NOVI en YoungCapital bundelen krachten tegen tekort aan IT’ers

In februari 2018 lanceert uitzendbureau YoungCapital samen met NOVI een hbo-opleiding binnen de YoungCapital Academy. Daarmee verwachten beide organisaties in te springen op het tekort aan IT’ers op de arbeidsmarkt.

De eerste NOVI-opleiding binnen de YoungCapital Academy is een studierichting Software Development binnen de geaccrediteerde deeltijdopleiding Hbo ICT waarvoor NOVI de docenten en het curriculum verzorgt. De studenten volgen de opleiding op het hoofdkantoor van YoungCapital Academy en werken daarnaast via YoungCapital vier dagen per week bij een gerenommeerd bedrijf.

George Vlug, manager Business Development & Innovatie bij NOVI:

"YoungCapital is een goede match met NOVI. We pakken zaken op dezelfde manier aan en hebben een vergelijkbare bedrijfscultuur. Dat versterkt elkaar, en maakt het makkelijk om samen te werken. En natuurlijk hebben we een gemeenschappelijk doel: het tekort aan IT’ers op de arbeidsmarkt verkleinen. In februari starten we met een pilot van dertig plekken, en we hopen daarna snel op te schalen. Wat ons betreft is dit het begin van een langdurige samenwerking."

Innovatief

YoungCapital werd in 2000 opgericht als StudentenWerk en groeide binnen een paar jaar uit tot een innovatief uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals. Binnen de YoungCapital Academy leidt het bedrijf studenten op tot professionals in de IT.

Wil je er meer over weten? Bel of mail ons voor meer informatie of bezoek onze SoftwareDevelopment pagina.