Hbo-ICT: Cyber Security De opleiding hbo-ICT, studierichting Cyber Security helpt je bij het ontwikkelen van een breed profiel op het gebied van informatiebeveiliging. We behandelen de belangrijkste aspecten in het security-domein, maar stellen de studenten ook in staat zich te ontwikkelen op het gebied van development, infrastructuur en bedrijfsprocessen.

Download brochureAdviesgesprek Aanvragen

 • De snelste route richting je diploma

  Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel professionals te lang en niet te combineren met hun zakelijke en privé leven. NOVI heeft een perfecte oplossing voor deze groep. Professionals met ervaring in de ICT kunnen veel vrijstellingen binnen het programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat studenten bij NOVI vaak binnen 2 tot 2,5 jaar al hun hbo-ICT-diploma behalen.

 • Subsidies en Financieringen

  Onze hbo-ICT-opleiding komt in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Met deze faciliteit kun je bij DUO een krediet aanvragen, waarmee je het volledige collegegeld te betalen. Deze hoef je pas na afronding van je opleiding af te lossen binnen een periode van 15 jaar. De rente op dit krediet is op dit moment 0%.
  Als je werkgever de opleiding vergoedt, kun je gebruik maken van de Subsidie Praktijkleren. Deze subsidie beslaat maximaal €2.700,- per studiejaar.

Kenmerken

 • Duur
  4 jaar
 • Punten
  240 ECTS
 • Collegegeld
  € 5.500,- per jaar
 • Lesmateriaal
  € 600,- per jaar
 • Betaling
  Vooraf, per jaar of per maand
 • Financiering
  Levenlanglerenkrediet tegen 0% rente
 • Start
  6 keer per jaar
 • Locatie
  Utrecht

Geïnteresseerd?

Neem contact op

Dit ga je leren Hieronder een kleine greep uit het curriculum

Tijdens deze leerlijn leer je het proces dat een hacker doorloopt. Je leert omgaan met de tools en technieken die hackers gebruiken om kwetsbaarheden in software en infrastructuur uit te buiten. Als ethisch hacker rapporteer je deze bevindingen richting jouw organisatie of opdrachtgever.

Je leert tijdens deze leerlijn de meest voorkomende zwakheden van (web)applicaties te identificeren. We staan vervolgens uitgebreid stil bij de methodieken die je als organisatie kunt gebruiken om deze zwakheden te mitigeren.

Tijdens deze leerlijnen leer je alles over hoe moderne IT-infrastructuren in elkaar zitten, maar ook hoe je deze op een solide wijze kunt beveiligen tegen interne en externe dreigingen. Door de beveiliging van je infrastructuur waarborgen, kun je de continuïteit van je organisatie verhogen.

Tijdens deze leerlijn gaan we aan de slag met de tools, methodieken en technieken die je helpen data uit niet langer beschikbare systemen te halen. Specifiek onderzoeken sporen van kwaadaardige actoren binnen een systeem.

Altijd al willen weten hoe malware werkt? We onderzoeken hoe kwaadaardige software zonder toegang te hebben tot de broncode. Hiervoor gebruiken decompilatie technieken waarmee we de werking van deze software kunnen analyseren. Denk bijvoorbeeld aan ransomware, mobiele applicaties met virussen en trojan horses.

Wij werken samen met mooie organisaties: Want samen met deze werkgevers zorgen we ervoor dat professionals elke dag stappen kunnen maken in hun carrière.


Toelatingseis

Om tot de opleiding te worden toegelaten, beschik je minimaal over een van de volgende diploma’s: Mbo(niveau 4), Havo of Vwo.

Ook toelaatbaar zijn houders van een, al dan niet in Nederland afgegeven, diploma dat bij ministeriële regeling is aangemerkt als tenminste gelijkwaardig aan een van deze drie diploma’s.

Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over het vereiste diploma, dan kun je de zogenaamde 21 plus toets afleggen. Deze toets stelt vast of je het voor de opleiding benodigde instroomniveau beheerst en bestaat uit onderdelen als rekenen, logica en Nederlands tekstbegrip. De toets duurt ongeveer 3 uur en wordt op afspraak bij NOVI afgelegd. Een voldoende resultaat voor deze toets leidt tot vrijstelling van de diploma eis. Ook de succesvolle afronding van een 21 plus toets aan een andere geaccrediteerde opleiding leidt tot deze vrijstelling.

Meer weten?

Download onze brochure en lees het nog eens rustig na. Bij vragen zijn we tijdens kantoortijden telefonische bereikbaar op (030) 711 5615.

Download Brochure