Limburg Leert!

De arbeidsmarkt is in beweging, en dat biedt kansen. Goed om juist dit moment aan te grijpen en na te denken over jouw ambities, je carrière en je persoonlijke ontwikkeling. Limburg Leert (een initiatief van UWV, Werkgeversvereniging Limburg, Leo Loopbaan en o.a. Hogeschool NOVI) en NOVI helpen jou daarbij, met een geselecteerd aantal IT-opleidingen, die je helpen jouw positie op de regionale arbeidsmarkt snel te verbeteren. 

Voor wie?

 

Carrièreswitchers

Een carrièreswitch naar de ICT is meer dan het overwegen waard. IT'ers zijn extreem gewild en met een opleiding bij NOVI zet je binnen no time de eerste stap richting een nieuwe carriere. 

Werkzoekenden

Gemotiveerde werkzoekenden zijn bij ons aan het goede adres. Wij brengen jou in contact met werkgevers die opzoek zijn naar nieuw IT-talent.

Non-IT'ers

Bestaan ze nog; non-IT'ers? Van een automonteur tot een administrateur, iedereen komt tegenwoordig in aanraking met IT. Met onze opleiding ontdek je de mogelijkheden van IT.

Welke opleiding
past bij jou?
 

Wij bieden bootcamps aan in drie richtingen: cyber security, programmeren en Agile projectmanagement. Twijfel je wat beter bij jouw past: leren programmeren of meehelpen de online veiligheid van bedrijven verbeteren? Maak dan een afspraak met een opleidingsadviseur en ga in gesprek!

Plan een gratis adviesgesprek  

 

Security Awareness

In deze opleiding wordt je geconfronteerd met de kwetsbaarheden en bedreigingen op het gebied van data en informatie binnen een organisaties, door de ogen van een hacker. Je leert het cyber security domein kennen, en je gaat zelfs al aan de slag met je eerste hack!

Agile projectmanagement

Agile -projectmanagement biedt je de tools en methode om, aan de hand van Agile Scrum, doelgerichter en klantgerichter om te gaan met de manier waarop je je projecten structureert en aanstuurt. 

Basistraining Programmeren 

In deze opleiding nemen we een eerste kijkje achter de schermen van een Software Developer. We schrijven kleine applicaties (in Java) en we onderzoeken de concepten, inzichten en technieken die daarbij van belang zijn. In de basis staat leren denken als een programmeur centraal, waardoor veel van de kennis op een breder vlak toepasbaar is.

Meld je nu aan
en ontvang 80% subsidie

Limburg Leert is een initiatief van UWV, Werkgeversvereniging Limburg, Leo Loopbaan en o.a. Hogeschool NOVI. Met steun van het Ministerie van Sociale Zaken maken we het mogelijk voor elke Limburger om NOVI's up- en reskill opleidingen bijna gratis te volgen. Tot februari 2022 ontvang je 80% korting/subsidie op bovenstaande opleidingen. Normaal gesproken kosten deze opleidingen €1.250,-. Nu betaal je slechts €340,-. 

Maar meld je wel snel aan, want er zijn maar een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. 

 

 

 

Wat kun je verwachten?

Virtuele
colleges

Elke training bestaat uit 10 virtuele colleges en 10 werkcolleges (op locatie). Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met een docent en je medestudenten aan de slag met de vragen die jullie hebben en met het toepassen van de theorie door middel van praktijk-gerelateerde opdrachten.

Begeleiding
op locatie

De hoofddocent is voor jou het aanspreekpunt bij zaken die betrekking hebben tot de inhoud van de opleiding.Heb je extra hulp nodig, wil je het hebben over jouw persoonlijke ontwikkeling, of heb je andere vragen? Dan staat je studiecoach voor je klaar.

Talent
Meetup

Bij NOVI organiseren we elk kwartaal een Talent-meetup, waarbij we onze studenten, professionals uit de regio en IT-bedrijven met elkaar in contact brengen. In Limburg organiseert NOVI Talent Meetups in samenwerking met de Limburgse Werkgeversvereniging.

Hoe studeer jij het liefst?

NOVI's onderwijs is uniek. En dat merk je wanneer je deelneemt aan onze bootcamps. Ons hybride onderwijs biedt de perfecte balans tussen online leren en op locatie samenwerken. Hierdoor heb je meer flexibiliteit in hoe je je bootcamp invult en kun je deze beter laten aansluiten bij jouw leerstijl.

Waardevolle praktijkvaardigheden
Binnen onze bootcamps proberen we de praktijk zo goed mogelijk na te bootsen. Je werkt met cases die uit de praktijk gegrepen zijn, zodat je na je bootcamp optimaal voorbereid bent op het echte werk.

Ontmoetingsplek
Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.

Sarah Goossens
‘Een bootcamp volgen bij NOVI is uitdagend, intensief, leerzaam en ontzettend leuk. Binnen enkele maanden kun je al van begin tot eind een eigen webapplicatie programmeren! De docenten waardeerde ik het meest: elk vak werd gegeven door iemand met praktijkervaring. Het was heel leerzaam om hun verhalen en praktische toepassingen te horen en te zien, en ze waren ook allemaal heel betrokken, hadden voor iedereen persoonlijke aandacht. De bootcamp heeft echt de basis gelegd voor mijn toekomstige ICT-carrière.’
Bootcamp Full Stack Developer
Ashray Roktoe
‘Wat ik vooral leuk vind aan de opleiding, is dat de lessen niet alleen op de stof zijn gericht. Dat geeft ruimte voor interactie. Als de docent urenlang aan het woord zou zijn, zou ik mijn aandacht er maar moeilijk bij kunnen houden. In plaats daarvan houden we bijvoorbeeld brainstormsessies, waarbij iedereen aan het woord komt – heel anders dan wat ik van de middelbare school gewend ben.’
Hbo-ICT Software Development
Saskia Bousardt
‘Wat ik zo leuk vind aan de opleiding, is dat het een goede combinatie is van theorie en praktijk. De theorie is interessant en de praktijkopdrachten zijn superleuk. Bij de meeste vakken mag je zelf een onderwerp kiezen voor de opdrachten, waardoor ze ook toepasbaar worden voor je werk of privéleven. Zo heb ik voor Frontend een superleuke babynamen-app gemaakt die niet alleen mij en mijn man geholpen heeft, maar die ook werd gebruikt door collega’s die in verwachting waren.’
Hbo-ICT Software Development

Meer weten?

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en denken graag met je mee over welke opleiding het best bij je past. 

 

Over NOVI   Middel 2

Ontdek waarom NOVI al meer dan 60 jaar dé opleider is in ICT.

 

Andere opleidingen  Middel 2

Bekijk ons overige aanbod aan functiegerichte- en hbo-opleidingen. 

 

F.A.Q.   Middel 2

Heb je nog een vraag? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.