stof aan de slag, zodat je de theorie kunt toepassen in de praktijk. Dáár ga je immers werken.

On-demand colleges

Het enige wat je voor ons onderwijs nodig hebt, is internet. Al onze colleges zijn namelijk online. Daardoor heb je geen reistijd en kun je overal colleges volgen.

Leergierigheid

Als je in de ICT werkt, ben je nooit uitgeleerd. Daarom leren we je autodidactische vaardigheden aan – en een leergierigheid waarmee je altijd up-to-date blijft.

Ontmoetingsplek

Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.

Persoonlijke begeleiding

Aan het begin van je studie koppelen we je aan een studiecoach bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Daarnaast zijn onze docenten ook buiten de lessen om bereikbaar.

 

Vestigingen

Onze locaties zijn ontmoetingsplekken waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er natuurlijk ook.

Utrecht
Newton House
Newtonlaan 247, 3584 BH Utrecht
030-3073200 - info@novi.nl

Maastricht
Robert Schumandomein 2, 6229 ES Maastricht
043-3638333 - info@novi.nl