Welke cursus kies jij?

Wil jij jouw kennis uitbreiden en tegelijkertijd een hbo deelcertificaat met studiepunten behalen? Onze cursussen zijn onderdeel van onze geaccrediteerde hbo ICT opleiding en zijn ontworpen om je voor te bereiden op de uitdagingen van de moderne IT-industrie. Ontdek ons uitgebreide cursusaanbod hieronder.
Welke opleiding kies jij?

Tussen onze brede deeltijdtrajecten en doelgerichte bootcamps zit altijd wel een opleiding die aansluit op jouw droombaan.

HTML & CSS

Heb je altijd al je eigen website willen bouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je bekend met de basisprincipes, maar blijkt het lastig de volgende stap te zetten? In deze cursus leer je hoe je op professioneel niveau unieke webpagina's bouwt en online plaatst. Na het volgen van vijf learning chunks kun jij een visueel design omzetten naar een prachtige webpagina.

hbo-niveau eigen tempo frontend

Bouw je eigen ChatGPT-app

Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen chatbot of slimme webapp, die je helpt bij het samenstellen van recepten, het opstellen van voedingsschema's, het geven van reisadvies, en nog veel meer? Maak kennis met de cursus "Bouw je eigen ChatGPT-app"! In deze 5-weekse cursus leer je stap voor stap hoe je jouw eigen GPT-webapp kunt bouwen en aanpassen, ongeacht je technische achtergrond.

hbo-niveau 5 weken chatgpt

Introductie Hacking

Ben jij benieuwd hoe je inbreekt in een computersysteem en feilloos kwetsbaarheden herkent? De cursus Introductie Hacking leert je de basis over de cybersecuritywereld. Wat zijn de risico’s en bedreigingen en hoe kan je veiligheidssystemen omzeilen? Leer hoe je zelfstandig computers met kwetsbare software uitbuit.

hbo-niveau eigen tempo kali linux

Prototyping met Figma

Heb jij altijd al de stap willen maken richting vormgeven voor het Web? Dan is dit je kans! Want in de cursus Prototyping met Figma leer je in 5 praktijkdagen een design system te ontwikkelen en ga je het ontwerp gebruiken om een eigen webpagina vorm te geven a.d.h.v. de laatste design trends.

hbo-niveau 5 praktijkdagen figma
Alles
Bachelor
Bootcamps
(enige IT-ervaring)
Bootcamps
(geen IT-ervaring)

Hbo-ICT:

Bedrijfskundige

Informatica

Wil je leren hoe een netwerk in elkaar zit – én hoe je netwerkt? Deze allround-opleiding is jouw toegangsticket tot het bedrijfsleven of een promotie bij je huidige werkgever. Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als functioneel beheerder of ICT-manager.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Hbo-ICT:

Software

Development

Organisaties zitten te springen om softwareontwikkelaars op hbo-niveau. Heb jij oog voor design én voor detail? Dan kun je na je afstuderen bijna overal aan de slag als developer of softwaretester: bij grote ICT-bedrijven, maar ook bij start-ups en overheidsinstanties.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Hbo-ICT: Cyber

Security

Cyber security is misschien wel het meest dynamische vakgebied binnen de ICT. Hoe bescherm je een organisatie tegen criminelen? Zodra je dat weet, kun je solliciteren op functies als securitytester, infrastructuurconsultant en ethical hacker.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Hbo-ICT: Geo

Business

Intelligence

Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties werken datagedreven én combineren daarbij geografische componenten. Met deze studierichting breng je de wereld om je heen letterlijk in kaart. Je kunt onder andere aan de slag als Geo-analist, GIS-specialist of Geo BI Consultant.

Bachelor 4 jaar Utrecht NVAO-geaccrediteerd Hbo-ICT studierichting

Ethical hacker

Een Ethical hacker (ook wel pentester genoemd) kruipt in de huid van cybercriminelen. Op die manier laat hij of zij bedrijven zien waar de zwakke plekken in hun systeem zitten – uiteraard gevolgd door een adviesrapport over de maatregelen die het bedrijf het beste kan nemen. Pentesters werken vaak op freelancebasis of bij IT-consultancybedrijven.

Salaris indicatie: €2.700 - €4.700 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Full-stack developer

Een full-stack developer is een allround-ontwikkelaar die zowel op het gebied van frontend als backend aan de slag kan. Hij/zij ontwikkelt met gemak een complete applicatie, van design tot database. Binnen projecten is een full-stack developer een belangrijke collega, omdat je kennis hebt van de gehele stack.

Salaris indicatie: €2.500 - €4.500 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Web developer

Een frontend developer of web developer is de poortwachters van de digitale wereld. Ze bepalen wie op welke manier gebruik kan maken van digitale informatie en diensten. Een frontend developer ontwikkelt interactieve systemen met behulp van HTML & CSS en voegt met Javascript o.a. animaties toe. Een meer gevorderde developer kan ook overweg met javascript frameworks zoals React, Angular of Vue. 

Salaris indicatie: €2.300 - €4.200 Baankans: goed Start: 4 keer per jaar

Security officer

Een Security officer kijkt naar data, processen en software vanuit een security oogpunt; hoe kan er misbruik van worden gemaakt ten koste van een organisatie? Hij/zij weet op welke aspecten applicaties beveiligd moeten worden en onderzoekt op welke vlakken het hierbij fout gaat. Ook wordt er hierin gekeken naar hoe data wordt opgeslagen en hoe dit veiliger kan, door bijvoorbeeld encryptie.

Salaris indicatie: €2.300 - €4.200 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Data engineer

Een data engineer of -analist is de hele dag bezig om waardevolle conclusies te destilleren uit grote data sets. Van de collectie van data, tot het opschonen daarvan tot het komen tot conclusies door analyse van de dataset en de visualisatie daarvan.

Salaris indicatie: €2.800 - €4.500 Baankans: zeer goed Start: 4 keer per jaar

Opleiding gevonden?

Stel vandaag nog je persoonlijke studieplan samen. Je ziet in één oogopslag welke vakken je gaat volgen en wanneer je afstudeert. 

Configureer opleiding
Contact NOVI

Wil je meer weten?

Bel ons: 030-3073 230

Onze opleidingsadviseurs zijn telefonisch beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00.

Liever een gesprek op locatie? Maak dan nu een afspraak.