We are hiring!

 

Yes! NOVI groeit door. Wil je onderdeel zijn van een ambitieuze organisatie die het IT-onderwijs in Nederland verandert? Wil jij je aansluiten bij een jong team van gedreven professionals, in een organisatie waar je alle kansen krijgt om jezelf door te ontwikkelen? Dan komen we graag met je in contact. 

Subject Matter Expert

 

Leuk dat je onze vacature hebt geopend! Wij zijn NOVI Hogeschool. ICT zit in ons bloed, en daarmee overdrijven we niet. We zijn namelijk al 60 jaar dé hogeschool voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de ICT. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. We werken elke dag hard om relevant en up-to-date onderwijs te leveren voor iedereen die een toekomst ziet in de ICT, of je nou werkt of startend bent.

De job in een notendop

Draag jij graag je kennis en vaardigheden over aan leergierige studenten? Vind je het leuk om hen op weg te helpen als ze vastzitten in een lastig vraagstuk? Zie je het zitten om het werken aan opdrachten te begeleiden en de voortgang te monitoren van het eindproduct waar de student aan werkt? Dan is de rol van Subject Matter Expert (SME) perfect voor jou!

NOVI is op zoek naar SME’s voor de studierichtingen Bedrijfskundige Informatica, Cyber Security en Software Development. Als jij je herkent in bovenstaande omschrijving én je beschikt over kennis en kunde in één van de genoemde studierichtingen, dan zoeken wij jou!

Hier word jij warm van

 • inhoudelijke vragen beantwoorden in het vragenkanaal in Teams;

 • groepjes studenten begeleiden en 1op1-begeleiding geven op basis van afspraak

  en/of inloop;

 • tussentijdse opdrachten voorzien van constructieve feedback;

 • verbindende rol spelen in de community van de studierichting door onderlinge

  samenwerking onder de studenten te bevorderen;

 • signalerende rol pakken richting de docent, aangaande de voortgang van de

  studenten.


Afhankelijk van de werkzaamheden die je vervult, betreft dit ongeveer 4 tot maximaal 20 uur per week.

Wat brengt een SME'er met zich mee?

 • inhoudelijke kennis van een gehele leerlijn. Deze kennis kan worden aangetoond door de betreffende leerlijn met minimaal een 7 te hebben afgerond of door ervaring hiermee buiten NOVI;

 • sterke communicatieve vaardigheden, waaronder het kunnen enthousiasmeren van studenten;

 • didactische vaardigheden, of de bereidheid om hierin door NOVI geschoold en gecoacht te worden.

 

Wat jij brengt

 • Jij hebt ten minste 2 jaar praktijkervaring als developer;

 • Kennis van Java, SpringBoot, PostgreSQL, Design Patterns en versiebeheer (git);

 • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding binnen het vakgebied Software Development. Een masterdiploma of bereidheid deze te halen is een pré;

 • Een gezonde dosis pro-activiteit en organisatietalent;

 • Het vermogen om anderen te motiveren, inspireren en te laten reflecteren op hun eigen functioneren;

 • Verbale klasse en schriftelijke hoogstandjes (zowel je mondelinge als schriftelijke communicatievaardigheden zijn op orde);

 • Zin en energie om je BDB- (Basis Didactische Bekwaamheden) en BKE- (Basis Kwalificatie Examinering) certificering te behalen. En als je die hebt, is dat een mooie pré;

 • Ervaring als docent is niet vereist, maar natuurlijk wel mooi meegenomen!

Wat krijg je als SME'er?

 • een super leuke en leerzame bijbaan naast of direct aansluitend op je studie;

 • marktconforme vergoeding (afhankelijk van je kennis en ervaring);

 • workshop didactiek en persoonlijke begeleiding van onderwijskundigen en hoofddocenten;

 • De mogelijkheid om door te groeien naar een rol als developer/security expert of hoofddocent;

 • enorme waardering van studenten, die met jouw begeleiding grote stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling.

Spreekt de rol van SME je aan? Maak je interesse kenbaar door een toelichting over jouw motivatie te sturen aan de betreffende hoofddocent, via Teams chat.

Voldoe je niet aan alles wat we vragen of zie je jezelf bepaalde taken (nog) niet vervullen? Geen probleem! Omdat we veel verschillende werkzaamheden hebben die je kunt vervullen, gaan we hier graag met je over in gesprek.


Benieuwd naar je toekomstige collega’s?

Je zult nauw samenwerken met Nova (hoofddocent frontend), Esli (onderwijskundige betrokken bij Software Development) en Alida (Manager Educational Development & Quality). Uiteraard heb je ook veel contact met de studiecoaches en nog te ontdekken willekeurige favoriete collega’s.

Klinkt dit goed?

Dan komen we graag met jou in contact! Stuur jouw motivatie en CV naar Alida via a.simons@novi.nl onder vermelding van 'vacature hoofddocent backend' of stuur vrijblijvend een berichtje naar Valerie van Holten via MS Teams.

 

contact-image

Perks

Als medewerker van NOVI heb je buiten een marktconform salaris, veel doorgroei mogelijkheden, ook de beschikking over veel leuke extra’s zoals een laptop, sportschoolabonnement, Headspace account, Spotify abonnement, Microsoft Office 365, vrije toegang tot al ons onderwijs en nog veel meer!

Doorgroeien

NOVI is een groeiend bedrijf, daar zijn we trots op. We willen NOVI met z’n allen op de kaart zetten. En dat vraagt wat van ons als werkgever, maar ook wat van alle medewerkers. Groeien is meer dan een doel op zich, het is een mindset. Dat is dan ook de reden dat je alleen maar duurzaam kunt groeien vanuit een cultuur die dat ondersteunt. Een cultuur waarin je op elkaar kunt bouwen, je je veilig voelt te experimenteren, fouten te maken en elkaar daar op constructieve wijze op kunt aanspreken. Wij bieden onze medewerkers graag de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Als je ambitie hebt en deze ook vertaalt naar een sterke performance is NOVI dé plek om je ambities te realiseren.