Bedrijfskunde: Digital Business Innovation De opleiding hbo Bedrijfskunde: Digital Business Innovation helpt je bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in bedrijfskunde en technologie. We behandelen hoe bedrijven en organisaties optimaal kunnen opereren, hoe mensen ontwikkelingen en innovatie kunnen ondersteunen en hoe technologische trends kunnen bijdragen aan de resultaten.

Download brochure Advies gesprek aanvragen
 • Digital Business Innovation

  De opleiding biedt een duidelijke relatie tussen theorie en praktijk, alles wat je leert zul je ook direct moeten toepassen. Naast de content die je kunt vinden op onze eigen leeromgeving, ga je ook aan de slag binnen je eigen organisatie. De colleges worden verzorgd door docenten uit de praktijk.

 • Studeren op de manier die bij je past

  Al onze opleidingen kun je dankzij ons eigen e-learning-platform EdHub volledig online volgen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan onze wekelijkse klassikale colleges, waar we de brug slaan tussen theorie en praktijk. Daarnaast hebben we ook coaches die je kunnen helpen om je doelen te realiseren. Indien gewenst kun je ook je diploma verdienen door je competenties te ontwikkelen op je eigen werkplek.

  Jij bepaald hoe jouw opleiding eruit zal komen te zien.

 • De snelste route richting je diploma

  Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel professionals te lang en niet te combineren met hun zakelijke en privé leven. NOVI heeft een perfecte oplossing voor deze groep. Professionals met ervaring kunnen veel vrijstellingen binnen het programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat studenten bij NOVI vaak binnen 2 tot 2,5 jaar al hun bachelordiploma behalen.

Kenmerken

 • Duur
  4 Jaar
 • Punten
  240 ECTS
 • Collegegeld
  € 5.500,- per jaar
 • Betaling
  Vooraf, per jaar of per maand
 • Financiering
  Levenlanglerenkrediet tegen 0% rente
 • Lesmateriaal
  €600,- per jaar
 • Start
  6 keer per jaar
 • Locatie
  Utrecht

Geinteresseerd?

Neem contact op Download studiegids

Wat onze studenten op Springest zeggen

"Goede opleiding waar je veel leert over tactisch inzicht en welke processen er allemaal bij komt kijken in de hedendaagse ICT omgeving. Mede door leraren uit de praktijk en het toepassen van de opgedane kennis in de eigen organisatie."
Hugo van Wijlen Senior Ontwerper Infrastructuur
"De praktische lessen en inspirerende docenten zorgen dat je echt verder komt in jouw carrière. NOVI daagt uit waardoor je de stof niet alleen leert maar ook daadwerkelijk inzet in het bedrijfsleven."
Vincent Demmink Senior Business Consultant
"Ik ben zeer tevreden over Novi. De lesstof sluit uitstekend aan op de praktijk met een prima begeleiding van docenten. Tevens een prachtige nieuwe locatie. Deze opleiding zou ik een ieder aanraden."
Stefan Vermeer Functioneel Beheerder
"De gehele opleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Voornamelijk de docenten uit de praktijk en de wijze waarop vakken afgesloten worden. De opleiding heeft me veel handvatten gegeven die direct inzetbaar zijn in de praktijk. Meerdere collega's heb ik ondertussen al naar tevredenheid richting NOVI gestuurd!"
Peter Barendregt Mission Critical Engineer

Dit ga je leren Hieronder een kleine greep uit het curriculum.

Bedrijfsvoering

De bedrijfsvoering bestaat uit het verlenen van diensten of maken van producten met de beschikbare middelen. De mens staat centraal bij moderne bedrijfsvoering, dit naast de wijze van uitvoering en de behoefte van afnemers. Pas als deze drie factoren in evenwicht zijn, kan er een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering ontstaan.

HRM

Het succes van een organisatie is voor een groot deel afhankelijk van de mensen die er werken. Human Resource Management mgaat over het werven, selecteren en aansturen van medewerkers, maar ook over hun inzetbaarheid. Juist in een constant veranderende organisatie is de menselijke factor van essentieel belang voor het succes.

De Adaptieve Organisatie

Naast de processen in organisaties, zijn de projecten en programma’s de motor van vernieuwing. Het goed managen van deze projecten en hun doorlooptijd bewaken is een belangrijke rol van de bedrijfskundige. In scrum-teams of projectgroepen werken mensen samen en spelen ze in op veranderingen in de omgeving.

Met nieuwe business- en verdienmodellen wordt een antwoord gegeven op disruptie. Niet alleen start-ups pakken de kansen van nieuwe technologie, ook bestaande organisaties plukken de vruchten. Duurzame bedrijfsvoering en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn daarbij key.

Business trends

De wereld verandert in rap tempo en organisaties dienen in staat te zijn om snel te anticiperen. Door trend forecasting en het analyseren van impact leert de student trends herkennen, hoe dit kansen biedt en bedreigingen heeft. Veel disruptieve ontwikkelingen komen uit het toepassen van nieuwe (informatie) technologie. We besteden daarom aandacht aan trends als Blockchain, Big Data en Internet of Things. We hebben ruimte in het curriculum om in te spelen op de actualiteit, immers de toekomst is onzeker. We gaan niet diep op de techniek in, maar focussen op het onderzoek naar de kansen en bedreigingen van een specifieke trend.

Digital marketing

Ondernemen is ook het beïnvloeden van de externe omgeving door middel van marketinginstrumenten. Uiteraard met social media, digital marketing en marketing gebaseerd op grote hoeveelheden data.

Meer weten? Download gerust onze brochure en lees het nog eens rustig na. Bij vragen zijn we tijdens kantoortijden telefonische bereikbaar op (030) 711 5615.

Download brochure Download studiegids