Omscholen
richting de IT

Of je nu op zoek bent naar nieuw perspectief in je loopbaan, of even tijdelijk 'in between jobs' zit, de IT biedt tal van kansen. Sterker nog, HBO-ICT is nu de opleiding met de beste baankansent. En daarom heeft NOVI, specifiek voor de functies met de meeste kansen, doelgerichte omscholingstrajecten ontwikkeld op hbo-niveau. Deze opleidingen leiden jou in maximaal 6 maanden op tot een junior professional in de IT. Al honderden studenten gingen jou voor, en het overgrote deel daarvan werkt nu in de IT-sector.

IMG_0691

Wat zijn kansrijke beroepen?

Kansrijke beroepen zijn beroepen met meer vacatures dan instroom. Oftewel banen met een grote kans op werk. Het UWV publiceert elk jaar een lijst met kansrijke beroepen gebaseerd op het aantal openstaande vacatures. Al onze omscholingstrajecten leiden je direct op tot junior professional voor één van deze beroepen. Het maakt hierbij niet uit of je al enige ervaring hebt in de IT, of nog helemaal nieuw bent in het vakgebied. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze voor een passende richting. 

 

12.000
Nieuwe ICT-banen in 2024
85%
Baankans voor HBO-ICT
40%
IT-vacatures voor starters
Contact NOVI

Wil je meer weten?

Bel ons: 030-3073 230

 

Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 bereiken voor alle praktische vragen over onze opleidingen.

Boek een adviesgesprek
Wil jij erachter komen of een opleiding bij jouw ambities past en goed is in te passen met een gezin en drukke baan?

Boek dan een gratis studieadviesgesprek met één van onze opleidingsadviseurs.

Alles
Geen IT-ervaring
(Enige) IT-ervaring

Web developer

Een frontend developer of web developer is de poortwachters van de digitale wereld. Ze bepalen wie op welke manier gebruik kan maken van digitale informatie en diensten. Een frontend developer ontwikkelt interactieve systemen met behulp van HTML & CSS en voegt met Javascript o.a. animaties toe. Een meer gevorderde developer kan ook overweg met javascript frameworks zoals React, Angular of Vue. 

Baankans: goed Gemiddeld salaris: €3.639 Start: 4 keer per jaar

Full-stack developer

Een full-stack developer is een allround-ontwikkelaar die zowel op het gebied van frontend als backend aan de slag kan. Hij/zij ontwikkelt met gemak een complete applicatie, van design tot database. Binnen projecten is een full-stack developer een belangrijke collega, omdat je kennis hebt van de gehele stack.

Baankans: zeer goed Gemiddeld salaris: €4.033 Start: 4 keer per jaar

Security officer

Een Security officer kijkt naar data, processen en software vanuit een security oogpunt; hoe kan er misbruik van worden gemaakt ten koste van een organisatie? Hij/zij weet op welke aspecten applicaties beveiligd moeten worden en onderzoekt op welke vlakken het hierbij fout gaat. Ook wordt er hierin gekeken naar hoe data wordt opgeslagen en hoe dit veiliger kan, door bijvoorbeeld encryptie.

Baankans: zeer goed Gemiddeld salaris: €4.263 Start: 4 keer per jaar

Ethical hacker

Een Ethical hacker (ook wel pentester genoemd) kruipt in de huid van cybercriminelen. Op die manier laat hij of zij bedrijven zien waar de zwakke plekken in hun systeem zitten – uiteraard gevolgd door een adviesrapport over de maatregelen die het bedrijf het beste kan nemen. Pentesters werken vaak op freelancebasis of bij IT-consultancybedrijven.

Baankans: zeer goed Gemiddeld salaris: €4.701 Start: 4 keer per jaar

Data engineer

Een data engineer of -analist is de hele dag bezig om waardevolle conclusies te destilleren uit grote data sets. Van de collectie van data, tot het opschonen daarvan tot het komen tot conclusies door analyse van de dataset en de visualisatie daarvan.

Baankans: zeer goed Gemiddeld salaris: €4.374 Start: 4 keer per jaar

 

 

Studieadviesgesprek

Meer weten over de carrièremogelijkheden en baankansen na een bootcamp

Spreek een opleidingsadviseur

 

 

De juiste financiering voor jouw IT-opleiding

De omscholingstrajecten kosten tussen de €5.000,- en €6.100,-. De hoogte van de investering is afhankelijk van de wijze waarop de opleiding wordt gefinancierd. In veel gevallen en voor veel verschillende doelgroepen kunnen de kosten in belangrijke mate worden gedekt met subsidies. 

Plan een gratis adviesgesprek  

 

Voor werkenden

Ben je een non-IT professional, maar wil je jezelf graag laten omscholen richting de IT, dan kan jouw werkgever 50% van de kosten terugkrijgen via het RVO met de Subsidieregeling 'Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek'.

Voor werkzoekenden

Als je op dit moment werkzoekend bent en een uitkering krijgt van UWV, is er een mogelijkheid dat UWV je kan helpen bij de financiering van een opleiding. UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start!

Goed om te weten: NOVI is als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV in het kader van het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Voor ZZP'ers en drop-outs

Voor mensen die geen recht hebben op WW, zoals ZZP'ers of vroegtijdig schoolverlaters (ook wel drop-outs), maar die zich wel graag willen laten omscholen, zijn er voor verschillende arbeidsregio's zogenaamde crisisbudgetten beschikbaar. Deze individuele budgetten dekken 100% van de kosten van de omscholingstrajecten.

Voor young professionals uit regio Utrecht

NOVI is onderdeel van ICCU (IT Career Centre Utrecht), een samenwerking met de Hogeschool van Utrecht en ROC Midden Nederland. Vanuit die samenwerking kunnen studenten/deelnemers 100% van hun kosten gesubsidieerd krijgen via de gemeente. 

Voor particulieren

Als particulier, die zelf de opleiding betaalt, zijn er mogelijkheden om een krediet af te sluiten bij DUO. Deze lening kent nagenoeg geen rente en is binnen 15 jaar aflosbaar. 

Zo werkt omscholen naar de ICT

Een bootcamp is opgebouwd uit twee specialistische leergangen van een HBO-ICT bachelor. In het voltijd traject duik je gelijk in de theorie en maak je elke week uitdagende praktijkopdrachten. We bereiden je zo goed mogelijk voor om na de bootcamp direct aan de slag te kunnen. Daarom krijg je veel autonomie en werk je elke week aan een idee voor je eindopdracht. Heb je alles gehaald? Dan ontvang je een HBO-functiecertificaat. Daarmee toon je aan dat je jouw kersverse skills op hbo-denk en werkniveau beheerst. Erg handig als je gaat solliciteren!

 

 

Middel 2  Kickoff

Tijdens de kickoff maak je kennis met je studiecoach en medestudenten. Je krijgt een uitgebreide introductie over de lesmethode, het gebruik van Edhub en andere praktische zaken. Je bespreekt jouw ambities en doelen met je studiecoach zodat je daar goed aan kan werken.

Middel 2  (Werk)colleges

Tijdens de bijeenkomsten ga je samen met een docent en je medestudenten aan de slag met de vragen die jullie hebben en met het toepassen van de theorie door middel van praktijk-gerelateerde opdrachten.

Middel 2  Talent Pool

Als student bij NOVI kun je je inschrijven voor de Talent Pool. Dat is een virtueel platform waar we onze studenten en IT-bedrijven met elkaar in contact brengen. 

Middel 2  Uitreiking

De hoofddocent is voor jou het aanspreekpunt bij zaken die betrekking hebben tot de inhoud van de opleiding. Heb je extra hulp nodig, wil je het hebben over jouw persoonlijke ontwikkeling, of heb je andere vragen? Dan staat je studiecoach voor je klaar.

student

Hoe studeer jij het liefst?

NOVI's onderwijs is uniek. En dat merk je wanneer je deelneemt aan onze bootcamps. Ons hybride onderwijs biedt de perfecte balans tussen online leren en op locatie samenwerken. Hierdoor heb je meer flexibiliteit in hoe je je bootcamp invult en kun je deze beter laten aansluiten bij jouw leerstijl.

Waardevolle praktijkvaardigheden
Binnen onze bootcamps proberen we de praktijk zo goed mogelijk na te bootsen. Je werkt met cases die uit de praktijk gegrepen zijn, zodat je na je bootcamp optimaal voorbereid bent op het echte werk.

Ontmoetingsplek
Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.

Sarah Goossens
‘Een bootcamp volgen bij NOVI is uitdagend, intensief, leerzaam en ontzettend leuk. Binnen enkele maanden kun je al van begin tot eind een eigen webapplicatie programmeren! De docenten waardeerde ik het meest: elk vak werd gegeven door iemand met praktijkervaring. Het was heel leerzaam om hun verhalen en praktische toepassingen te horen en te zien, en ze waren ook allemaal heel betrokken, hadden voor iedereen persoonlijke aandacht. De bootcamp heeft echt de basis gelegd voor mijn toekomstige ICT-carrière.’
Bootcamp Full Stack Developer
Ashray Roktoe
‘Wat ik vooral leuk vind aan de opleiding, is dat de lessen niet alleen op de stof zijn gericht. Dat geeft ruimte voor interactie. Als de docent urenlang aan het woord zou zijn, zou ik mijn aandacht er maar moeilijk bij kunnen houden. In plaats daarvan houden we bijvoorbeeld brainstormsessies, waarbij iedereen aan het woord komt – heel anders dan wat ik van de middelbare school gewend ben.’
Hbo-ICT Software Development
Saskia Bousardt
‘Wat ik zo leuk vind aan de opleiding, is dat het een goede combinatie is van theorie en praktijk. De theorie is interessant en de praktijkopdrachten zijn superleuk. Bij de meeste vakken mag je zelf een onderwerp kiezen voor de opdrachten, waardoor ze ook toepasbaar worden voor je werk of privéleven. Zo heb ik voor Frontend een superleuke babynamen-app gemaakt die niet alleen mij en mijn man geholpen heeft, maar die ook werd gebruikt door collega’s die in verwachting waren.’
Hbo-ICT Software Development

Waarom NOVI?

Leren op een manier die bij jou past door onze unieke onderwijsmethode

NOVI hanteert een hybride onderwijsmethode. Oftewel; je kunt het overgrote deel van ons onderwijs (colleges, workshops, maar ook de begeleiding) virtueel volgen. Alle colleges worden opgenomen, en kun je (her)kijken op een moment dat het jou past. Maar er is ook ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te werken, te discussiëren, te overleggen met het docententeam of een leuke meetup te bezoeken. Dat hoeft niet, maar we zouden het je wel van harte aanbevelen. Want daar wordt het onderwijs wel waardevoller, en vooral leuker van. 

Pay one, get all! Maak gebruik van onze volledige cursus bibliotheek

Als je bij NOVI ingeschreven staat, heb je toegang tot alle content. Dus niet alleen voor de leerlijnen waarvoor je voor ingeschreven staat, maar alles wat we hebben. Daarbij kun je gebruik maken van de 5000+ digitale IT boeken in je BUKU-bibliotheek en kun je gratis voor meer dan €1.000 aan software licenties gebruiken. 

Ontmoet je (toekomstige) vakgenoten op Workshop Wednesday 

Naast het reguliere programma organiseert NOVI ook veel workshops en verdiepingssessies. Naast de meerdaagse workshops 'Effectief Leren' en 'Hack The Box', biedt NOVI elke woensdagavond gratis workshops aan over uiteenlopende onderwerpen. De onderwerpen zijn divers, maar altijd actueel. De verdiepingssessies zijn bedoeld om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, onderwerpen meer context te geven of om jou, als beginnend professional, een beter beeld te geven van jouw toekomstige praktijkomgeving.

Een persoonlijke aanpak. Jij pakt de regie

Onze ambitie is om het onderwijs zo flexibel mogelijk te maken, zodat jij het kan laten aansluiten op je voorkeuren, doelen en wensen. 

Wil je versnellen, dan kan dat. Maar komt er toch iets tussen door op werk of in je privésituatie, dan hoef je je niet bezwaard te voelen om samen met je studiecoach het tempo van je opleiding wat terug te schroeven. 

NOVI's flexibiliteit geeft je veel ruimte, en jouw persoonlijke studiecoach helpt je deze ruimte optimaal te gebruiken. 

Learn form the best! NOVI heeft +65 jaar ervaring in de IT

NOVI is opgericht in 1958. Toen stonden er slechts een handvol computers in het land. Nu draait de hele wereld op IT. NOVI leidt nog steeds de professionals van morgen op, en daar zijn we behoorlijk goed in geworden. 

Ondanks dat we kunnen terugvallen op 65 jaar ervaring, wordt onze hogeschool gedreven door een groeiend team van jonge professionals. Daardoor is de wijze waarop en de inhoud van onze programma's nog steeds super modern en relevant voor de markt. 

Geïnteresseerd ?

Wil je je ook aanmelden of gewoon meer weten over onze omscholingstrajecten?
Laat het ons weten, dan nemen wij snel contact met je op!

 

Over NOVI   Middel 2

Ontdek waarom NOVI al meer dan 65 jaar dé opleider is in ICT.

 

Financiering 

Maak slim gebruik van de beschikbare subsidieregelingen.

 

F.A.Q.   Middel 2

Heb je nog een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.