Subsidies en financiering

De kans is groot dat je een aanzienlijk deel van je NOVI-opleiding niet zelf hoeft te betalen. Voor onze hbo-opleidingen zijn namelijk verschillende regelingen en subsidies beschikbaar. Op deze pagina gidsen we je langs de mogelijkheden.

Ik betaal mijn opleiding zelf

Levenlanglerenkrediet

Ben je jonger dan 55 jaar en heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dan kun je aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Via deze regeling kun je elk studiejaar (met een maximum van 5 jaar) je jaarlijkse college- of lesgeld lenen bij de overheid. Op die lening geldt dezelfde rente als op studiefinanciering, en het is de bedoeling dat je de lening binnen 15 jaar terugbetaalt.

Fiscaal aftrekbaar

Is je opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn je studiekosten (les- of collegegeld, examenkosten, studiematerialen) fiscaal aftrekbaar, waardoor het bedrag onder de streep ineens een stuk aantrekkelijker wordt. Bij een hbo-bacheloropleiding kan je korting oplopen tot 1.000 euro per jaar.

Mijn werkgever betaalt mijn opleiding

Subsidieregeling praktijkleren

Via de subsidieregeling praktijkleren krijgt je werkgever een subsidiebedrag van maximaal 2.700 euro per jaar voor elke werknemer die een geaccrediteerde duale of deeltijdopleiding volgt. Al onze hbo-ICT-opleidingen voldoen aan die eis.

Onze adviseurs helpen je werkgever graag bij het aanvraagproces van de subsidie praktijkleren. We ondersteunen bij de dossiervorming en zorgen ervoor dat je aanvraag zo goed en soepel mogelijk verloopt.

Ik ontvang een WW-uitkering

Subsidie voor krapteberoepen

Als je op dit moment werkloos bent en een uitkering krijgt van het UWV, kun je gebruikmaken van de subsidie voor krapteberoepen. In dat geval bekostigt het UWV jouw opleiding, ter waarde van 5.000 euro. De opleiding duurt 6 maanden.

Goed om te weten: NOVI is officieel leverancier van het UWV, omdat onze opleidingen jouw positie op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbeteren. De krapte op de arbeidsmarkt is groot in de ICT-sector, dus met een opleiding maak je veel meer kans op een baan.

Subsidievragen?

Buiten bovengenoemde mogelijkheden, zijn er in veel gevallen nog veel meer subsidies die beschikbaar zijn voor specifieke doelgroepen. Zie je door alle subsidiebomen het spreekwoordelijke bos niet meer? Neem dan gerust contact met ons op. We zetten de financiële mogelijkheden voor jouw situatie graag samen met jou op een rijtje. Uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. 

of bel naar 030 307 32 00