CURSUS

Cursussen uit de hbo-leerlijnen

De cursussen die binnen de verschillende studierichtingen als onderdeel van de hbo-leerlijnen worden aangeboden, zijn ook los te volgen. Dit kan zowel hybrid/remote of o.b.v. zelfstudie. Ben je benieuwd welke cursussen hier allemaal voor in aanmerking komen? Bekijk dan onze studiegids. 

 

In het kort

Studierichting

BI, SD, CS

Duur

Eigen tempo

Kosten

1250,-

Financiering
STAP-subsidie 
Start

Elk kwartaal

Inschrijven tot

Doorlopend

Maak gebruik van het STAP-budget

Financier tot wel 100% van de cursus 'Prototyping met Figma' met het STAP-budget!

Spreek een opleidingsadviseur

Middel 2  Kies je opleiding

Maak een keuze uit onze opleidingen en/of neem contact op met NOVI. Alle opleidingen van NOVI komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Middel 2  Direct inschrijven

Vul het “Directe Inschrijven” formulier in en wij schrijven je in. Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Middel 2 Het STAP-portaal

Het STAP-budget vraag je aan op het STAP-portaal van UWV. Dien deze aanvraag meteen in na de start van het aanvraagmoment. De ervaring leert dat het budget (zeer) snel op raakt. Je ontvangt bericht van UWV als het budget aan je is toegekend.

Middel 2  Start je studie

NOVI regelt de rest. Wij ontvangen het STAP-budget van UWV en zullen dit bedrag met je opleidingskosten verrekenen.

student

Cursussen uit onze programma's

Basis Cyber Security

Je krijgt en brede introductie tot het Cyber Security vak en leert de basis van pentesten. daarbij ga ja aan de slag met Kali Linux en je raakt vertrouwd met tools die je nodig gaat hebben voor het echte werk: Ethical Hacking!

Security Awareness

In deze cursus onderzoeken we het belang van security awareness onder individuen en medewerkers. Stapsgewijs wordt je bewust gemaakt van de gevaren en kwetsbaarheden in eigen digitale infrastructuur. En je wordt vaardig en weerbaar gemaakt om je hiertoe te verzetten. En dat is van groot belang, want veel bedrijven streven er naar technisch alles op orde te hebben omtrent cyber security. Maar pas als personen alert zijn op cyberrisico’s is je organisatie en eigen apparatuur echt weerbaar. Er hoeft bijvoorbeeld maar één medewerker op een verkeerde link te klikken en je bedrijf kan zomaar stil liggen. Met financiële schade, imagoschade en zelfs gevaarlijke situaties tot gevolg.

Introductie Programmeren

De meest gebruikte programmeertalen zijn net als Java gebaseerd op het principe van object georiënteerd programmeren (OOP). OOP programma’s bestaan uit variabelen, loops, condities, lijsten, in- en output, functies, klassen en objecten. Bijna alle computerprogramma’s en mobiele apps zijn hieruit opgebouwd. In deze cursus leer je deze basiscomponenten te identificeren in opdrachten en bestaande applicaties om ze vervolgens toe te kunnen passen in je eigen Java programma’s.

Introductie Python

Python is een veel gebruikte program- meertaal in de wereld van geo, data science en software development. Vanwege het toegankelijke karakter is het een prettige taal om kennis te maken met programmeren. Python is met name geschikt voor projecten waarbij de snelheid van bouwen belangrijk is. In deze cursus leer je belangrijke basisprincipes toe te passen in Python en ga je experimenteren met diverse voorbeeldprogramma’s.

Door te leren programmeren in Python, beginnend met kleine programma’s die groeien in complexiteit, breng je jezelf langzaamaan ook de denkprocessen bij die een programmeur van nature beheerst.

Daarnaast leer je repeterende werkzaamheden te automatiseren, handige scripts te schrijven en daarmee allerlei processen te vereenvoudigen. 

Introductie HTML & CSS

Heb je altijd al je eigen website willen bouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je bekend met de basisprincipes, maar blijkt het lastig de volgende stap te zetten? In deze cursus leer je hoe je op professioneel niveau unieke webpagina's bouwt en online plaatst.  

Introductie React

In deze cursus leer je alle kennis die je hebt opgedaan over HTML, CSS en JavaScript te gebruiken om een volwaardige webapplicatie te bouwen met behulp van React.

Dit is een frontend library om gebruikersinterfaces mee te bouwen. Het is in 2011 ontwikkeld door Facebook om de code van hun grote webapplicaties beter beheersbaar te maken en sindsdien is het nog steeds één van de populairste frontend frameworks onder developers.

Cloud Services

In deze cursus wordt ingegaan op de verschillende (soorten) Cloud Services die er zijn en de infrastructuur die daarmee samen hangt. Je leert kansen te zien en voor- en nadelen te benoemen. Zo komen thema's als het optimaliseren van rekenkracht, dataopslag en datatransport (netwerkcapaciteit) aan bod. Aan het einde van de cursus heb je inzicht in de nieuwste technologische ontwikkelingen en de mogelijke impact op de bedrijfsvoering. 

Agile Projectmanagement

In deze cursus staan de uitgangspunten en principes van de Agile-werkwijze centraal. Hierbij komen de belangrijkste Agile methoden, technieken en best-practices aan bod. Bovendien worden de verschillen uitgelegd tussen de Agile-werkwijze en de waterval-benadering. In deze cursus wordt de Agile-methode benaderd vanuit het ontwikkelteam, vervolgens komen alle relevante rollen, methodes, documenten en best-practices aan bod die van belang zijn om aan de opdracht te kunnen voldoen. Na het volgen van deze cursus weet de student wat Agile inhoudt en hoe Agile in de praktijk kan worden ingezet om de klant-leverancier relatie te verbeteren. 

Service & Operations

De cursus Service and Operation is gericht op het beheer van informatiesystemen en IT infrastructuur. Het betreft onderwerpen die met name relevant zijn voor de architectuurlagen informatiesystemen en de infrastructuur.  

Aan het einde van de cursus weet je hoe je moet communiceren en omgaan met gebruikers, bijvoorbeeld aan de hand van ITIL® of ASL processen en kun je de aanpak van software releases, fixes en foutafhandeling beschrijven en toelichten.

Communicatievaardigheden

In deze cursus leer je slimmer schrijven. Schrijven is een proces en het is onmogelijk om een keer een goed stuk op papier te zetten. Daarom leren we je het schrijfproces te managen. In het eerste deelvan de cursus komen er drie concrete voorbeelden voorbij van teksten: de e-mail, sollicitatiebrief en de informerende tekst. In het tweede deel van de cursus gaan we adviesrapporten schrijven: we pakken het adviesproces erbij, de rol van de adviseur en we diepen het schrijfproces nog verder uit. 

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal