Hi Utrecht!
Wil jij je gratis omscholen?

 

Op dit moment zijn er meer dan 3.000 IT-vacatures in de regio Utrecht beschikbaar die op dit moment lastig of niet ingevuld kunnen worden. NOVI werkt samen met het ROC Midden Nederland en de Hogeschool Utrecht binnen ICCU (IT-Career Centre Utrecht) om dit probleem op te lossen. ICCU wordt mede ondersteund door de gemeente Utrecht, de Europese Unie, maar ook door werkgevers en werkgeverscollectieven als StartUpUtrecht en Skillcity. Door deze samenwerking kunnen we niet alleen onderwijs aanbieden waardoor jij als omscholer direct wordt opgeleid tot een profiel waar de (Utrechtse) arbeidsmarkt om staat te springen. Ook kunnen we vanuit deze samenwerking het onderwijs voor de meeste mensen uit de regio gratis aanbieden. 

MicrosoftTeams-image (1)

Voor wie? 

Iedereen heeft een andere reden om zich om te scholen. Misschien heb je wel het gevoel dat jouw huidige baan over een paar jaar niet meer zal bestaan, of wil je gewoon het roer omgooien. Misschien ben je door de COVID-crisis in de problemen gekomen, of denk je simpelweg binnen de IT een nieuwe uitdaging te kunnen vinden. Wat je reden ook is, NOVI kan je helpen om jouw IT-ambitie te verwezenlijken.

Plan een gratis adviesgesprek  

 

Voor werkzoekenden/WW'ers

Als je gebruik maakt van de WW kun je in veel gevallen gebruik maken van een omscholingsbudget. Dit budget dekt in de meeste gevallen 100% van de kosten van het omscholingstraject 

Voor ZZP'ers en drop-outs

Voor mensen die geen recht hebben op WW, zoals ZZP'ers of vroegtijdig schoolverlaters (ook wel drop-outs), maar die zich wel graag willen laten omscholen, zijn er voor verschillende arbeidsregio's zogenaamde crisisbudgetten beschikbaar. Deze individuele budgetten dekken 100% van de kosten van de omscholingstrajecten.

Voor werkenden

Ben je een non-IT professional, maar wil je jezelf graag laten omscholen richting de IT, dan kan jouw werkgever 50% van de kosten terugkrijgen via het RVO met de Subsidieregeling 'Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek'.

Voor young professionals uit regio Utrecht

NOVI is onderdeel van ICCU (IT Career Centre Utrecht), een samenwerking met de Hogeschool van Utrecht en ROC Midden Nederland. Vanuit die samenwerking kunnen studenten/deelnemers 100% van hun kosten gesubsidieerd krijgen via de gemeente. 

Voor particulieren

Als particulier, die zelf de opleiding betaalt, zijn er mogelijkheden om een krediet af te sluiten bij DUO. Deze lening kent nagenoeg geen rente en is binnen 15 jaar aflosbaar. 

Daarnaast kun je in 2021 nog opleidingskosten aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 2022 kan dit niet meer en komt daar een tegemoetkoming vanuit de STAP-regeling voor in de plaats. 

Hoe kom ik in aanmerking voor subsidie?


In de regio zijn er een aantal verschillende regelingen die wij kunnen aanwenden of combineren om de kosten voor omscholing te dekken. De meeste regelingen zijn gericht op de (regionale) tekorten in de IT, maar sommige zijn zelfs specifiek van toepassing op ICCU. Om mogelijke subsidies voor jou goed in kaart te kunnen brengen, moeten we weten wat jouw situatie is. Onze subsidieadviseur Jeroen kan je hier, vrijblijvend, bij helpen. 

 

Plan een adviesgesprek

Maak een afspraak met onze subsidieadviseur!


Altijd al gedroomd van een baan in de IT? Dan is dit het moment om er voor te gaan. Bekijk onze actuele agenda's en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze ervaren subsidieadviseurs.

Onze opleidingen

Wil jij je laten omscholen en kom je uit de regio Utrecht? Kies dan één van de onderstaande opleidingen.

 

Alles
Geen IT-ervaring
(Enige) IT-ervaring

Frontend developer

Een frontend developer of web developer is de poortwachters van de digitale wereld. Ze bepalen wie op welke manier gebruik kan maken van digitale informatie en diensten. Een frontend developer ontwikkelt interactieve systemen met behulp van HTML & CSS en voegt met Javascript o.a. animaties toe. Een meer gevorderde developer kan ook overweg met javascript frameworks zoals React, Angular of Vue. 

Salaris indicatie: €2.300 - €4.200 Baankans: goed Volgende start: 1/11/21

Full stack developer

Een full-stack developer is een allround-ontwikkelaar die zowel op het gebied van frontend als backend aan de slag kan. Hij/zij ontwikkelt met gemak een complete applicatie, van design tot database. Binnen projecten is een full-stack developer een belangrijke collega, omdat je kennis hebt van de gehele stack.

Salaris indicatie: €2.500 - €4.500 Baankans: zeer goed Volgende start: 1/11/21

Cyber security officer

Een Cyber security officer kijkt naar data, processen en software vanuit een security oogpunt; hoe kan er misbruik van worden gemaakt ten koste van een organisatie? Hij/zij weet op welke aspecten applicaties beveiligd moeten worden en onderzoekt op welke vlakken het hierbij fout gaat. Ook wordt er hierin gekeken naar hoe data wordt opgeslagen en hoe dit veiliger kan, door bijvoorbeeld encryptie.

Salaris indicatie: €2.300 - €4.200 Baankans: zeer goed Volgende start: 1/11/21

Ethical hacker

Een Ethical hacker (ook wel pentester genoemd) kruipt in de huid van cybercriminelen. Op die manier laat hij of zij bedrijven zien waar de zwakke plekken in hun systeem zitten – uiteraard gevolgd door een adviesrapport over de maatregelen die het bedrijf het beste kan nemen. Pentesters werken vaak op freelancebasis of bij IT-consultancybedrijven.

Salaris indicatie: €2.700 - €4.700 Baankans: zeer goed Volgende start: 1/11/21

Data engineer

Een data engineer of -analist is de hele dag bezig om waardevolle conclusies te destilleren uit grote data sets. Van de collectie van data, tot het opschonen daarvan tot het komen tot conclusies door analyse van de dataset en de visualisatie daarvan.

Salaris indicatie: €2.800 - €4.500 Baankans: zeer goed Volgende start: 1/11/21

 

 

Studieadviesgesprek

Meer weten over de carrièremogelijkheden en baankansen na de opleiding?

Spreek een opleidingsadviseur

 

 

Zo werkt het

De omscholingstrajecten zijn opgebouwd uit twee (specialistische) leergangen van een hbo-ict bachelor. In deze opleiding duik je gelijk in de theorie en maak je elke week uitdagende praktijkopdrachten. We bereiden je zo goed mogelijk voor om na de opleiding direct aan de slag te kunnen. Je krijgt veel autonomie en werkt elke week aan een idee voor je eindopdracht. Heb je alles gehaald? Dan ontvang je een Hbo-functiecertificaat. Daarmee toon je aan dat je de IT-skills op hbo-denk en werkniveau beheerst. Erg handig als je gaat solliciteren! Bijvoorbeeld bij één van de werkgevers die je bent tegen gekomen op NOVI's Talent Meetup.

 

 

Middel 2  Kickoff

Tijdens de kickoff maak je kennis met jou studiecoach en medestudenten. Je krijgt een uitgebreide introductie over de lesmethode, het gebruik van Edhub en andere praktische zaken. Je bespreekt jouw ambities en doelen met je studiecoach zodat je daar goed aan kan werken.

Middel 2  (Werk)colleges

Tijdens de bijeenkomsten ga je samen met een docent en je medestudenten aan de slag met de vragen die jullie hebben en met het toepassen van de theorie door middel van praktijk-gerelateerde opdrachten.

Middel 2  Talent Meetup

Bij NOVI organiseren we elk kwartaal een Talent Meetup, waarbij we onze studenten en IT-bedrijven met elkaar in contact brengen. 

Middel 2  Uitreiking

Als jouw eindopdracht met succes is afgerond, ontvang je van ons, tijdens een feestelijke uitreiking, een hbo-functiecertificaat. Ook houd je als alumni toegang tot onze gratis events en workshops. 

Opleidingsadviseur

Waarom NOVI?

Leren op een manier die bij jou past door onze unieke onderwijsmethode

NOVI hanteert een hybride onderwijsmethode. Oftewel; je kunt het overgrote deel van ons onderwijs (colleges, workshops, maar ook de begeleiding) virtueel volgen. Alle colleges worden opgenomen, en kun je (her)kijken op een moment dat het jou past. Maar er is ook ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te werken, te discussiëren, te overleggen met het docententeam of een leuke meetup te bezoeken. Dat hoeft niet, maar we zouden het je wel van harte aanbevelen. Want daar wordt het onderwijs wel waardevoller, en vooral leuker van. 

Pay one, get all! Maak gebruik van onze volledige cursus bibliotheek

Als je bij NOVI ingeschreven staat, heb je toegang tot alle content. Dus niet alleen voor de leerlijnen waarvoor je voor ingeschreven staat, maar alles wat we hebben. Daarbij kun je gebruik maken van de 5000+ digitale IT boeken in je BUKU-bibliotheek en kun je gratis voor meer dan €1.000 aan software licenties gebruiken. 

Ontmoet je (toekomstige) vakgenoten op Workshop Wednesday 

Naast het reguliere programma organiseert NOVI ook veel workshops en verdiepingssessies. Naast de meerdaagse workshops 'Effectief Leren' en 'Hack The Box', biedt NOVI elke woensdagavond gratis workshops aan over uiteenlopende onderwerpen. De onderwerpen zijn divers, maar altijd actueel. De verdiepingssessies zijn bedoeld om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, onderwerpen meer context te geven of om jou, als beginnend professional, een beter beeld te geven van jouw toekomstige praktijkomgeving.

Een persoonlijke aanpak. Jij pakt de regie

Onze ambitie is om het onderwijs zo flexibel mogelijk te maken, zodat jij het kan laten aansluiten op je voorkeuren, doelen en wensen. 

Wil je versnellen, dan kan dat. Maar komt er toch iets tussen door op werk of in je privésituatie, dan hoef je je niet bezwaard te voelen om samen met je studiecoach het tempo van je opleiding wat terug te schroeven. 

NOVI's flexibiliteit geeft je veel ruimte, en jouw persoonlijke studiecoach helpt je deze ruimte optimaal te gebruiken. 

Learn form the best! NOVI heeft +60 jaar ervaring in de IT

NOVI is opgericht in 1958. Toen stonden er slechts een handvol computers in het land. Nu draait de hele wereld op IT. NOVI leidt nog steeds de professionals van morgen op, en daar zijn we behoorlijk goed in geworden. 

Ondanks dat we kunnen terugvallen op 60 jaar ervaring, wordt onze hogeschool gedreven door een groeiend team van jonge professionals. Daardoor is de wijze waarop en de inhoud van onze programma's nog steeds super modern en relevant voor de markt. 

Over NOVI   Middel 2

Ontdek waarom NOVI al meer dan 60 jaar dé opleider is in ICT.

 

Financiering  Middel 2

Maak slim gebruik van de beschikbare subsidieregelingen.

 

F.A.Q.   Middel 2

Heb je nog een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.