Waarom dit het juiste moment is om een hbo ICT-opleiding te volgen

Elin Hondebrink – Programmamanager Didactiek bij NOVI Hogeschool- juni 2019

Het volgen van een hbo-opleiding of een deel van een hbo-opleiding is niet zomaar iets. Het vraagt veel tijd, inspanning en er zijn kosten aan verbonden. Het is dus logisch als je twijfelt om een hbo-opleiding te gaan volgen, maar van die twijfel kunnen wij je vast af helpen. Dit is namelijk hét ideale moment om de stap richting je hbo-ICT-diploma of een hbo-functiecertificaat te zetten.

Schrijf je in voor 1 september 2019 en ontvang tot wel € 10.000,- korting

NOVI Hogeschool biedt de mogelijkheid om mee te doen aan de subsidie vraagfinanciering. Als je hieraan meedoet, schrijf je je in voor één of meer modules. Elke module levert 30 studiepunten op. Je kunt de modules stapelen tot een hbo-ICT-diploma. Voor een hbo-bachelordiploma zijn uiteindelijk 240 punten nodig: 8 modules. We houden echter rekening met de kennis en ervaring die je al hebt, waardoor je mogelijk veel vrijstelling binnen het programma kunt krijgen.

De meeste studenten bij NOVI behalen hun hbo-bachelordiploma al in 2 tot 2,5 jaar.

Als je nog niet eerder een bachelordiploma hebt behaald, kun je een voucher krijgen van de overheid. Deze voucher geeft € 1.250,- korting op het collegegeld per module. Volg jij meerdere modules, dan kun je voor elke module opnieuw € 1.250,- korting krijgen. In totaal heb je recht op maximaal 8 vouchers. Dit kan dus oplopen tot een korting van €10.000,-.

Inschrijving voor de subsidie vraagfinanciering loopt tot 1 september 2019. Alle studenten die zich voor 1 september inschrijven voor een ICT-opleiding bij NOVI kunnen nog gebruik maken van de vouchers en hierdoor veel korting krijgen. De vouchers kunnen de gehele inschrijvingsperiode gebruikt worden.

Volg je de opleiding via je werkgever? Dan kan je gebruik maken van de Subsidie Praktijkleren. Deze regeling stelt een subsidiebedrag van maximaal € 2.700,- per student per jaar beschikbaar voor de werkgever, wanneer een werknemer een geaccrediteerde duale of deeltijdopleiding volgt. Voor de Subsidieregeling Praktijkleren komt onze hbo-ICT (inclusief de studierichtingen) in aanmerking. Maak je zowel gebruik van de subsidie vraagfinanciering als de subsidie praktijkleren dan kan de korting oplopen tot € 20.800,-.