Studeren
bij NOVI

Bij NOVI werk je doelgericht aan je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar alleen dátgene leren waardoor je groeit als professional. Zowel in onze deeltijd-hbo-opleidingen als in onze korte, intensieve bootcamps is de praktijk altijd dichtbij. Daardoor stap je straks moeiteloos over van de collegebanken naar de kantoortuin. 

Supersnel studeren

Reden nummer één om voor NOVI te kiezen? Ons unieke vrijstellingensysteem. Als je al werkervaring hebt, is de kans groot dat je bij ons een stuk van je studie kunt afsnijden – zelfs als het geen ICT-ervaring is. Op die manier kun je je opleiding flink inkorten: gemiddeld hebben onze studenten binnen 2,5 jaar hun bachelordiploma op zak. Maar misschien kun jij het nog sneller?

Werken & leren

Al onze opleidingen zijn deeltijdopleidingen. Daardoor kun je de leerstof direct toepassen op de werkvloer en grotere werkprojecten in je studie gebruiken als casestudy.   

Praktijkgericht

Lange hoorcolleges, daar doen we bij NOVI niet aan. Bij ons ga je actief met de stof aan de slag, zodat je de theorie kunt toepassen in de praktijk. Dáár ga je immers werken. 

Online colleges

Het enige wat je voor ons onderwijs nodig hebt, is internet. Al onze colleges zijn namelijk online. Daardoor heb je geen reistijd en kun je overal colleges volgen. 

Leergierigheid

Als je in de ICT werkt, ben je nooit uitgeleerd. Daarom leren we je autodidactische vaardigheden aan – en een leergierigheid waarmee je altijd up-to-date blijft.

Ontmoetingsplek

Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.

1-op-1 begeleiding

Aan het begin van je studie koppelen we je aan een studiecoach bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Daarnaast zijn onze docenten ook buiten de lessen om bereikbaar.

EdHub

Digitaal leren
met EdHub

In EdHub, ons eigen digitale leerplatform, vind je al het studiemateriaal dat je nodig hebt. Van studieboek tot syllabus en van praktijkopdracht tot sandboxes.

Nooit meer een hand-out kwijt
Dankzij EdHub staat al je studiemateriaal op één centrale plek. Daardoor heb je altijd alles bij de hand om te studeren.

Studeren op je mobiel
Het grote voordeel van EdHub is dat je het overal kunt gebruiken. Dus als je het liefst in de trein studeert, dan kan dat gewoon.

Ontmoet je toekomstige werkgever

Na je studie wil je een baan in de IT, en het liefst zo snel mogelijk. Maar het kan behoorlijk lastig zijn om jezelf vol vertrouwen op de arbeidsmarkt te storten, wanneer je nog niet precies weet wat je waard bent, wat je kunt en waar werkgevers naar op zoek zijn.

NOVI's Talent Pool biedt kansen. Samen bouwen we aan jouw cv en brengen we in kaart wat jouw wensen en carrièremogelijkheden zijn. Hetzelfde doet NOVI met aangesloten werkgevers. Wij vragen hen welke student past in hun organisatie en wat de werkgever de student kan bijbrengen. Als NOVI een match ziet, brengen wij student en werkgever met elkaar in contact. Hopelijk ontstaat er een mooie samenwerking!

NOVI's Talent Pool

Overtuigd?
Check dan onze opleidingen

Tussen onze brede opleidingen zit altijd wel een traject dat aansluit op jouw droombaan.


Opleiding configureren   

 

Hbo-ICT Bedrijfskundige Informatica

Wil je leren hoe een netwerk in elkaar zit – én hoe je netwerkt? Deze allround-opleiding is jouw toegangsticket tot het bedrijfsleven of een promotie bij je huidige werkgever. Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als functioneel beheerder of ICT-manager.

Hbo-ICT Software Development

Organisaties zitten te springen om softwareontwikkelaars op hbo-niveau. Heb jij oog voor design én voor detail? Dan kun je na je afstuderen bijna overal aan de slag als developer of softwaretester: bij grote ICT-bedrijven, maar ook bij start-ups en overheidsinstanties.

Hbo-ICT Cyber Security

Cyber security is misschien wel het meest dynamische vakgebied binnen de ICT. Hoe bescherm je een organisatie tegen criminelen? Zodra je dat weet, kun je solliciteren op functies als securitytester, infrastructuurconsultant en ethical hacker.

Hbo-ICT Geo Business Intelligence

Locatiedata zijn tegenwoordig big business. Met deze studierichting breng je de wereld om je heen letterlijk in kaart, bijvoorbeeld voor gemeentes en Defensie. Je kunt onder andere aan de slag als GIS-specialist, kwaliteitsbeheerder of gegevensspecialist.

Bootcamp Ethical Hacker

Een ethical hacker adviseert organisaties over de zwakke plekken in hun netwerk – en is dus goud waard. In 6 maanden stomen we je klaar voor deze spannende functie, en daarna kun je bij allerlei organisaties als junior aan de slag. Elk bedrijf heeft immers beveiliging nodig.

Bootcamp Full Stack Developer

Een full-stack developer is een allrounder die met gemak een hele app ontwikkelt, van design tot database. Na 6 maanden heb je een hbo-functiecertificaat en kun je de arbeidsmarkt op als junior softwareontwikkelaar of DevOps-engineer.

Bootcamp Web Developer

Een frontend developer of webdeveloper ontwikkelt interactieve systemen met behulp van HTML en CSS en voegt met Javascript o.a. animaties toe. Een meer gevorderde developer kan ook overweg met Javascript frameworks zoals React, Angular of Vue. Na 6 maanden heb je een hbo-functiecertificaat en kun je onder andere aan de slag als Frontend Developer en IT Consultant.

Bootcamp Data Engineer

Een data engineer of data-analist houdt zich bezig met het destilleren van waardevolle conclusies uit grote datasets. Na 6 maanden heb je een hbo-functiecertificaat en kun je onder andere aan de slag als Data analist of Applicatie Beheerder,

Wat studenten zeggen

Arend Broeze
'Door de flexibele manier waarop NOVI deze opleiding aanbiedt, kon ik een complete hbo-opleiding naast mijn werk volgen. De bekwame docenten uit de praktijk brachten de lesstof goed over. Ik heb de opleiding ruim drie jaar klassikaal en fysiek gevolgd, en het laatste gedeelte door corona online, via Teams. Hoewel mijn voorkeur bij fysiek onderwijs ligt, heeft NOVI de transitie van fysiek naar online wel goed uitgevoerd.'
Hbo-ICT Bedrijfskundige Informatica
Marcel Volle
‘Door mijn hbo-opleiding ben ik in zakelijk opzicht gegroeid van teamleider naar manager operations, en als mens van zwijgzame volger naar iemand met een gefundeerde mening. NOVI springt er wat mij betreft uit door de kwaliteit van de colleges; docenten hebben niet alleen veel praktijkervaring, maar weten het ook zó te brengen dat leren feestje wordt. Maar... uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Wil je naast je werk een hbo-opleiding doen, dan is dit echt een aanrader.’
Hbo-ICT Bedrijfskundige Informatica
Saskia Bousardt
‘Wat ik zo leuk vind aan de opleiding, is dat het een goede combinatie is van theorie en praktijk. De theorie is interessant en de praktijkopdrachten zijn superleuk. Bij de meeste vakken mag je zelf een onderwerp kiezen voor de opdrachten, waardoor ze ook toepasbaar worden voor je werk of privéleven. Zo heb ik voor Frontend een superleuke babynamen-app gemaakt die niet alleen mij en mijn man geholpen heeft, maar die ook werd gebruikt door collega’s die in verwachting waren.’
Hbo-ICT Software Development
Sarah Goossens
‘Een bootcamp volgen bij NOVI is uitdagend, intensief, leerzaam en ontzettend leuk. Binnen enkele maanden kun je al van begin tot eind een eigen webapplicatie programmeren! De docenten waardeerde ik het meest: elk vak werd gegeven door iemand met praktijkervaring. Het was heel leerzaam om hun verhalen en praktische toepassingen te horen en te zien, en ze waren ook allemaal heel betrokken, hadden voor iedereen persoonlijke aandacht. De bootcamp heeft echt de basis gelegd voor mijn toekomstige ICT-carrière.’
Bootcamp Full stack developer

Over NOVI   Middel 2

Ontdek waarom NOVI al meer dan 65 jaar dé opleider is in ICT.

 

Financiering  Middel 2

Maak slim gebruik van de beschikbare subsidieregelingen.

 

F.A.Q.   Middel 2

Heb je nog een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.