Hbo-ICT: Software Development De toekomst ligt in techniek – en met de studierichting Software Development van NOVI Hogeschool ben jij daar helemaal klaar voor. Combineer ’m met je werk om de volgende stap in je carrière te maken, of stroom gelijk na je examen in en begin met een frisse blik. Waar je ook vandaan komt, bij ons zit je goed. Samen verwezenlijken we jouw doel.

LET OP: Subsidie vraagfinanciering eindigt per september 2019!

Download brochure Advies gesprek aanvragen
 • Klaar voor de arbeidsmarkt

  Natuurlijk leren we je tijdens de studierichting Software Development, als onderdeel van de hbo-ICT, alles wat je nodig hebt om een goede software developer te worden, van Java tot React en van informatiebeveiliging tot applicatieontwikkeling. Maar software development is meer dan kennis alleen – we willen ook dat je binnen een organisatie je weg weet te vinden. Daarom staan er naast de meer techniek vakken ook thema’s als communicatievaardigheden, planning en projectmanagement op het programma. Daarmee kun je al tijdens je opleiding direct aan de slag.

 • Leren op je eigen manier

  Flexibiliteit en zelfstandigheid zijn de pijlers van deze opleiding: we verwachten van jou veel eigen initiatief. In ruil daarvoor geven we je alle vrijheid om de leerweg te kiezen die het beste bij jou past. Of je nu het beste leert in groepsverband of meer opsteekt van een video, bij ons kun je je opleiding precies zo inrichten als jij wilt.

 • Kennis en ervaring zijn studiepunten waard

  NOVI houdt niet van dubbel werk. Daarom zetten we jouw kennis en ervaring om in studiepunten. Werk je al in de ICT of heb je al een ICT-opleiding gevolgd? Dan kun je een verkort traject volgen dat aansluit op jouw niveau. Uiteraard met hetzelfde resultaat: een bachelordiploma hbo-ICT variant Software Development.

Kenmerken

 • Duur
  4jaar
 • Punten
  240 ECTS
 • Collegegeld
  € 3.000,- per jaar (Vrijgesteld van btw en incl vouchers)
 • Lesmateriaal
  €600,- per jaar
 • Start
  6 keer per jaar
 • Locatie
  Utrecht, Maastricht

Geinteresseerd?

Neem contact op Download studiegids

Wat onze studenten op Springest zeggen

"De praktische lessen en inspirerende docenten zorgen dat je echt verder komt in jouw carrière. NOVI daagt uit waardoor je de stof niet alleen leert maar ook daadwerkelijk inzet in het bedrijfsleven."
Vincent Demmink Senior Business Consultant
"Ik ben zeer tevreden over Novi. De lesstof sluit uitstekend aan op de praktijk met een prima begeleiding van docenten. Tevens een prachtige nieuwe locatie. Deze opleiding zou ik een ieder aanraden."
Stefan Vermeer Functioneel Beheerder
"De opleiding sluit super goed aan op de praktijk. Door de docenten die uit het werkveld komen met veel praktijk ervaring. Hierdoor wordt de kwaliteit van de vakken en de stof naar een hoger niveau getild. Ik heb de gehele opleiding als zeer positief ervaren."
Bram Grob Projectleider ICT
"De gehele opleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Voornamelijk de docenten uit de praktijk en de wijze waarop vakken afgesloten worden. De opleiding heeft me veel handvatten gegeven die direct inzetbaar zijn in de praktijk. Meerdere collega's heb ik ondertussen al naar tevredenheid richting NOVI gestuurd!"
Peter Barendregt Mission Critical Engineer

Meer weten? Download gerust onze brochure en lees het nog eens rustig na. Bij vragen zijn we tijdens kantoortijden telefonische bereikbaar op (030) 711 5615.

Download brochure Download studiegids