CURSUS

Bouw je eigen ChatGPT-app

Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen chatbot of slimme webapp, die je helpt bij het samenstellen van recepten, het opstellen van voedingsschema's, het geven van reisadvies, en nog veel meer? Maak kennis met de cursus "Bouw je eigen ChatGPT-app"! In deze 5-weekse cursus leer je stap voor stap hoe je jouw eigen GPT-webapp kunt bouwen en aanpassen, ongeacht je technische achtergrond.


 

In het kort

Studierichting

Bouw je eigen ChatGPT-app

Duur

Eigen tempo

Kosten

1375,-

Financiering LevenLangLerenKrediet
Start

Kickoff september 2024

Leen 100% van het cursusgeld bij DUO en betaal in 15 jaar terug.

Alle hbo-cursussen van NOVI komen in aanmerking voor het LevenLangLerenKrediet. 

Check de voorwaarden

Voor wie?

Of je nu net begint met programmeren of al een IT-professional bent, deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een AI-gestuurde applicatie. Je krijgt een boilerplate aangeleverd, waar je eenvoudig je eigen API-key aan kunt koppelen en vervolgens met prompt-design je app kunt inrichten. Als je op zoek bent naar een meer technische uitdaging, leer je ook hoe je de webapp zelf opbouwt met React. Voor het volgen van deze cursus is geen designer-ervaring vereist, maar enige ervaring met het werken met computers is gewenst. Je moet bijvoorbeeld een programma op jouw besturingssysteem kunnen installeren, zodat je de opdrachten kunt uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en tijd wilt investeren in het ontwikkelen van deze vaardigheid.

 

Beginners

Als je nog geen ervaring hebt met het ontwikkelen van applicaties, maar wel interesse hebt in kunstmatige intelligentie en het bouwen van AI-gestuurde toepassingen, dan is deze cursus perfect voor jou. Met deze cursus leg je een solide basis om je vaardigheden verder uit te bouwen en meer complexe applicaties te ontwikkelen.

IT-professionals

Wellicht je al een IT-professional en wil je je vaardigheden uitbreiden naar het gebied van kunstmatige intelligentie en applicatieontwikkeling. Met de kennis en ervaring die je tijdens deze cursus opdoet, kun je AI-gestuurde applicaties toevoegen aan je repertoire en je onderscheiden als IT-professional.

Creatievelingen

Of je nu een grafisch ontwerper, schrijver, filmmaker, muzikant of een andere creatieve achtergrond hebt, deze cursus biedt je de mogelijkheid om je ideeën tot leven te brengen. Geen ervaring met ontwerpen of programmeren? Geen probleem! Deze cursus biedt een introductie tot het bouwen van applicaties en helpt je om je creatieve visie te realiseren met behulp van AI-technologie.

 

Wat ga je leren?

Na het volgen van de vijf praktijkdagen van onze cursus "Bouw je eigen GPT-applicatie" kun je een interactieve AI chatbot-webapp ontwikkelen en aanpassen. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een GPT-chatbot-webapp te bouwen die aangepast kan worden aan verschillende toepassingen, zoals het samenstellen van recepten, het opstellen van voedingsschema's, het geven van reisadvies en nog veel meer. Je leert ook hoe je je chatbot verder kunt ontwikkelen en verbeteren, zodat je blijft inspelen op de behoeften van je gebruikers.

 

Dag 1: Introductie tot GPT en AI-chatbots

De eerste dag van de cursus begint met een inleiding tot GPT-technologie en AI-chatbots. We behandelen de basisprincipes van GPT en de toepassingsmogelijkheden, zodat zowel beginners als meer geavanceerde deelnemers een goed fundament hebben. We zullen ook enkele inspirerende voorbeelden bespreken van GPT-applicaties in verschillende domeinen.

Dag 2: Aan de slag met boilerplate en API-key

Op de tweede dag duiken we in de boilerplate en leren de deelnemers hoe ze hun API-key kunnen koppelen. We gaan door een hands-on sessie waarbij deelnemers stap voor stap hun chat-webapp beginnen te bouwen. Geavanceerde deelnemers kunnen in dit stadium beginnen met het verkennen van de mogelijkheden van React.

Dag 3: Prompt-design en interactie met de chatbot

De derde dag staat in het teken van prompt-design en het optimaliseren van de interactie met de chatbot. Deelnemers leren hoe ze effectieve prompts kunnen schrijven en krijgen de kans om hun chatbots te testen en aan te passen. Geavanceerde deelnemers kunnen zich verdiepen in geavanceerde prompt-strategieën en verdere personalisatie van hun chatbot.

Dag 4: Webapp ontwikkeling met React

Op de vierde dag leren deelnemers die geïnteresseerd zijn in meer technische uitdagingen de basisprincipes van React en beginnen ze met het bouwen van hun webapp. Beginners kunnen zich blijven concentreren op het verfijnen van hun prompt-design en de interactie met hun chatbot. Er zullen groepssessies en individuele ondersteuning beschikbaar zijn om iedereen op zijn eigen niveau verder te helpen.

Dag 5: Afronding, troubleshooting en presentatie

De laatste dag van de cursus staat in het teken van het afronden van de projecten, het oplossen van eventuele problemen en het presenteren van de gemaakte chatbots. De deelnemers krijgen de kans om hun creaties te demonstreren en ervaringen te delen met andere cursisten. We zullen de cursus afsluiten met een Q&A-sessie en tips voor verdere ontwikkeling en groei in het werken met GPT-technologie.

Deze opzet zorgt ervoor dat zowel beginners als meer geavanceerde deelnemers op hun eigen tempo kunnen werken en de cursus binnen 5 dagen kunnen afronden. Met een mix van theorie, praktische oefeningen en groepsinteractie is deze cursus zowel informatief als leuk.

Cursus op hbo-niveau

Deze cursus is onderdeel van onze hbo ICT, studierichting Software Development. Daardoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Zowel in het lesmateriaal, als in de persoonlijke begeleiding.

Van theorie naar praktijk
Hbo onderwijs kenmerkt zich door een sterke theoretische basis, maar juist ook de directe vertaling naar de praktijk. Je kunt direct met de materie aan de slag. 

Verdien studiepunten
Als je de cursus succesvol afrond krijg je een hbo-deelcertificaat met studiepunten.
Goed voor op je CV!


Kom bij ons langs!

We hebben een prachtige locatie in Utrecht, vlak bij het Science Park, dus goed bereikbaar met het OV. Op die locatie kun je gewoon lekker studeren wanneer het jou uitkomt. We hebben werkplekken, een relaxt muziekje en een volle koelkast voor je klaar staan. Ook organiseren we meetups, kun je afspreken met de docenten en natuurlijk met je klasgenoten. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, want alle programma’s zijn online te volgen, maar het maakt het studeren wel een stuk leuker. 

 

Check ook de podcast

Bij NOVI Hogeschool leiden we (toekomstige) developers, hackers en analisten op. We zijn verschillende pilots gestart met het AI-platform GPT-3 om zo ons onderwijs, de service richting studenten en het ontwikkelen van courseware te verbeteren en versnellen. In deze podcast serie 'Ons oog op AI' doen we verslag van het hele proces, en nemen we luisteraars mee in onze experimenten, bevindingen en stellen we kritische vragen rondom ethische en juridische vraagstukken.

Leen het lesgeld bij DUO

Ben je niet ouder dan 55 jaar, dan kun je aanspraak maken op het Levenlanglerenkrediet om de cursus te bekostigen. Je hebt 15 jaar om de lening terug te betalen tegen een lage rente.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt het volledige lesgeld lenen en krijgt dit ook in één termijn van DUO overgemaakt.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

Vanaf 1 januari van het jaar volgend op de voltooiing of beëindiging van de opleiding, wordt de terugbetaling gestart. Je hebt een periode van 15 jaar om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt bepaald op basis van je inkomen. In 2023 is de rente vastgesteld op 0,46%, in 2024 is dit 2,56%.

Wat zijn de voorwaarden?

Hier zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Je leeftijd op het moment van aanvraag is onder de 56 jaar.
  • Je collegegeld wordt niet gedekt of vergoed door een andere entiteit, zoals je werkgever.
  • Je voldoet aan de hbo startkwalificatie (mbo4, havo, vwo of geslaagd voor de 21+ toets).

Check duo.nl voor alle voorwaarden.

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal

Over deze cursus

Wat ga ik leren?

Na het volgen van de vijf praktijkdagen van onze cursus "Bouw je eigen GPT-applicatie" kun je een interactieve AI chatbot-webapp ontwikkelen en aanpassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Begrijpen van de basisprincipes en toepassingsmogelijkheden van GPT-technologie
  2. Koppelen van je API-key en werken met de aangeleverde boilerplate
  3. Ontwerpen en optimaliseren van prompts voor effectieve interactie met de chatbot
  4. Verkennen van de interface en verschillende tools van React (voor geavanceerde deelnemers)
  5. Bouwen van herbruikbare componenten en personalisatie van de chatbot
  6. Integreren van de chatbot in een webapp en het werken met React (voor geavanceerde deelnemers)
  7. Testen, troubleshooten en optimaliseren van de chatbot-webapp voor een optimale gebruikerservaring

Aan het einde van de cursus ben je in staat om een GPT-chatbot-webapp te bouwen die aangepast kan worden aan verschillende toepassingen, zoals het samenstellen van recepten, het opstellen van voedingsschema's, het geven van reisadvies en nog veel meer. Je leert ook hoe je je chatbot verder kunt ontwikkelen en verbeteren, zodat je blijft inspelen op de behoeften van je gebruikers.

Praktische informatie

Onze docent verzorgt de vijf lesdagen op locatie. We bevinden ons in het ‘Newton House’ op de vierde verdieping. Het adres is Newtonlaan 247, Utrecht.

Lijkt het je een leuke cursus en wil je meedoen, klik dan hieronder op de zwarte knop ‘direct inschrijven’.

Belangrijke data

De eerstvolgende cursus start per 24 mei 2024 op locatie in Utrecht (Newtonlaan 247). Dit is ook gelijk de eerste lesdag.

Lesdag 1: 24 mei 2024 (13:00 - 15:00 uur)

Lesdag 2: 31 mei 2024 (13:00 - 15:00 uur)

Lesdag 3: 7 juni 2024 (13:00 - 15:00 uur)

Lesdag 4: 14 juni 2024 (13:00 - 15:00 uur)

Lesdag 5: 21 juni 2024 (13:00 - 15:00 uur)

Meer weten?


Onze opleidingsadviseurs zijn telefonisch beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00. Of mail ons!