NOVI is
Prestatie
Ontwikkeling
Versnellen
 

NOVI is bij uitstek een opleider waar je doelgericht kunt werken aan het realiseren van je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar precies dat doen wat ervoor zorgt dat je groeit als professional.

0
6

Instroommomenten

0
1163

Aantal afgestudeerde hbo’ers

0
24

Gem. maanden tot afstuderen

0
482

Actieve studenten

WAAROM NOVI?

De voordelen:

NOVI is bij uitstek een opleider waar je doelgericht kunt werken aan het realiseren van je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar precies dat doen wat ervoor zorgt dat je groeit als professional.

Veel organisaties en professionals vinden NOVI al jaren de beste keus. De belangrijkste reden hiervoor is dat NOVI de opleidingen afstemt op haar klanten en dat biedt grote voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

 • Elke 6 weken instromen

  Hogeschool NOVI biedt flexibiliteit doordat je leert wanneer het jou uitkomt. Hogeschool NOVI biedt de opleidingen in een middag- en/of avondprogramma en het is mogelijk elke 6 weken in te stromen.

 • Verkort hbo-traject

  Bij aanvang wordt met elke student gekeken welke vakken hij/zij nog moet volgen om te kunnen afstuderen. Door middel van een op te bouwen portfolio, gebaseerd op de kennis en ervaring waar de student al over beschikt, wordt bepaald voor welke vakken vrijstelling kan worden verkregen. Vaak betekent dit dat een student veel sneller dan in de reguliere 4 jaar zijn titel kan halen. [Meer info]

 • Docenten uit het bedrijfsleven

  NOVI zet freelance-docenten in. Naast hun docentschap zijn zij werkzaam in het werkveld dat betrekking heeft op de opleiding. Dit maakt dat er tijdens de lessen veel interactie is. De docenten weten wat er leeft in de praktijk, zodat ze hierop kunnen inspelen tijdens de lessen.

 • Personal interactive learning

  NOVI implementeert de didactiek in de praktijk via het didactische model Personal Interactive Learning. Personal Interactive Learning bestaat uit de volgende aspecten:

  Personal
  NOVI biedt de student een leerweg aan, afgestemd op zijn persoonlijke behoefte en de zone van actuele ontwikkeling, hiermee wordt bedoeld dat het onderwijs aansluit bij de actuele kennis en ervaringen van de student.

  Interactive
  De connotatie van interactive betekent letterlijk in beide richtingen verlopend. De NOVI didactiek is een interactief proces vorm gegeven door discussie, feedback en evaluatie.

  Learning
  Door middel van de NOVI-didactiek doet de student kennis en vaardigheden op die direct toepasbaar zijn in een professionele omgeving.

 • Aangewezen kwaliteit

  Stichting Hoger Onderwijs NOVI heeft een NVAO-accreditatie en is in alles gelijk aan alle andere hogescholen in Nederland, met uitzondering van ‘bekostiging’ door de Minister van Onderwijs. De hbo-opleidingen leiden tot een getuigschrift en geven recht op de titel bachelor of ingenieur.

  Je kunt ons vinden in het zgn. CROHO-register onder het nummer 24HR.

De beste van Nederland

In de Keuzegids hbo 2018 is NOVI uitgeroepen tot de beste deeltijdopleider van Nederland. Ook werden de opleidingen ICT, Bedrijfskunde en Verkeer & Logistiek uitgeroepen tot de beste in hun categorie en benoemd tot topopleiding.

Alleen het beste resultaat

NOVI heeft een afstudeerpercentage van meer dan 80%. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.

Verkort traject en iedere 6 weken instromen

Een opleiding op maat, vaak korter dan 4 jaar, en starten wanneer het jou uitkomt.

Studenten beoordelen opleidingen met 8,5

In de Nationale Studentenenquête 2017 hebben onze studenten de NOVI-opleidingen het rapportcijfer 8,5 gegeven.

80%
INHOUD
Inhoud en kwaliteit van opleiding.
85%
ROOSTERS
Flexibiliteit en tijdigheid van studieroosters.
80%
DOCENTEN
Niveau van en begeleiding door docenten.
87%
GROEPSGROOTTE
Groepsgrootte in de klas en werkvormen.