CURSUS

Python Fundamentals

Python is een veel gebruikte programmeertaal in de wereld van AI, data science én software development. De taal is geschikt als eerste kennismaking met programmeren vanwege het intuïtieve en toegankelijke karakter. Python is met name geschikt voor projecten waarbij de snelheid van bouwen belangrijk is. Het is wereldwijd een van de meest populaire computertalen en binnen het onderwijs en wetenschappelijk computergebruik momenteel zelfs de meest gebruikte taal.


 

In het kort

Studierichting

Python Fundamentals

Duur

Eigen tempo

Kosten

1250,-

Financiering LevenLangLerenKrediet
Start

Midden oktober

Verdien tot 100% van je cursusgeld terug

Ontvang €250,- voor elke inschrijving die gebruik maakt van jouw referral code, tot maximaal je volledige cursusgeld!

Check de voorwaarden

Voor wie?

Of je nu een student, beginnende programmeur, geo-data science professional, IT-specialist, softwareontwikkelaar, data-analist of onderzoeker bent, deze cursus biedt jou de kans om de veelzijdigheid en kracht van Python te ontdekken.

 

Studenten en beginnende programmeurs

De cursus 'Python Fundamentals' is ideaal voor studenten en beginnende programmeurs die hun carrière willen starten in de wereld van IT. Python is een toegankelijke programmeertaal, waardoor het een uitstekende keuze is als eerste stap in het programmeren. In deze cursus leer je de basisprincipes van Python, inclusief het werken met een IDE. 

Software developers

Voor IT-professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden, is de cursus 'Python Fundamentals' een uitstekende keuze. Python is een populaire taal in de softwareontwikkelingswereld vanwege de snelheid waarmee je kunt bouwen en prototypen. Met deze cursus leer je belangrijke basisprincipes van Python en krijg je hands-on ervaring met het schrijven van scripts en het automatiseren van processen 

Data-analisten en onderzoekers

Voor data-analisten en onderzoekers die zich bezighouden met het analyseren en interpreteren van gegevens, is de cursus 'Python Fundamentals' een waardevolle aanvulling op hun toolkit. Python is een veelgebruikte programmeertaal in de wereld van data science vanwege de uitgebreide bibliotheken en mogelijkheden voor gegevensverwerking en statistische analyse.

 

Wat ga je leren?

Tijdens deze cursus ontdek je de essentiële concepten en technieken van Python, verdeeld over dertien hoofdstukken. Er is een grote behoefte aan (ervaren) Python programmeurs en deze functies behoren tot de bestbetaalde banen binnen de programmeerwereld. Alle reden dus om ermee aan de slag te gaan!

Direct inschrijven   

 

Basisprincipes van Python

Je begint met het verkennen van de basisprincipes van Python. Dit omvat het gebruik van Python als rekenmachine, het uitvoeren van eenvoudige bewerkingen met getallen en tekst, en het tonen van berekeningsresultaten in de scriptmodus.

Werken met variabelen en elementaire datatypen

Je leert hoe je variabelen kunt gebruiken om waarden op te slaan en deze te hergebruiken in je programma's. We behandelen variabelen van elementaire datatypen, zoals integers, floats, booleans en strings, en hoe je deze variabelen een waarde kunt toekennen.

Expressies, operatoren en algoritmen

Je ontdekt hoe je expressies kunt gebruiken om complexere berekeningen uit te voeren in Python, inclusief het gebruik van operatoren zoals optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. We bespreken ook de basisprincipes van algoritmen en hoe je deze kunt implementeren in je programma's.

Besturingsstructuren en functies

Je leert verschillende besturingsstructuren kennen, zoals sequenties, selecties en iteraties, en hoe je deze kunt gebruiken om de stroom van je programma te controleren. Daarnaast behandelen we het concept van functies en hoe je deze kunt definiëren, gebruiken en hergebruiken in je code.

Geavanceerde datatypen en modules

Je maakt kennis met geavanceerde datatypen, zoals lijsten, tupels, woordenboeken en verzamelingen, en leert hoe je deze kunt gebruiken om complexe gegevensstructuren te creëren en te manipuleren. We verkennen ook het gebruik van de NumPy-module voor het werken met arrays en de mogelijkheden van bestandsverwerking in Python. Tot slot introduceren we het concept van objectoriëntatie en hoe dit kan bijdragen aan het bouwen van meer geavanceerde systemen.

Cursus op hbo-niveau

Deze cursus is onderdeel van onze hbo ICT, studierichting Software Development. Daardoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Zowel in het lesmateriaal, als in de persoonlijke begeleiding.

Van theorie naar praktijk
Hbo onderwijs kenmerkt zich door een sterke theoretische basis, maar juist ook de directe vertaling naar de praktijk. Je kunt direct met de materie aan de slag. 

Verdien studiepunten
Als je de cursus succesvol afrond krijg je een hbo-deelcertificaat met studiepunten.
Goed voor op je CV!


Kom bij ons langs!

We hebben een prachtige locatie in Utrecht, vlak bij het Science Park, dus goed bereikbaar met het OV. Op die locatie kun je gewoon lekker studeren wanneer het jou uitkomt. We hebben werkplekken, een relaxt muziekje en een volle koelkast voor je klaar staan. Ook organiseren we meetups, kun je afspreken met de docenten en natuurlijk met je klasgenoten. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, want alle programma’s zijn online te volgen, maar het maakt het studeren wel een stuk leuker. 

 

Check ook de podcast

In deze podcast behandelen docenten Nova en Elwyn de skillset van een software developer. Over welke competenties en vaardigheden moet je beschikken als developer, en welke terechte en onterechte vooroordelen bestaan er?

Leen het lesgeld bij DUO

Ben je niet ouder dan 55 jaar en heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dan kun je aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Via deze regeling kun je elk studiejaar (met een maximum van 5 jaar) je jaarlijkse college- of lesgeld lenen bij de overheid. Dit is een rentevrije lening. Je hebt 15 jaar om de lening terug te betalen.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt een bedrag lenen tot maximaal de hoogte van het te betalen collegegeld, met een maximum van € 11.570,-  per studiejaar (studiejaar 2023-2024). Deze cursus is onderdeel van de Hbo-ICT en valt daarmee ook onder deze regeling. Je kunt het volledige lesgeld lenen, en krijgt deze ook in één termijn van DUO overgemaakt.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

Vanaf 1 januari van het jaar volgend op de voltooiing of beëindiging van de opleiding, wordt de terugbetaling gestart. Je hebt een periode van 15 jaar om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt bepaald op basis van je inkomen. Op dit moment is de rente vastgesteld op 0,46%, en deze wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

Wat zijn de voorwaarden?

Hier zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Je leeftijd op het moment van aanvraag is onder de 56 jaar.
  • Je bent ingeschreven voor een officieel erkende Associate degree, HBO-bacheloropleiding of master.
  • Je collegegeld wordt niet gedekt of vergoed door een andere entiteit, zoals je werkgever.

Check duo.nl voor alle voorwaarden.

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal

Over deze cursus

Wat ga ik leren?

In de cursus 'Python Fundamentals' zul je een stevige basis opbouwen in het gebruik van Python als programmeertaal. Je leert belangrijke basisprincipes van Python en hoe je ze kunt toepassen in een Integrated Development Environment (IDE). Gedurende de cursus zul je experimenteren met voorbeeldprogramma's en praktische toepassingen om repeterende taken te automatiseren, handige scripts te schrijven en diverse processen te vereenvoudigen. Je krijgt inzicht in het gebruik van Python voor Geo-data science en software development. Daarnaast ontwikkel je een intuïtief begrip van Python als programmeertaal, geschikt voor projecten waarbij snelheid van bouwen essentieel is. Je leert werken met variabelen, expressies en operatoren om berekeningen uit te voeren en data te manipuleren. Besturingsstructuren zoals sequenties, selecties en iteraties worden behandeld om de logica en stroom van je programma's te beheersen. Bovendien maak je kennis met het schrijven en gebruiken van functies om code te organiseren en hergebruik te bevorderen. Kortom, deze cursus biedt jou de vaardigheden en kennis om Python effectief toe te passen en je programmerende vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Praktische informatie

Onze docent verzorgt de vijf lesdagen in een ‘hybride vorm’. Dit betekent dat je zowel fysiek (op locatie) als online (via Microsoft Teams) de cursus kunt bijwonen. Wanneer je op bereisbare afstand van Utrecht woont juichen we het uiteraard van harte toe dat je de cursus bij ons op locatie volgt, wel zo gezellig.

We bevinden ons het in ‘Newton House’ op de vierde verdieping. Het adres is Newtonlaan 247, Utrecht.

Lijkt het je een leuke cursus en wil je meedoen, klik dan hieronder op de zwarte knop ‘direct inschrijven’.

Belangrijke data

De eerstvolgende cursus start op 4 september (in afwachting).