Docentcoach/

Onderwijskundige

 

Zit leren en ontwikkelen in jouw DNA? Krijg jij energie van het begeleiden en coachen van docenten en van het ontwikkelen en vernieuwen van opleidingsprogramma's? Dan zal de rest van de vacature je als muziek in de oren klinken, dus lees snel verder.

 

Wat je gaat doen

Als docentcoach/onderwijskundige vervul je zoals je misschien al kon raden een prachtige dubbelrol. Als docentcoach ben je betrokken bij zowel onze vaste als freelance docenten. Je woont lessen bij en evalueert deze met de betreffende docent, met als doel ons onderwijs voortdurend te kunnen verbeteren. Ook ben je vraagbaak en sparringspartner voor allerlei didactische vraagstukken, bijvoorbeeld over het verhogen van online interactie of het omgaan met studenten met wisselende ervaring. Ook kun je aan de slag gaan met het verder ontwikkelen en verzorgen van didactische trainingen en workshops, voor bijvoorbeeld de BDB- en BKE-certificeringen.

Als onderwijskundige werk je samen met diverse docenten en experts uit het werkveld om opleidingsprogramma's te ontwikkelen, die wij ‘leerlijnen’ noemen. Deze leerlijnen voorzie je van content voor onze online leeromgeving, interactief lesmateriaal, (praktijk)opdrachten en een integrale toets. Je gaat aan de slag met de studierichting Geo Business Intelligence en daarvoor werk je samen met een fijn team van geo-docenten. Om te zorgen dat ons programma goed aansluit bij de vraag in de markt, onderhoud je in deze functie nauwe contacten met de professionals uit het werkveld.

Jouw job in bullet points:

 • Je begeleidt en coacht onze vaste en freelance docenten;
 • Je denkt mee over onze didactische trainingen en workshops, helpt deze verder te ontwikkelen én vindt het leuk om deze te verzorgen;
 • Je bent onderwijskundig verantwoordelijk voor de studierichting Geo BI;
 • Je ontwikkelt – in samenwerking met docenten - interactief studiemateriaal, (praktijk)opdrachten en (integrale) toetsen.
 • Je coördineert en beoordeelt werk dat door (externe) auteurs is gemaakt.
 • Je denkt na over de opbouw van lessen en adviseert docenten bij het (door)ontwikkelen van lesplannen.
 • Je zorgt voor een blijvend hoge kwaliteit van studiematerialen door feedback van studenten te implementeren en verbeteringen door te voeren.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo/wo-diploma, bijvoorbeeld in opleidingskunde, learning and development in organisations of onderwijskunde/educational sciences;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring en bent in staat om zelfstandig aan het werk te gaan;
 • Je hebt ervaring als trainer, coach en/of docent en je staat met plezier voor een groep;
 • Je bent zeer sterk in schriftelijke communicatie en beheerst de Nederlandse taal perfect;
 • Je bent een nieuwsgierige onderzoeker met een praktische en creatieve instelling. Je bent in staat om trends te signaleren en weet snel de kern en hoofdlijnen te onderscheiden, ook als je in een bepaald onderwerp (nog) niet thuis bent;
 • Je bent gedreven, resultaatgericht en stressbestendig en voelt je prettig in een commerciële omgeving;
 • Je kunt projecten leiden en bent een uitstekende planner die accuraat werkt;
 • Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van eigen en andermans werk;
 • Affiniteit met IT/Geo BI is een pré.

Over het team en de organisatie

Het team Educational Development & Quality bestaat uit meerdere onderwijskundigen, docenten, docentassistenten en een kwaliteitsmanager. De onderwijskundigen gaan zelfstandig te werk voor hun studierichtingen, maar zoeken de samenwerking op waar nodig of gewenst. De aanleiding voor de vacature is in eerste instantie het zwangerschapsverlof van Melissa Kwakernaak, daarna is er ruimte om in ons team te blijven. We zoeken dus een collega voor de langere termijn.

 

Praktische informatie en contactgegevens

Het betreft een functie op onze hoofdlocatie in Utrecht voor 32 40 uur.
Je bent fulltime welkom op onze prachtige locatie in Utrecht, maar thuiswerken is ook mogelijk. 1 á 2 vaste dagen op kantoor is, zeker de eerste periode, wel gewenst.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.novi.nl

Heb je interesse? Neem dan contact op met manager ED&Q Alida Simons of met docentcoach/onderwijskundige Melissa Kwakernaak.
Alida:
a.simons@novi.nl
Melissa: m.kwakernaak@novi.nl

contact-image

Perks

Als medewerker van NOVI heb je buiten een marktconform salaris, veel doorgroei mogelijkheden, ook de beschikking over veel leuke extra’s zoals een laptop, sportschoolabonnement, Headspace account, Spotify abonnement, Microsoft Office 365, vrije toegang tot al ons onderwijs en nog veel meer!

Doorgroeien

NOVI is een groeiend bedrijf, daar zijn we trots op. We willen NOVI met z’n allen op de kaart zetten. En dat vraagt wat van ons als werkgever, maar ook wat van alle medewerkers. Groeien is meer dan een doel op zich, het is een mindset. Dat is dan ook de reden dat je alleen maar duurzaam kunt groeien vanuit een cultuur die dat ondersteunt. Een cultuur waarin je op elkaar kunt bouwen, je je veilig voelt te experimenteren, fouten te maken en elkaar daar op constructieve wijze op kunt aanspreken. Wij bieden onze medewerkers graag de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Als je ambitie hebt en deze ook vertaalt naar een sterke performance is NOVI dé plek om je ambities te realiseren.