Masterclasses
Ethical Hacking

Onze masterclasses Ethical Hacking bieden een reeks leerervaringen op verschillende niveaus, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis om effectieve en ethische hackers te worden. De masterclasses zijn bedoeld voor mensen met verschillende achtergronden en niveaus van bekwaamheid.

Verdien tot 100% van je cursusgeld terug

Ontvang €250,- voor elke inschrijving die gebruik maakt van jouw referral code, tot maximaal je volledige cursusgeld!

Check de voorwaarden

Voor wie?

Ontdek de wereld van ethisch hacken met een van onze masterclasses en sluit je aan bij een gemeenschap van gelijkgestemde individuen.

 

Enthousiastelingen

Als je een passie hebt voor hacken en geïnteresseerd bent in het verkennen van de wereld van ethisch hacken, dan zijn onze masterclasses perfect voor jou. Of je nu nieuw bent op dit gebied of al enige basiskennis hebt, onze masterclasses bieden een gestructureerd leertraject om je vaardigheden en begrip te vergroten. Leer de basisprincipes van ethisch hacken, ontdek essentiële tools en pas ze toe in hands-on oefeningen. 

Systeembeheerders

Als systeembeheerder speel je een cruciale rol bij het waarborgen van de beveiliging van netwerken en systemen. Deze masterclasses bieden praktische trainingen die je zullen helpen hackers beter te begrijpen en beveiligingsrisico's effectief aan te pakken. Vergroot je expertise en maak je organisatie veiliger tegen potentiële aanvallen.

Ervaren hackers

Ben je een ervaren hacker op zoek naar nieuwe uitdagingen en de mogelijkheid om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Onze geavanceerde masterclass is speciaal ontworpen voor hackers zoals jij. Verken de kunst van broncode-analyse, geavanceerde exploitontwikkeling en complexe infrastructuuraanvallen, zoals Active Directory.

 

Ontdek onze masterclasses

Kies de masterclass die het beste bij je past en bereid je voor op een reis vol ontdekkingen en groei in het vakgebied van ethisch hacken.

Direct inschrijven   

 

Masterclass 1: Van 0 naar Easy

In deze masterclass leer je de basisprincipes van ethisch hacken en het zelfstandig hacken van eenvoudige systemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Het hackproces: recon, enumeration, foothold, exploitation, privilege escalation en post-exploitation.
 • Essentiële tools voor effectieve hacking.
 • Hands-on oefeningen om de vaardigheden toe te passen.
 • Beveiligingsprincipes en ethische overwegingen.

Duur: 4 middagen
Start: September

Masterclass 2: Van Easy naar Medium

Deze masterclass is bedoeld voor deelnemers met basiskennis van ethisch hacken die zich willen verdiepen in complexere situaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Diepgaande verkenning van de OWASP Top 10-kwetsbaarheden en de aanpak ervan.
 • Het schrijven en aanpassen van exploits.
 • Versterking van vaardigheden op het gebied van netwerkbeveiliging en systeembeheer.
 • Praktische scenario's en uitdagingen om de vaardigheden te versterken.

Duur: 4 middagen
Start: Oktober

Masterclass 3: Van Medium naar Hard en verder

Deze geavanceerde masterclass is bedoeld voor ervaren hackers die hun vaardigheden willen verbeteren. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Analyseren van broncode op zwakheden en kwetsbaarheden.
 • Geavanceerde exploitontwikkeling en het combineren van exploits.
 • Aanvallen op complexe infrastructuren, zoals Active Directory.
 • Verdere ontwikkeling van beveiligingsexpertise.

Duur: 4 middagen
Start: November

Masterclasses 

Bij NOVI hechten we veel waarde aan het leveren van hoogwaardige kwaliteit, en dit is niet anders als het gaat om onze masterclasses "Ethical Hacking".

 

Van theorie naar praktijk
We hanteren een praktijkgerichte aanpak, waarbij studenten hands-on oefeningen en scenario's krijgen om hun vaardigheden in de praktijk te brengen.

Up-to-date
We zorgen ervoor dat de inhoud up-to-date is, zodat studenten leren over de nieuwste ontwikkelingen en technieken in het veld.

 

Kom bij ons langs!

We hebben een prachtige locatie in Utrecht, vlak bij het Science Park, dus goed bereikbaar met het OV. Op die locatie kun je gewoon lekker studeren wanneer het jou uitkomt. We hebben werkplekken, een relaxt muziekje en een volle koelkast voor je klaar staan. Ook organiseren we meetups, kun je afspreken met de docenten en natuurlijk met je klasgenoten. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, want alle programma’s zijn online te volgen, maar het maakt het studeren wel een stuk leuker. 

 

Hacken met NOVI

In de serie Hacken met NOVI laat cybersecuritydocent Arjen Wiersma zien hoe je machines kraakt. Deze keer is machine Blue aan de beurt. Stapsgewijs legt Arjen uit wat de kwetsbaarheden van Blue zijn, hoe je exploits uitvoert en uiteindelijk inlogt op de machine.

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Simon

Simon heeft onlangs de bootcamp Ethical Hacker afgerond en vertelt je over zijn ervaringen.

Bekijk Simon's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Job

Job is tijdens de bootcamp Ethical Hacker al in contact gekomen met het bedrijf waar hij vervolgens in dienst is getreden.

Bekijk Job's verhaal

Over de masterclasses

Huiswerk en certificering

Elke masterclass omvat huiswerkopdrachten die peergereviewd worden door medestudenten, wat bijdraagt aan samenwerking en feedback. Het indienen van huiswerk is verplicht voor het behalen van een deelnamecertificaat per masterclass. Na succesvolle afronding van alle drie de masterclasses ontvangen de studenten een certificaat van voltooiing.

Vereisten

Voor deelname aan de masterclasses is basiskennis van netwerken, besturingssystemen en programmeren wenselijk.

Belangrijke data

 • Masterclass 1: Van 0 naar Easy - Start in september
 • Masterclass 2: Van Easy naar Medium - Start in oktober
 • Masterclass 3: Van Medium naar Hard en verder - Start in november

Financiering

Voor deze masterclasses kun je geen aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet.