Hbo-ICT: Geo-ICT Geografisch informatiesysteem en ICT zijn de afgelopen jaren sterk naar elkaar gegroeid. Er ontstaat steeds meer een behoefte vanuit ondernemingen en de overheidsorganisaties om locatiedata te verwerken en te gebruiken. Geo-ICT is dan ook een ICT-discipline die snel volwassen wordt. Deze studierichting geeft je de mogelijkheid je breed en praktijkgericht te ontwikkelen.

Download brochure Advies gesprek aanvragen
 • Verkort Hbo

  Om te kunnen afstuderen, wordt met elke student voor aanvang van de opleiding hbo GEO-ICT gekeken welke vakken nog gevolgd moeten worden. Door middel van een op te bouwen portfolio, gebaseerd op de kennis en ervaring waar de student al over beschikt, wordt bepaald voor welke vakken vrijstelling kan worden verkregen. Vaak betekent dit dat een student veel sneller dan in de reguliere 4 jaar zijn Bachelor titel kan halen.

 • Subsidies en Financieringen

  Onze hbo-ICT-opleiding komt in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Met deze faciliteit kun je bij DUO een krediet aanvragen, waarmee je het volledige collegegeld te betalen. Deze hoef je pas na afronding van je opleiding af te lossen binnen een periode van 15 jaar. De rente op dit krediet is op dit moment 0%.
  Als je werkgever de opleiding vergoedt, kun je gebruik maken van de Subsidie Praktijkleren. Deze subsidie beslaat maximaal €2.700,- per studiejaar.

 • Toelatingseisen

  Om tot de opleiding te worden toegelaten, beschik je minimaal over een van de volgende diploma’s:
  Mbo(niveau 4), Havo of Vwo.

  Ook toelaatbaar zijn houders van een, al dan niet in Nederland afgegeven, diploma dat bij ministeriële regeling is aangemerkt als tenminste gelijkwaardig aan een van deze drie diploma’s.

  21 plus toets
  Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over het vereiste diploma, dan kun je de zogenaamde 21 plus toets afleggen. Deze toets stelt vast of je het voor de opleiding benodigde instroomniveau beheerst en bestaat uit onderdelen als rekenen, logica en Nederlands tekstbegrip. De toets duurt ongeveer 3 uur en wordt op afspraak bij NOVI afgelegd. Een voldoende resultaat voor deze toets leidt tot vrijstelling van de diploma eis. Ook de succesvolle afronding van een 21 plus toets aan een andere geaccrediteerde opleiding leidt tot deze vrijstelling.

Kenmerken

 • Duur
  4 jaar
 • Punten
  240 ECTS
 • Collegegeld
  € 5.500,- per jaar
 • Betaling
  Vooraf, per jaar of per maand
 • Financiering
  Levenlanglerenkrediet: 100% dekking collegegeld tegen 0% rente
 • Lesmateriaal
  €600,- per jaar
 • Start
  6 keer per jaar
 • Locatie
  Utrecht, Maastricht

Geinteresseerd?

Neem contact op Download studiegids

Wat onze studenten op Springest zeggen

"Goede opleiding waar je veel leert over tactisch inzicht en welke processen er allemaal bij komt kijken in de hedendaagse ICT omgeving. Mede door leraren uit de praktijk en het toepassen van de opgedane kennis in de eigen organisatie."
Hugo van Wijlen Senior Ontwerper Infrastructuur
"De praktische lessen en inspirerende docenten zorgen dat je echt verder komt in jouw carrière. NOVI daagt uit waardoor je de stof niet alleen leert maar ook daadwerkelijk inzet in het bedrijfsleven."
Vincent Demmink Senior Business Consultant
"Ik ben zeer tevreden over Novi. De lesstof sluit uitstekend aan op de praktijk met een prima begeleiding van docenten. Tevens een prachtige nieuwe locatie. Deze opleiding zou ik een ieder aanraden."
Stefan Vermeer Functioneel Beheerder
"De gehele opleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Voornamelijk de docenten uit de praktijk en de wijze waarop vakken afgesloten worden. De opleiding heeft me veel handvatten gegeven die direct inzetbaar zijn in de praktijk. Meerdere collega's heb ik ondertussen al naar tevredenheid richting NOVI gestuurd!"
Peter Barendregt Mission Critical Engineer

Meer weten? Download gerust onze brochure en lees het nog eens rustig na. Bij vragen zijn we tijdens kantoortijden telefonische bereikbaar op (030) 711 5615.

Download brochure Download studiegids