Subsidies en financiering

De kans is groot dat je een aanzienlijk deel van je NOVI-opleiding niet zelf hoeft te betalen. Voor onze hbo-opleidingen zijn namelijk verschillende regelingen en subsidies beschikbaar. Op deze pagina gidsen we je langs de mogelijkheden.

Ik betaal mijn opleiding zelf

Levenlanglerenkrediet

Ben je jonger dan 55 jaar en heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dan kun je aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Via deze regeling kun je elk studiejaar (met een maximum van 5 jaar) je jaarlijkse college- of lesgeld lenen bij de overheid. Op die lening geldt dezelfde rente als op studiefinanciering, en het is de bedoeling dat je de lening binnen 15 jaar terugbetaalt.

STAP-budget

Ben je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je één keer per kalenderjaar een STAP-budget aanvragen. Dit bedrag van €1000,- kun je tot vier weken voor aanvang van je studie aanvragen en wordt omgezet in een gift als je je opleiding succesvol afrondt. Je mag de STAP-regeling combineren met het levenlanglerenkrediet.

Mijn werkgever betaalt mijn opleiding

Subsidieregeling praktijkleren

Via de subsidieregeling praktijkleren krijgt je werkgever een subsidiebedrag van maximaal 2.700 euro per jaar voor elke werknemer die een geaccrediteerde duale of deeltijdopleiding volgt. Al onze hbo-ICT-opleidingen voldoen aan die eis.

Onze adviseurs helpen je werkgever graag bij het aanvraagproces van de subsidie praktijkleren. We ondersteunen bij de dossiervorming en zorgen ervoor dat je aanvraag zo goed en soepel mogelijk verloopt.

Ik ontvang een uitkering

Als je op dit moment werkzoekend bent en een uitkering krijgt van UWV, is er een mogelijkheid dat UWV je kan helpen bij de financiering van een opleiding. UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je UWV adviseur adviseert je daarbij, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je verdere stappen onderneemt.

Goed om te weten: NOVI is als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV in het kader van het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Subsidievragen?

Buiten bovengenoemde mogelijkheden, zijn er in veel gevallen nog veel meer subsidies die beschikbaar zijn voor specifieke doelgroepen. Zie je door alle subsidiebomen het spreekwoordelijke bos niet meer? Neem dan gerust contact met ons op. We zetten de financiële mogelijkheden voor jouw situatie graag samen met jou op een rijtje. Uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. 

of bel naar 030 307 32 00