Dé Hogeschool voor IT

Bij NOVI krijg je geen lange hoorcolleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar leer je alleen wat je nog niet kunt. En omdat je onze opleidingen in deeltijd volgt, kun je gewoon blijven werken aan je carrière. Ideaal als je snel wilt doorgroeien.

80%
Afstudeerpercentage
1500+
Studenten
9
Servicedesk score
GoHackYourself-expo

Onze opleidingen

NOVI is al meer dan 60 jaar een begrip in de ICT-sector. Wij stellen jóú centraal – en dat zie je terug in ons onderwijs. Tussen onze brede deeltijdtrajecten en doelgerichte bootcamps zit altijd wel een opleiding die aansluit op jouw droombaan. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

 

Alles
Bachelor
Bootcamps
(enige IT-ervaring)
Bootcamps
(geen IT-ervaring)

Hbo-ICT: Bedrijfskundige Informatica

Wil je leren hoe een netwerk in elkaar zit – én hoe je netwerkt? Deze allround-opleiding is jouw toegangsticket tot het bedrijfsleven of een promotie bij je huidige werkgever. Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als functioneel beheerder of ICT-manager.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Hbo-ICT: Software development

Organisaties zitten te springen om softwareontwikkelaars op hbo-niveau. Heb jij oog voor design én voor detail? Dan kun je na je afstuderen bijna overal aan de slag als developer of softwaretester: bij grote ICT-bedrijven, maar ook bij start-ups en overheidsinstanties.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Hbo-ICT: Cyber security

Cyber security is misschien wel het meest dynamische vakgebied binnen de ICT. Hoe bescherm je een organisatie tegen criminelen? Zodra je dat weet, kun je solliciteren op functies als securitytester, infrastructuurconsultant en ethical hacker.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Hbo-ICT: Geo Business Intelligence

Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties werken datagedreven én combineren daarbij geografische componenten. Met deze studierichting breng je de wereld om je heen letterlijk in kaart. Je kunt onder andere aan de slag als Geo-analist, GIS-specialist of Geo BI Consultant.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Ethical hacker

Een Ethical hacker (ook wel pentester genoemd) kruipt in de huid van cybercriminelen. Op die manier laat hij of zij bedrijven zien waar de zwakke plekken in hun systeem zitten – uiteraard gevolgd door een adviesrapport over de maatregelen die het bedrijf het beste kan nemen. Pentesters werken vaak op freelancebasis of bij IT-consultancybedrijven.

Salaris indicatie: €2.700 - €4.700 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Full-stack developer

Een full-stack developer is een allround-ontwikkelaar die zowel op het gebied van frontend als backend aan de slag kan. Hij/zij ontwikkelt met gemak een complete applicatie, van design tot database. Binnen projecten is een full-stack developer een belangrijke collega, omdat je kennis hebt van de gehele stack.

Salaris indicatie: €2.500 - €4.500 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Web developer

Een frontend developer of web developer is de poortwachters van de digitale wereld. Ze bepalen wie op welke manier gebruik kan maken van digitale informatie en diensten. Een frontend developer ontwikkelt interactieve systemen met behulp van HTML & CSS en voegt met Javascript o.a. animaties toe. Een meer gevorderde developer kan ook overweg met javascript frameworks zoals React, Angular of Vue. 

Salaris indicatie: €2.300 - €4.200 Baankans: goed Start: 4 keer per jaar

Security officer

Een Security officer kijkt naar data, processen en software vanuit een security oogpunt; hoe kan er misbruik van worden gemaakt ten koste van een organisatie? Hij/zij weet op welke aspecten applicaties beveiligd moeten worden en onderzoekt op welke vlakken het hierbij fout gaat. Ook wordt er hierin gekeken naar hoe data wordt opgeslagen en hoe dit veiliger kan, door bijvoorbeeld encryptie.

Salaris indicatie: €2.300 - €4.200 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Data engineer

Een data engineer of -analist is de hele dag bezig om waardevolle conclusies te destilleren uit grote data sets. Van de collectie van data, tot het opschonen daarvan tot het komen tot conclusies door analyse van de dataset en de visualisatie daarvan.

Salaris indicatie: €2.800 - €4.500 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

 

 

Studieadviesgesprek

Meer weten over de carrièremogelijkheden en baankansen na de bootcamp

Spreek een opleidingsadviseur

 

 

Wat onze studenten zeggen

NOVI's onderwijs is uniek. En dat merk je wanneer je deelneemt aan onze opleidingen. Ons hybride onderwijs biedt de perfecte balans tussen online leren en op locatie samenwerken.

Simon

Simon heeft onlangs de bootcamp Ethical Hacker afgerond en vertelt je over zijn ervaringen.

Bekijk Simon's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Job

Job is tijdens de bootcamp Ethical Hacker al in contact gekomen met het bedrijf waar hij vervolgens in dienst is getreden.

Bekijk Job's verhaal

Ontmoet je toekomstige werkgever

Als student van NOVI kun je je aanmelden voor de Talent Pool. Dat is een platform waar je in contact komt met bedrijven die op zoek zijn naar nieuw IT-talent. Leer alles over de arbeidsmarkt en verzeker jezelf van een baan bij een werkgever die bij jou past. De ideale kans om je carrière te lanceren.

 

Spreek een adviseur

Vind de juiste financiering

De omscholingstrajecten kosten tussen de €5.000,- en €6.100,-. De hoogte van de investering is afhankelijk van de wijze waarop de opleiding wordt gefinancierd. In veel gevallen en voor veel verschillende doelgroepen kunnen de kosten in belangrijke mate worden gedekt met subsidies. 

Plan een gratis adviesgesprek  

 

Voor werkzoekenden/WW'ers

Als je gebruik maakt van de WW kun je in veel gevallen gebruik maken van een omscholingsbudget. Dit budget dekt in de meeste gevallen 100% van de kosten van het omscholingstraject 

Voor ZZP'ers en drop-outs

Voor mensen die geen recht hebben op WW, zoals ZZP'ers of vroegtijdig schoolverlaters (ook wel drop-outs), maar die zich wel graag willen laten omscholen, zijn er voor verschillende arbeidsregio's zogenaamde crisisbudgetten beschikbaar. Deze individuele budgetten dekken 100% van de kosten van de omscholingstrajecten.

Voor werkenden

Ben je een non-IT professional, maar wil je jezelf graag laten omscholen richting de IT, dan kan jouw werkgever 50% van de kosten terugkrijgen via het RVO met de Subsidieregeling 'Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek'.

Voor young professionals uit regio Utrecht

NOVI is onderdeel van ICCU (IT Career Centre Utrecht), een samenwerking met de Hogeschool van Utrecht en ROC Midden Nederland. Vanuit die samenwerking kunnen studenten/deelnemers 100% van hun kosten gesubsidieerd krijgen via de gemeente. 

Voor particulieren

Als particulier, die zelf de opleiding betaalt, zijn er mogelijkheden om een krediet af te sluiten bij DUO. Deze lening kent nagenoeg geen rente en is binnen 15 jaar aflosbaar. 

Daarnaast kun je in 2021 nog opleidingskosten aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 2022 kan dit niet meer en komt daar een tegemoetkoming vanuit de STAP-regeling voor in de plaats. 

Meer weten?

Wil je je ook aanmelden of gewoon meer weten over onze opleidingen?
Laat het ons weten, dan nemen wij snel contact met je op!

 

Over NOVI   Middel 2

Ontdek waarom NOVI al meer dan 60 jaar dé opleider is in ICT.

 

Financiering  Middel 2

Maak slim gebruik van de beschikbare subsidieregelingen.

 

F.A.Q.   Middel 2

Heb je nog een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.