CURSUS

Prototyping
met Figma

Heb jij altijd al de stap willen maken richting vormgeven voor het Web? Dan is dit je kans! Want in de cursus Prototyping met Figma leer je in 5 praktijkdagen een design system te ontwikkelen en ga je het ontwerp gebruiken om een eigen webpagina vorm te geven a.d.h.v. de laatste design trends.


 

In het kort

Studierichting

Prototyping met Figma

Duur

Eigen tempo

Kosten

1375,-

Financiering LevenLangLerenKrediet
Start

Kickoff september 2024

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die interesse heeft in het vormgeven voor het web, ongeacht je achtergrond of ervaringsniveau. Of je nu een beginnende designer bent die wil leren hoe je een eigen webpagina kunt vormgeven, een webontwikkelaar die zijn/haar designvaardigheden wil verbeteren, of een ondernemer/marketeer die effectieve ontwerpen wil kunnen communiceren, deze cursus biedt jou de mogelijkheid om de nodige vaardigheden te ontwikkelen

 

Beginnende designers

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van designvaardigheden voor het web?  Zelfs als je geen ervaring hebt als designer, leer je in deze praktijkgerichte cursus de basisprincipes van design en ontwikkel je een design system. Je zult leren hoe je Figma kunt gebruiken om je eigen webpagina te vormgeven volgens de nieuwste designtrends. Met motivatie en inzet kun je binnen 5 praktijkdagen de nodige vaardigheden ontwikkelen om te starten in de wereld van webdesign.

Webontwikkelaars

Als webontwikkelaar wil je wellicht je designvaardigheden verbeteren om aantrekkelijkere en gebruiksvriendelijke websites te kunnen creëren. Deze cursus biedt jou de mogelijkheid om vertrouwd te raken met design principes, wireframing en het gebruik van Figma als ontwerptool. Je leert hoe je herbruikbare componenten kunt ontwerpen, prototyping en animatie kunt toepassen, en hoe je je ontwerpen integreert in een Design System. 

Ondernemers en marketeers

Voor ondernemers en marketeers is het belangrijk om inzicht te hebben in het ontwerpproces en effectieve webontwerpen te kunnen communiceren.  Je leert de belangrijkste design principes, hoe je wireframes kunt maken en hoe je Figma kunt gebruiken als een tool voor visueel ontwerp. Met deze kennis kun je beter samenwerken met designers en effectieve ontwerpen communiceren in je marketing- en bedrijfsactiviteiten.

 

Wat ga je leren?

Stap voor stap leer je de belangrijkste design principes, het maken van wireframes, het gebruik van de Figma-interface en -tools, het ontwerpen van herbruikbare componenten en het creëren van interactieve prototypes. Daarnaast ontdek je hoe je je ontwerpen kunt integreren in een Design System en hoe je je wireframes kunt omzetten in volwaardige webdesigns. Na het volgen van de vijf praktijkdagen kun jij een wireframe omzetten tot een visueel design creëren.

Design principes en wireframing

Je leert de belangrijkste design principes die essentieel zijn voor het creëren van effectieve ontwerpen. Daarnaast krijg je inzicht in het proces van wireframing, waarbij je leert hoe je een overzichtelijke en functionele basis kunt leggen voor je webontwerpen.

Figma-interface en tools

Ontdek de interface en verschillende tools van Figma, een krachtige ontwerptool voor het web. Leer hoe je optimaal gebruik kunt maken van de functies en mogelijkheden van Figma om je ontwerpproces te verbeteren.

Ontwerpen van herbruikbare componenten

Ontdek hoe je herbruikbare componenten kunt ontwerpen in Figma. Leer hoe je gestandaardiseerde elementen kunt maken die consistentie en efficiëntie in je ontwerpen bevorderen.

Prototyping en animatie

Leer hoe je interactieve prototypes kunt maken in Figma en hoe je animaties kunt toepassen om je ontwerpen tot leven te brengen. Ontdek hoe je gebruikerservaringen kunt simuleren en je ontwerpen kunt verrijken met beweging.

Integratie in een Design System en webdesign

Ontdek hoe je je ontwerpen kunt integreren in een Design System, waardoor je consistentie en schaalbaarheid bereikt. Leer hoe je je wireframes kunt omzetten in volwaardige webdesigns, waarbij je gebruikmaakt van het Design System dat je hebt ontwikkeld.

Cursus op hbo-niveau

Deze cursus is onderdeel van onze hbo ICT, studierichting Software Development. Daardoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Zowel in het lesmateriaal, als in de persoonlijke begeleiding.

Van theorie naar praktijk
Hbo onderwijs kenmerkt zich door een sterke theoretische basis, maar juist ook de directe vertaling naar de praktijk. Je kunt direct met de materie aan de slag. 

Verdien studiepunten
Als je de cursus succesvol afrond krijg je een hbo-deelcertificaat met studiepunten.
Goed voor op je CV!


Kom bij ons langs!

We hebben een prachtige locatie in Utrecht, vlak bij het Science Park, dus goed bereikbaar met het OV. Op die locatie kun je gewoon lekker studeren wanneer het jou uitkomt. We hebben werkplekken, een relaxt muziekje en een volle koelkast voor je klaar staan. Ook organiseren we meetups, kun je afspreken met de docenten en natuurlijk met je klasgenoten. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, want alle programma’s zijn online te volgen, maar het maakt het studeren wel een stuk leuker. 

 

Check ook de podcast

In deze podcast behandelen docenten Nova en Elwyn de skillset van een software developer. Over welke competenties en vaardigheden moet je beschikken als developer, en welke terechte en onterechte vooroordelen bestaan er?

Leen het lesgeld bij DUO

Ben je niet ouder dan 55 jaar, dan kun je aanspraak maken op het Levenlanglerenkrediet om de cursus te bekostigen. Je hebt 15 jaar om de lening terug te betalen tegen een lage rente.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt het volledige lesgeld lenen en krijgt dit ook in één termijn van DUO overgemaakt.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

Vanaf 1 januari van het jaar volgend op de voltooiing of beëindiging van de opleiding, wordt de terugbetaling gestart. Je hebt een periode van 15 jaar om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt bepaald op basis van je inkomen. In 2023 is de rente vastgesteld op 0,46%, in 2024 is dit 2,56%.

Wat zijn de voorwaarden?

Hier zijn de belangrijkste voorwaarden:

 • Je leeftijd op het moment van aanvraag is onder de 56 jaar.
 • Je collegegeld wordt niet gedekt of vergoed door een andere entiteit, zoals je werkgever.
 • Je voldoet aan de hbo startkwalificatie (mbo4, havo, vwo of geslaagd voor de 21+ toets).

Check duo.nl voor alle voorwaarden.

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal

Over deze cursus

Past deze cursus bij mij?

Voor het volgen van deze cursus is geen designer-ervaring vereist, maar enige ervaring met het werken met computers is gewenst. Je moet bijvoorbeeld een programma op jouw besturingssysteem kunnen installeren, zodat je de opdrachten kunt uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en tijd wilt investeren in het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De belangrijkste design principes voor een effectief ontwerp
 • Schetsen van een wireframe
 • De interface en verschillende tools van Figma
 • Ontwerpen van herbruikbare componenten
 • Prototyping en animeren van componenten
 • Componenten integreren in een Design System
 • Wireframe omzetten tot Web Design (a.d.h.v. het Design System)

Wat ga ik leren?

Na het volgen van de vijf praktijkdagen kun jij een wireframe omzetten tot een visueel design creëren. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De belangrijkste design principes voor een effectief ontwerp
 • Schetsen van een wireframe
 • De interface en verschillende tools van Figma
 • Ontwerpen van herbruikbare componenten
 • Prototyping en animeren van componenten
 • Componenten integreren in een Design System
 • Wireframe omzetten tot Web Design (a.d.h.v. het Design System)

Belangrijke data

De eerstvolgende cursus start per 24 mei 2024 met een kick-off tussen 13:00 en 15:00 uur op locatie in Utrecht (Newtonlaan 247). 

Verder organiseren wij nog 2 praktijkdagen:

Praktijkdag 1: 31 mei 2024 (9:30 tot 12:30 uur)

Praktijkdag 2: 14 juni 2024 (9:30 tot 12:30 uur)

Meer weten?


Onze opleidingsadviseurs zijn telefonisch beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00. Of mail ons!