" Alles komt samen in IT " Giovanni Hislop

Giovanni (28) zocht uitdaging, creativiteit en innovatie. Hij wil van niets iets maken. Na veel nieuwe uitdagingen te zijn aangegaan, zit hij nu op zijn plek waar deze drie aspecten samenkomen. Hij vond zijn droombaan in de IT.

 

“Als kind wilde ik architect worden. Van kinds af aan ben ik gefascineerd in design, ontwikkeling, innovatie en het vermogen om van niets iets te maken. De techniek daarachter boeide me ook. Maar het liep anders, omdat ik jaren later toch niet wist wat ik wilde. Mijn eerste ‘echte’ baan was automonteur.

 Ik heb verschillende beroepen uitgeoefend in diverse sectoren. Maar nooit vond ik zowel uitdaging als creativiteit en innovatie binnen één beroep. Nu ben ik wéér een nieuwe weg ingeslagen. Sinds een half jaar ben ik applicatieontwikkelaar. Binnen de IT komt alles wat ik zoek samen.

 Van auto’s naar mode…

Ik werd dus geen architect, zoals ik vroeger dacht. En ook automonteur zijn bleek niet bij me te passen. Ik haalde er te weinig voldoening uit. Ik miste uitdaging en creativiteit.

 

"Nooit vond ik zowel uitdaging als creativiteit en innovatie binnen één beroep"

 Ik sloeg een andere weg in. Ik heb bijbaantjes gehad in de e-commerce en ik was voedingsdeskundige. Maar ook hier miste ik iets: creativiteit. Waar ik wel creatief kon zijn, was in de tijd dat ik mijn eigen, succesvolle modemerk runde. We maakten minimalistische mode en onze kleding werd gedragen op modeshows in de Benelux. Op het hoogtepunt had ik tien werknemers in dienst.

 Mijn passie ligt bij ontwerpen, maar steeds vaker verdween dit op de achtergrond. Toen corona roet in het eten gooide, stonden we voor een lastige keuze: stoppen of doorgaan. Creativiteit was inmiddels ver te zoeken, dus besloot ik te stoppen.

 … naar zorg

Toen kwam ik terecht in de zorg. Dit was een mooie tijd waar ik de passie weer terugvond, maar ook in de zorg miste ik iets: innovatie. Als zorgverlener was ik vooral bezig met het behouden van het oude, maar ik wilde vernieuwen.

 Zoals ik al zei: ik zoek uitdaging, creativiteit en innovatie in mijn werk. De beroepen die ik uitoefende, bevatten niet alle drie de aspecten. Ik bleef doorzoeken en vond de bootcamp waarin ik me verder kon ontwikkelen: Full Stack Developer bij NOVI Hogeschool.

 Een dag niet leren, is een dag niet leven

Uitdaging, creativiteit en innovatie. Dat heb ik gevonden in IT. In deze sector ben je nooit uitgeleerd, het blijft zich ontwikkelen. Een belangrijke quote van mij is: “Een dag dat je stopt met leren, is de dag dat je stopt met leven”. Ik fleur op als ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik wil niet stilstaan, ik wil stappen vooruit zetten. Continu.

 

 
“Een dag dat je stopt met leren, is de dag dat je stopt met leven”

 Studeren bij NOVI

Ik had al enige affiniteit met IT, maar makkelijk was het niet. Tijdens mijn studie had ik een stok achter de deur nodig. Iemand die tegen me zei: maak de opdrachten en zet door. Dat bood NOVI me. De opleiding was heel flexibel en tegelijkertijd bood het me structuur. Een perfecte combinatie voor mij.

Ik heb de bootcamp opgesplitst, zodat ik er een jaar over kon doen in plaats van een half jaar. Zo kon ik de studie beter combineren met mijn werk. Mijn motivatie was hoog, omdat ik wist dat hier mijn roeping ligt.

 Op mijn plek

Nu ben ik software ontwikkelaar bij Dytter, een boekingsplatform voor zorgverleners en -organisaties. Hier zit ik op mijn plek. Dit is wat ik wilde: werken in een branche waar je nooit uitgeleerd bent.

 Ik ben trots op alles wat ik heb gedaan en wat ik heb doorlopen. Ik ben trots op mezelf dat ik het lef heb gehad om een carrièreswitch te maken. Ik geloof erin dat je pas weet wat bij je past als je het probeert. Gewoon doen! Ik houd van risico’s. Ik keek naar wat ik leuk vind, wat bij me past. Ik vroeg mezelf: wat wil ik terugzien in mijn werk? Het antwoord was: uitdaging, creativiteit en innovatie. En ik wil blijven leren. Toen ik dat voor ogen had, hakte ik de knoop door. Ik wist dat dit mij gelukkiger zou maken. En dat gebeurde ook.”