CURSUS

HTML & CSS

Heb je altijd al je eigen website willen bouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je bekend met de basisprincipes, maar blijkt het lastig de volgende stap te zetten? In deze cursus leer je hoe je op professioneel niveau unieke webpagina's bouwt en online plaatst.  


 

In het kort

Studierichting

Cursus: HTML & CSS

Duur

Eigen tempo

Kosten

1000,-

Financiering
STAP-subsidie
Start

4 september (in afwachting)

Maak gebruik van het STAP-budget

Financier tot wel 100% van de cursus 'HTML & CSS' met het STAP-budget!

Spreek een opleidingsadviseur

Over deze cursus

Past deze cursus bij mij?

Voor het volgen van deze cursus is geen IT-ervaring vereist, maar enige ervaring met het werken met computers is gewenst. Je moet bijvoorbeeld een programma op jouw besturingssysteem kunnen installeren, zodat je de opdrachten kunt uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en tijd wilt investeren in het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Je volgt vijf learning chunks. Een chunk bestaat uit voorbereidend materiaal, een verdiepende les en ten slotte een opdracht om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Op deze manier leer jij stapsgewijs hoe een webpagina inricht en vormgeeft. Daarnaast neem je deel aan praktijkdagen, waarbij je onder begeleiding werkt aan een groter project. Ten slotte leer je ook hoe je jouw gecreëerde website online publiceert.

 • Chunk 1: Opbouw met HTML
 • Chunk 2: Opmaak met CSS
 • Chunk 3: Layouts maken met CSS Flexbox
 • Chunk 4: Van ontwerp naar webpagina
 • Chunk 5: Deployment: website online plaatsen

Wat ga ik leren?

Na het volgen van de vijf chunks kun jij een visueel design omzetten naar een prachtige webpagina. Jij bouwt straks zelfstandig een professionele website in handomdraai. In de vijf chunks komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • HTML: gebruik van tags, elementen en opbouw van formulieren
 • CSS: opmaak van elementen
 • Layouts maken met CSS Flexbox
 • Media queries en responsive webdesign
 • Clonen, comitten en pushen met Git en GitHub
 • Domeinnaam kopen en websites hosten
 • Bonusonderwerpen: transities, pseudo-elementen en CSS Grid

Praktische informatie

Wanneer je je inschrijft voor de cursus krijg je toegang tot ons online leerplatform EdHub. Door middel van uitleg, voorbeelden, video’s en opdrachten leer je hoe de afzonderlijke concepten werken. Zo bereid je je voor op de les, waarin deze concepten samen komen. Ten slotte test je jouw kennis met een verwerkingsopdracht. Daarna volg je de volgende chunk. Loop je vast of wil je sparren met een docent? Dat kan! Tijdens de cursus zijn er online docenten beschikbaar aan wie jij je vragen kan stellen. Er zijn ook praktijkdagen waarin je op locatie werkt aan een grotere opdracht. Als je alle opdrachten hebt doorlopen, krijg je van NOVI een certificaat. Hiermee toon jij aan dat jij de cursus hebt gevolgd en de concepten van HTML en CSS onder de knie hebt.

Belangrijke data

Bij NOVI houden we van persoonlijke begeleiding. Hoewel je de cursus volledig online en in je eigen tijd kunt volgen, is het wel zo fijn om met je docent of medestudenten te sparren. Daarom trappen we gezamenlijk de cursus af met een kick-off op onze locatie in Utrecht.

De eerstvolgende cursus start per 4 september (in afwachting) met een kick-off op locatie in Utrecht (Newtonlaan 247). 

Middel 2  Kies je opleiding

Maak een keuze uit onze opleidingen en/of neem contact op met NOVI. Alle opleidingen van NOVI komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Middel 2  Direct inschrijven

Vul het “Directe Inschrijven” formulier in en wij schrijven je in. Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Middel 2 Het STAP-portaal

Het STAP-budget vraag je aan op het STAP-portaal van UWV. Dien deze aanvraag meteen in na de start van het aanvraagmoment. De ervaring leert dat het budget (zeer) snel op raakt. Je ontvangt bericht van UWV als het budget aan je is toegekend.

Middel 2  Start je studie

NOVI regelt de rest. Wij ontvangen het STAP-budget van UWV en zullen dit bedrag met je opleidingskosten verrekenen.

student

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal