CURSUS

Introductie Hacking

Ben jij benieuwd hoe je inbreekt in een computersysteem en feilloos kwetsbaarheden herkent? De cursus Introductie Hacking leert je de basis over de cybersecuritywereld. Wat zijn de risico’s en bedreigingen en hoe kan je veiligheidssystemen omzeilen? Leer hoe je zelfstandig computers met kwetsbare software uitbuit.

 

In het kort

Studierichting

Cursus: Introductie Hacking

Duur

Eigen tempo

Kosten

1000,-

Financiering
STAP-subsidie
Start

4 september (in afwachting)

Maak gebruik van het STAP-budget

Financier tot wel 100% van de cursus 'Introductie Hacking' met het STAP-budget!

Spreek een opleidingsadviseur

Over deze cursus

Voor wie?

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke IT-ervaring vereist. Wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met computersystemen en gemotiveerd bent om tijd te investeren in het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Je volgt vijf learning chunks. Een chunk bestaat uit voorbereidend materiaal, een verdiepende les en ten slotte een opdracht om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je leert hoe je stapsgewijs computersystemen scant, kwetsbaarheden herkent en hoe je die kan uitbuiten.

 • Chunk 1: Linux en het lab
 • Chunk 2: Reconnaissance
 • Chunk 3: Vulnerability Assessment
 • Chunk 4: Exploitation
 • Chunk 5: Post Exploitation

Wat ga ik leren?

Na het volgen van de vijf chunks weet jij de basis over de cybersecuritywereld. Je leert onder andere wat de ins en outs zijn van:

 • Windows en Linux
 • CVSS score systeem
 • Het herkennen van diensten in netwerken
 • Identificeren van zwakheden
 • Veilig exploits gebruiken
 • Tools om risico’s/kwetsbaarheden te vinden

Bepaal jouw eigen tempo

Je kunt de learning chunks online volgen, geheel in je eigen tijd. We gaan ervan uit dat je aan elke learning chunk ongeveer 12 uur besteedt. Gemiddeld ronden studenten de chunks af in vijf weken, maar jij bepaalt jouw eigen tempo.

Wanneer je je inschrijft voor de cursus krijg je toegang tot ons online leerplatform EdHub. Door middel van uitleg, voorbeelden, video’s en opdrachten leer je hoe de afzonderlijke concepten werken. Zo bereid je je voor op de les, waarin deze concepten samen komen. Ten slotte test je jouw kennis met een verwerkingsopdracht. Daarna volg je de volgende chunk.

Loop je vast of wil je sparren met een docent? Dat kan! Tijdens de cursus zijn er online docenten beschikbaar aan wie jij je vragen kan stellen. Er zijn ook praktijkdagen waarin wij studenten uitnodigen om op onze locatie langs te komen, zodat jullie samen machines kunnen hacken. Kom bijvoorbeeld langs bij een van onze Hack The Box-meetings.

Als je alle opdrachten hebt doorlopen, krijg je van NOVI een certificaat. Hiermee toon jij aan dat jij de cursus hebt gevolgd en de basisprincipes van de cybersecuritywereld beheerst.

Belangrijke data

Bij NOVI houden we van persoonlijke begeleiding. Hoewel je de cursus volledig online en in je eigen tijd kunt volgen, is het wel zo fijn om met je docent of medestudenten te sparren. Daarom trappen we gezamenlijk de cursus af met een kick-off op onze locatie in Utrecht.

De eerstvolgende cursus start per 4 september (in afwachting)  met een kick-off op locatie in Utrecht (Newtonlaan 247). 

Middel 2  Kies je opleiding

Maak een keuze uit onze opleidingen en/of neem contact op met NOVI. Alle opleidingen van NOVI komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Middel 2 Direct inschrijven

Vul het formulier achter de knop ‘Direct Inschrijven’ in. Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs inclusief een studentnummer. Dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Middel 2 Het STAP-portaal

Het STAP-budget vraag je aan op het STAP-portaal van UWV. Dien deze aanvraag meteen in na de start van het aanvraagmoment. De ervaring leert dat het budget (zeer) snel op raakt. Je ontvangt bericht van UWV als het budget aan je is toegekend.

Middel 2 Start je studie

NOVI regelt de rest. Bij een succesvolle toekenning ontvangt NOVI het STAP-budget van UWV. Zodra dit is gebeurt zullen we dit aan je melden en kun je gaan starten met je opleiding. 

student

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Simon

Simon heeft onlangs de bootcamp Ethical Hacker afgerond en vertelt je over zijn ervaringen.

Bekijk Simon's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Job

Job is tijdens de bootcamp Ethical Hacker al in contact gekomen met het bedrijf waar hij vervolgens in dienst is getreden.

Bekijk Job's verhaal