Hbo-ICT: Bedrijfskundige Informatica De vraag naar hoogopgeleide IT-professionals blijft fors toenemen. Vooral op hoger en wetenschappelijk beroepsniveau zijn er steeds meer moeilijk vervulbare vacatures. Heb je als IT-professional dus nog geen diploma, dan is dit hét moment om met een hbo-ICT-opleiding bij NOVI te starten. Onze studenten maken na hun studie razendsnel stappen in hun carrière.

Download brochure Advies gesprek aanvragen
 • Studeren op de manier die bij je past

  Al onze opleidingen kun je dankzij ons eigen e-learning-platform EdHub volledig online volgen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan onze wekelijkse klassikale colleges, waar we de brug slaan tussen theorie en praktijk. Daarnaast hebben we ook coaches die je kunnen helpen om je doelen te realiseren. Indien gewenst kun je ook je diploma verdienen door je competenties te ontwikkelen op je eigen werkplek.

  Jij bepaald hoe jouw opleiding eruit zal komen te zien.

 • De snelste route richting je diploma

  Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel professionals te lang en niet te combineren met hun zakelijke en privé leven. NOVI heeft een perfecte oplossing voor deze groep. Professionals met ervaring in de ICT kunnen veel vrijstellingen binnen het programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat studenten bij NOVI vaak binnen 2 tot 2,5 jaar al hun bachelordiploma behalen.

 • Subsidies en financieringen

  Onze hbo-ICT-opleiding komt in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Met deze faciliteit kun je bij DUO een krediet aanvragen, waarmee je het volledige collegegeld te betalen. Deze hoef je pas na afronding van je opleiding af te lossen binnen een periode van 15 jaar. De rente op dit krediet is op dit moment 0%.
  Als je werkgever de opleiding vergoedt, kun je gebruik maken van de Subsidie Praktijkleren. Deze subsidie beslaat maximaal €2.700,- per studiejaar.

 • Toelatingseisen

  Om tot de opleiding te worden toegelaten, beschik je minimaal over een van de volgende diploma’s:
  Mbo(niveau 4), Havo of Vwo

  Ook toelaatbaar zijn houders van een, al dan niet in Nederland afgegeven, diploma dat bij ministeriële regeling is aangemerkt als tenminste gelijkwaardig aan een van deze drie diploma’s.

  21 plus toets
  Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over het vereiste diploma, dan kun je de zogenaamde 21 plus toets afleggen. Deze toets stelt vast of je het voor de opleiding benodigde instroomniveau beheerst en bestaat uit onderdelen als rekenen, logica en Nederlands tekstbegrip. De toets duurt ongeveer 3 uur en wordt op afspraak bij NOVI afgelegd. Een voldoende resultaat voor deze toets leidt tot vrijstelling van de diploma eis. Ook de succesvolle afronding van een 21 plus toets aan een andere geaccrediteerde opleiding leidt tot deze vrijstelling.

Kenmerken

 • Duur
  4 Jaar
 • Punten
  240 ECTS
 • Collegegeld
  € 5.500,- per jaar
 • Betaling
  Vooraf, per jaar of per maand
 • Financiering
  Levenlanglerenkrediet tegen 0% rente
 • Lesmateriaal
  €600,- per jaar
 • Start
  6 keer per jaar
 • Locatie
  Utrecht, Maastricht

Geinteresseerd?

Neem contact op Download studiegids

Wat onze studenten op Springest zeggen

"Goede opleiding waar je veel leert over tactisch inzicht en welke processen er allemaal bij komt kijken in de hedendaagse ICT omgeving. Mede door leraren uit de praktijk en het toepassen van de opgedane kennis in de eigen organisatie."
Hugo van Wijlen Senior Ontwerper Infrastructuur
"De praktische lessen en inspirerende docenten zorgen dat je echt verder komt in jouw carrière. NOVI daagt uit waardoor je de stof niet alleen leert maar ook daadwerkelijk inzet in het bedrijfsleven."
Vincent Demmink Senior Business Consultant
"Ik ben zeer tevreden over Novi. De lesstof sluit uitstekend aan op de praktijk met een prima begeleiding van docenten. Tevens een prachtige nieuwe locatie. Deze opleiding zou ik een ieder aanraden."
Stefan Vermeer Functioneel Beheerder
"De gehele opleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Voornamelijk de docenten uit de praktijk en de wijze waarop vakken afgesloten worden. De opleiding heeft me veel handvatten gegeven die direct inzetbaar zijn in de praktijk. Meerdere collega's heb ik ondertussen al naar tevredenheid richting NOVI gestuurd!"
Peter Barendregt Mission Critical Engineer

Dit ga je leren Hieronder een kleine greep uit het curriculum.

Data Science

Bij Data Science wordt ingegaan op het vermogen van organisaties om data (‘big data’) om te zetten in kennis en inzichten – ook wel business intelligence, business analytics of data science genoemd. Organisaties voorzien een toenemende behoefte aan kennis en vaardigheden die nodig zijn om data om te zetten in actiegerichte inzichten. Data Science is zowel geschikt voor personen die zich bezighouden met c.q. geïnteresseerd zijn in het omzetten van beschikbare data in managementinformatie als voor personen die de resultaten van en behoefte aan dergelijke actiegerichte inzichten moeten definiëren en beoordelen (tactisch en strategisch management) of daartoe opgeleid willen worden. In deze specialisatie wordt ingegaan op de wijze waarop binnen organisaties wordt gewerkt met een of meer datasets die te groot zijn om met reguliere databasemanagementsystemen onderhouden te worden.

Regievoering & Sourcing

De IT-organisatie ontwikkelt zich steeds meer tot een partner van de business. Daarbij worden in toenemende mate de uitvoerende taken van de IT-organisatie (de interne IT-delivery) uitbesteed aan marktpartijen (de externe IT-delivery) waarover regie gevoerd moet worden. Bij de kerntaken binnen de regiefunctie van de IT-organisatie kan een onderscheid worden gemaakt tussen de demand management en de supply management-verantwoordelijkheid. De kerntaken, en daarmee de rollen verantwoordelijk voor de uitvoering van de kerntaken, kunnen worden geordend in een vijftal procesniveaus met daarbinnen de regieprocessen die de brug slaan tussen de demandfunctie, zijnde de aansturing van de interne en/of externe leveranciers, de IT-delivery en de leverancier van de IT-diensten. De noodzaak van professionele regievoering en bijbehorend demand-supplymodel komen in deze specialisatie nader aan bod.

Innovatie

Bij innovatie wordt de vraag beantwoord hoe te komen tot nieuwe waardecreatie van een onderneming in de praktijk. Het antwoord wordt in dit onderwerp gegeven: men creëert waarde door innovatie; voor de organisatie, de klant en voor eigen medewerkers. Studenten leren over de vernieuwing heen kijken, relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen, passend bij de eigen organisatie. Na het volgen van Innovatie heeft de student:

 • Meer grip op processen van fundamentele waardecreatie.
 • Inzicht in de wijze waarop theoretische concepten vertaald worden naar een brede visie op innovatie en business development.
 • Enige ervaring om diverse scenario’s binnen de eigen organisatie te beoordelen en te ontwikkelen.

De houdbaarheidsdatum van producten en diensten wordt steeds korter. Het ontstaan van netwerken, meer transparantie, mediadruk en technologie dwingen organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Het is van belang om als organisatie een visie op strategische vernieuwing te hebben, om daarmee voorbereid te zijn op de toekomst.

Informatiebeveiliging

Aan de orde komen de Information security, Netwerk & Cyber security en Application en Data security. Het van biedt een verdieping in het speelveld van Information Security en Cyber Security, maar biedt ook aandacht aan het auditten van de security en het managen en borgen van de ´business continuity´.

Meer weten? Download gerust onze brochure en lees het nog eens rustig na. Bij vragen zijn we tijdens kantoortijden telefonische bereikbaar op (030) 711 5615.

Download brochure Download studiegids