Subsidies en financiering

De kans is groot dat je een aanzienlijk deel van je NOVI-opleiding niet zelf hoeft te betalen. Voor onze opleidingen zijn namelijk verschillende regelingen en subsidies beschikbaar. Wij zetten ze voor je op een rij.

Ik betaal mijn opleiding zelf

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 jaar en heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dan kun je aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Via deze regeling kun je elk studiejaar (met een maximum van 5 jaar) je jaarlijkse college- of lesgeld lenen bij de overheid. In 2023 is het rentepercentage 0,46%, Je hebt 15 jaar om de lening terug te betalen.

STAP-budget

Ben je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je één keer per kalenderjaar het STAP-budget aanvragen. Dit bedrag van €1000,- kun je tot vier weken voor aanvang van je studie aanvragen en wordt omgezet in een gift als je je opleiding succesvol afrondt. Je mag de STAP-regeling combineren met het levenlanglerenkrediet.

Mijn werkgever betaalt mijn opleiding

Subsidieregeling praktijkleren

Via de subsidieregeling praktijkleren krijgt je werkgever een subsidiebedrag van maximaal 2.700 euro per schooljaar voor elke werknemer die een geaccrediteerde duale of deeltijdopleiding volgt. Al onze hbo-ICT-opleidingen voldoen aan die eis.

Onze adviseurs helpen je werkgever graag bij het aanvraagproces van de subsidie praktijkleren. We ondersteunen bij de dossiervorming en zorgen ervoor dat je aanvraag zo goed en soepel mogelijk verloopt.

Ik ontvang een uitkering

UWV

Als je op dit moment werkzoekend bent en een uitkering krijgt van UWV, is er een mogelijkheid dat UWV je kan helpen bij de financiering van een opleiding. UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je UWV adviseur adviseert je daarbij, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je verdere stappen onderneemt.

Goed om te weten: NOVI is als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV in het kader van het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

RMT

Dreig jij je baan te verliezen of ben jij je baan verloren? Dan kun je terecht bij 1 van de 35 regionale mobiliteitsteams (RMT’s). Zij helpen je bij het vinden van een nieuwe, passende baan.

Overige mogelijkheden in Utrecht

ICCU

Er is een groot tekort aan IT-personeel, dus werkgevers staan te springen om opgeleide IT-talenten. ICCU brengt beide werelden met elkaar in contact. 

Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland en NOVI Hogeschool werken samen om meer IT’ers in spe op te leiden. De drie scholen helpen jou bij het vinden van een passende IT-opleiding, het aanvragen van een subsidie en het vinden van een baan. ICCU biedt verschillende opleidingsmogelijkheden, ondersteunt je bij de opleidingskeuze, begeleidt je naar een carrière en adviseert je over subsidiemogelijkheden. Kortom: je staat er niet alleen voor. ICCU helpt!

Subsidievragen?

Zie je door alle subsidiebomen het spreekwoordelijke bos niet meer? Neem dan gerust contact met ons op. We zetten de financiële mogelijkheden voor jouw situatie graag samen met jou op een rijtje. Uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. 

of bel naar 030 307 32 00