NOVI Business

 

De praktijk is wat ons betreft onmisbaar voor goed ICT-onderwijs. Door ons stevige netwerk in het bedrijfsleven weten we wat er speelt in het vak en met welke veranderingen we in ons onderwijs rekening moeten houden. Zo creëren we voor onze studenten een moeiteloze overgang van de collegebanken naar de kantoortuin, en voor bedrijven een flinke poule aan nieuw talent met veel meer dan alleen kennis uit een boekje.

logo v1

Kom in contact met IT-talent

Bij NOVI weten we hoe lastig het is om als bedrijf nieuw ICT-talent aan te trekken. Daarom hebben we de Talent Pool gelanceerd, een online omgeving waar we onze studenten en IT-bedrijven met elkaar in contact brengen. Op die manier hopen we het gat in de ICT-arbeidsmarkt een beetje kleiner te maken.

500+

bootcampstudenten voorgesteld aan werkgevers tijdens onze Talent Meetups

70% 

van de studenten (2020) werd werkzaam in de IT na volgen van de bootcamp 

50+ 

aanwezige werkgevers op elke Talent Meetup

IT talent

Incompany opleidingen

Bij NOVI leiden we ook binnen bedrijven mensen op – altijd op basis van maatwerk. We brengen in kaart wat er in de organisatie nodig is en ontwerpen daarna samen een uniek traject dat past bij de wensen van de werkgever én de competenties van de werknemers. 

Voorbeeld 1: Financiële instelling

Deze organisatie wilde medewerkers bijscholen vanwege een interne IT-transformatie. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen, hebben we een blended-learning-programma opgezet. Daarnaast leidden we interne trainers op, die we ook bleven coachen.

Voorbeeld 2: Overheidsinstelling

Meer dan 100 werknemers binnen deze overheidsinstelling wilden hun hbo-diploma behalen – en allemaal kregen ze een opleiding op maat. Ze konden hun kennis en ervaring verzilveren in de vorm van vrijstellingen, waardoor sommige studenten hun diploma al binnen een jaar op zak hadden.

Voorbeeld 3: Detacheerder

Een overschot aan IT-vacatures en een tekort aan gekwalificeerde sollicitanten: geen ideale situatie voor een detacheerder. Daarom ontwierpen we voor deze partner een unieke bootcamp waarmee starters zich konden om- of bijscholen richting de krapteberoepen – en daarna direct konden solliciteren.

Samenwerken met NOVI?

Wil je in contact komen met het talent in NOVI's studiebanken? Wil je een maatwerk programma laten ontwikkelen om het personeel binnen jouw organisatie doelgericht te ontwikkelen? Benieuwd wat NOVI kan beteken in het realiseren van jullie doelen? Wij denken graag met je mee!