Omscholen naar de IT

Altijd al gedroomd van een baan in de IT? Dan is dit het moment om er voor te gaan. In de IT-sector kampen organisaties met enorme tekorten. Juist in deze tijd. Dit is dan ook hét moment om je kans te pakken en je om te scholen tot IT’er.

Hulp bij financiering
Onze omscholingstrajecten komen vaak in aanmerking voor subsidie. Wij kunnen je helpen de juiste financiering te vinden.

 

Omscholen op hbo-niveau 
Deze omscholingstrajecten bestaan uit leerlijnen die onderdeel uitmaken van onze geaccrediteerde hbo-opleiding ICT. Met de afronding van deze trajecten, voltooi je dus tegelijkertijd een deel van de hbo-opleiding.

 

Middel 4

Stap 1

Kies een van onze opleidingen, gerelateerd aan de krapte beroepen, die bij je ambities past.

Stap 2

Neem contact op met je werkcoach en geef aan waarom onze opleidingen je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Stap 3

Heb je goedkeuring van je werkcoach? Meld je dan direct aan, NOVI regelt alle financiële zaken direct met het UWV.

Subsidieadviseur-1

Hulp bij financiering

In veel gevallen kan NOVI jou helpen om je opleidingen gefinancierd te krijgen. Zeker bij omscholing richting de IT zijn er veel mogelijkheden om de opleidingskosten deels of volledig gefinancierd te krijgen door gebruik te maken van één van de vele subsidies die er op dit gebied bestaan. NOVI heeft adviseurs ter beschikking staan om jou hier, gratis en vrijblijvend, bij te ondersteunen. 

 

Opleidingen

NOVI biedt meerdere succesvolle opleidingen aan die jou opleiden tot een krapteberoep.

Wil je meer weten over onze omscholingstrajecten?

Kijk dan op onze omscholingspagina   

 

1. Full Stack Developer

Een Full Stack Developer is een allrounder die met gemak een hele app ontwikkelt – van design tot database. Binnen 20 weken heb je een hbo-functiecertificaat en kun je de arbeidsmarkt op als junior ontwikkelaar. Ideaal als je een carrièreswitch wilt maken of als je momenteel geen baan hebt.

2. Ethical Hacker

Een Ethical Hacker adviseert organisaties over de zwakke plekken in hun netwerk – en is dus goud waard. In 20 weken stomen we je klaar voor deze spannende functie, en daarna kun je bij vrijwel elk bedrijf als junior aan de slag. Ideaal als je een carrièreswitch wilt maken of als je momenteel geen baan hebt.

3. Web Developer

4. Cyber Security Officer

Een Cyber security officer kijkt naar data, processen en software vanuit een security oogpunt; hoe kan er misbruik van worden gemaakt ten koste van een organisatie? Hij/zij weet op welke aspecten applicaties beveiligd moeten worden en onderzoekt op welke vlakken het hierbij fout gaat. Ook wordt er hierin gekeken naar hoe data wordt opgeslagen en hoe dit veiliger kan, door bijvoorbeeld encryptie.

5. Data Engineer

Een data engineer of -analist is de hele dag bezig om waardevolle conclusies te destilleren uit grote data sets. Van de collectie van data, tot het opschonen daarvan tot het komen tot conclusies door analyse van de dataset en de visualisatie daarvan.

Krapteberoep

De krapte op de arbeidsmarkt is in geen sector zo groot als in de ICT. En dus ontstaan er zogenaamde krapteberoepen, oftewel beroepen waarvan openstaande vacatures erg lastig gevuld kunnen worden. Simpelweg omdat er niet genoeg gekwalificeerde mensen zijn. Wij bieden, speciaal voor mensen die zonder werk zijn komen te zitten, korte, deeltijd bootcamps aan, die je helpen in je ontwikkeling richting zo’n krapteberoep.

Wat ga je doen?

De opleiding duurt in principe een half jaar. In dat half jaar heb je 2 à 3 dagdelen college per week. Je krijgt toegang tot alle studiematerialen van NOVI (ook van de leerlijnen waarvoor je je niet hebt ingeschreven) via ons Leermanagement Systeem, om je goed te kunnen voorbereiden op de colleges. Deze worden gestreamed via Microsoft Teams. Gaat dit je niet lukken en heb je meer tijd nodig? Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding in een jaar af te ronden. 

NOVI workshop
Gratis-software-NOVI-2

Gratis software

Schrijf je in en ontvang direct licenties voor software t.w.v. meer dan 1.000,- euro.

Gratis workshops
Naast het software pakket krijg je ook gratis toegang tot de workshops van NOVI.

Kunnen we je helpen?

Regelmatig start weer een nieuwe lichting met onze opleidingen voor mensen die zich willen omscholen richting de IT. Neem contact op met een van onze ervaren opleidingsadviseurs of vraag direct een offerte aan.