CURSUS
Bouw je eigen ChatGPT-app

Heb je ooit gedroomd van het maken van je eigen chatbot of slimme webapp, die je helpt bij het samenstellen van recepten, het opstellen van voedingsschema's, het geven van reisadvies, en nog veel meer? Maak kennis met de cursus "Bouw je eigen ChatGPT-app"! In deze 5-weekse cursus leer je stap voor stap hoe je jouw eigen GPT-webapp kunt bouwen en aanpassen, ongeacht je technische achtergrond.

 

In het kort

Studieduur

Eigen tempo

Kosten

1000,-

Financiering

STAP-budget

Start

4 september (in afwachting)

Voorkennis Geen IT-ervaring vereist

Maak gebruik van het STAP-budget

Financier tot wel 100% van de cursus 'Bouw je eigen ChatGPT-app' met het STAP-budget!

Spreek een opleidingsadviseur

Over deze cursus

Past deze cursus bij mij?

Of je nu net begint met programmeren of al een IT-professional bent, deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een AI-gestuurde applicatie. Je krijgt een boilerplate aangeleverd, waar je eenvoudig je eigen API-key aan kunt koppelen en vervolgens met prompt-design je app kunt inrichten. Als je op zoek bent naar een meer technische uitdaging, leer je ook hoe je de webapp zelf opbouwt met React. Voor het volgen van deze cursus is geen designer-ervaring vereist, maar enige ervaring met het werken met computers is gewenst. Je moet bijvoorbeeld een programma op jouw besturingssysteem kunnen installeren, zodat je de opdrachten kunt uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en tijd wilt investeren in het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Dag 1: Introductie tot GPT en AI-chatbots

De eerste dag van de cursus begint met een inleiding tot GPT-technologie en AI-chatbots. We behandelen de basisprincipes van GPT en de toepassingsmogelijkheden, zodat zowel beginners als meer geavanceerde deelnemers een goed fundament hebben. We zullen ook enkele inspirerende voorbeelden bespreken van GPT-applicaties in verschillende domeinen.

Dag 2: Aan de slag met boilerplate en API-key

Op de tweede dag duiken we in de boilerplate en leren de deelnemers hoe ze hun API-key kunnen koppelen. We gaan door een hands-on sessie waarbij deelnemers stap voor stap hun chat-webapp beginnen te bouwen. Geavanceerde deelnemers kunnen in dit stadium beginnen met het verkennen van de mogelijkheden van React.

Dag 3: Prompt-design en interactie met de chatbot

De derde dag staat in het teken van prompt-design en het optimaliseren van de interactie met de chatbot. Deelnemers leren hoe ze effectieve prompts kunnen schrijven en krijgen de kans om hun chatbots te testen en aan te passen. Geavanceerde deelnemers kunnen zich verdiepen in geavanceerde prompt-strategieën en verdere personalisatie van hun chatbot.

Dag 4: Webapp ontwikkeling met React

Op de vierde dag leren deelnemers die geïnteresseerd zijn in meer technische uitdagingen de basisprincipes van React en beginnen ze met het bouwen van hun webapp. Beginners kunnen zich blijven concentreren op het verfijnen van hun prompt-design en de interactie met hun chatbot. Er zullen groepssessies en individuele ondersteuning beschikbaar zijn om iedereen op zijn eigen niveau verder te helpen.

Dag 5: Afronding, troubleshooting en presentatie

De laatste dag van de cursus staat in het teken van het afronden van de projecten, het oplossen van eventuele problemen en het presenteren van de gemaakte chatbots. De deelnemers krijgen de kans om hun creaties te demonstreren en ervaringen te delen met andere cursisten. We zullen de cursus afsluiten met een Q&A-sessie en tips voor verdere ontwikkeling en groei in het werken met GPT-technologie.

Deze opzet zorgt ervoor dat zowel beginners als meer geavanceerde deelnemers op hun eigen tempo kunnen werken en de cursus binnen 5 dagen kunnen afronden. Met een mix van theorie, praktische oefeningen en groepsinteractie is deze cursus zowel informatief als leuk.

Wat ga ik leren?

Na het volgen van de vijf praktijkdagen van onze cursus "Bouw je eigen GPT-applicatie" kun je een interactieve AI chatbot-webapp ontwikkelen en aanpassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Begrijpen van de basisprincipes en toepassingsmogelijkheden van GPT-technologie
  2. Koppelen van je API-key en werken met de aangeleverde boilerplate
  3. Ontwerpen en optimaliseren van prompts voor effectieve interactie met de chatbot
  4. Verkennen van de interface en verschillende tools van React (voor geavanceerde deelnemers)
  5. Bouwen van herbruikbare componenten en personalisatie van de chatbot
  6. Integreren van de chatbot in een webapp en het werken met React (voor geavanceerde deelnemers)
  7. Testen, troubleshooten en optimaliseren van de chatbot-webapp voor een optimale gebruikerservaring

Aan het einde van de cursus ben je in staat om een GPT-chatbot-webapp te bouwen die aangepast kan worden aan verschillende toepassingen, zoals het samenstellen van recepten, het opstellen van voedingsschema's, het geven van reisadvies en nog veel meer. Je leert ook hoe je je chatbot verder kunt ontwikkelen en verbeteren, zodat je blijft inspelen op de behoeften van je gebruikers.

Praktische informatie

Onze docent verzorgt de vijf lesdagen in een ‘hybride vorm’. Dit betekent dat je zowel fysiek (op locatie) als online (via Microsoft Teams) de cursus kunt bijwonen. Wanneer je op bereisbare afstand van Utrecht woont juichen we het uiteraard van harte toe dat je de cursus bij ons op locatie volgt, wel zo gezellig.

We bevinden ons het in ‘Newton House’ op de vierde verdieping. Het adres is Newtonlaan 247, Utrecht.

Afronden van de cursus

Wanneer je voor deze cursus een STAP-budget toegekend hebt gekregen, is het belangrijk dat je minimaal vier van de vijf lesdagen (fysiek of online) bijwoont. Vanuit de STAP-regeling geldt namelijk dat je aan minimaal 80% van de cursus deel hebt genomen. Betaal je de cursus zelf, dan geldt deze eis niet.

Lijkt het je een leuke cursus en wil je meedoen, klik dan hieronder op de zwarte knop ‘direct inschrijven’.

Belangrijke data

De eerstvolgende cursus start op 4 september (in afwachting).

Middel 2  Kies je opleiding

Maak een keuze uit onze opleidingen en/of neem contact op met NOVI. Alle opleidingen van NOVI komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Middel 2  Direct inschrijven

Vul het “Directe Inschrijven” formulier in en wij schrijven je in. Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Middel 2 Het STAP-portaal

Het STAP-budget vraag je aan op het STAP-portaal van UWV. Dien deze aanvraag meteen in na de start van het aanvraagmoment. De ervaring leert dat het budget (zeer) snel op raakt. Je ontvangt bericht van UWV als het budget aan je is toegekend.

Middel 2  Start je studie

NOVI regelt de rest. Wij ontvangen het STAP-budget van UWV en zullen dit bedrag met je opleidingskosten verrekenen.

student

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal