We are hiring!

 

Yes! NOVI groeit door. Wil je onderdeel zijn van een ambitieuze organisatie die het IT-onderwijs in Nederland verandert? Wil jij je aansluiten bij een jong team van gedreven professionals, in een organisatie waar je alle kansen krijgt om jezelf door te ontwikkelen? Dan komen we graag met je in contact. 

Docent Backend

 

Leuk dat je onze vacature hebt geopend! Wij zijn NOVI Hogeschool. ICT zit in ons bloed, en daarmee overdrijven we niet. We zijn namelijk al 65 jaar dé hogeschool voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de ICT. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. We werken elke dag hard om relevant en up-to-date onderwijs te leveren voor iedereen die een toekomst ziet in de ICT, of je nou werkt of startend bent.

De job in een notendop

Als docent bij NOVI ben je kapitein van de backend leerlijn. Naast het verzorgen van lessen en het geven van begeleiding aan studenten, heb je ook een coördinerende rol en werk je actief aan het verbeteren van de content in onze leeromgeving. Je werkt nauw samen met andere docenten en onderwijskundigen, om samen de koers van de verschillende studierichtingen en bootcamps te bepalen.

Hier word jij warm van

 • Complexe programmeerconcepten reduceren tot Jip en Janneke-taal.

 • Studenten inspireren en begeleiden naar hun droomcarrière in de IT.

 • Jouw creativiteit gebruiken om boeiende lessen en studiecontent te ontwikkelen.

 • De vrijheid krijgen om jouw dag in te delen zoals jij dat wilt.

 • Externe docenten en docent-assistenten aansturen en begeleiden.

 • De aanjager zijn van verbeteringen in het curriculum (of binnen de organisatie!).

Hier worden wij warm van

Flexibiliteit. Bij NOVI geloven we dat iedereen werkt én studeert op zijn eigen manier. Daarom geven wij jou de vrijheid om jouw werk in te delen op een manier die bij jou past. Uiteraard vinden we het fijn als je 1 á 2 dagen per week naar kantoor komt, maar de rest bepaal je zelf. Dit geldt ook voor studenten; onze locatie is een ontmoetingsplek waar we studenten ondersteunen en begeleiden, maar zij kiezen zelf of zij de lessen remote of fysiek willen bijwonen.

Groei en vernieuwing. Wij zijn als organisatie hard aan het groeien. Dat betekent ook dat onze functies niet keihard afgekaderd zijn; er is veel ruimte om taken op te pakken die je leuk vindt en waar je goed in bent. Heb je een goed idee? Dan zul je merken dat de lijntjes kort zijn en dat we snel doorpakken. “Zo hebben we het altijd gedaan, dus we houden het lekker zo” zul je NOVI collega’s nooit horen zeggen. Wij geloven dat jij een professional bent in jouw vakgebied en vertrouwen op jouw expertise.

Wat jij brengt

 • Jij hebt ten minste 2 jaar praktijkervaring als developer;

 • Kennis van Java, SpringBoot, PostgreSQL, Design Patterns en versiebeheer (git);

 • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding binnen het vakgebied Software Development. Een masterdiploma of bereidheid deze te halen is een pré;

 • Een gezonde dosis pro-activiteit en organisatietalent;

 • Het vermogen om anderen te motiveren, inspireren en te laten reflecteren op hun eigen functioneren;

 • Verbale klasse en schriftelijke hoogstandjes (zowel je mondelinge als schriftelijke communicatievaardigheden zijn op orde);

 • Zin en energie om je BDB- (Basis Didactische Bekwaamheden) en BKE- (Basis Kwalificatie Examinering) certificering te behalen. En als je die hebt, is dat een mooie pré;

 • Ervaring als docent is niet vereist, maar natuurlijk wel mooi meegenomen!

Wat je van ons krijgt

 • Een dienstverband van 32 – 40 uur per week (of 24 in overleg);

 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;

 • 25 vakantiedagen;

 • Pensioenbijdrage vanaf de eerste dag;

 • Een laptop van de zaak (met OS naar keuze);

 • Een super flexibele werkomgeving in een team van gepassioneerde en betrokken collega’s;

 • Gerichte professionele ondersteuning door onze docentcoach; 

 • De mogelijkheid tot het volgen van talloze interne trainingen, waaronder een BDB- en BKE-training.

Benieuwd naar je toekomstige collega’s?

Je zult nauw samenwerken met Nova (hoofddocent frontend), Esli (onderwijskundige betrokken bij Software Development) en Alida (Manager Educational Development & Quality). Uiteraard heb je ook veel contact met de studiecoaches en nog te ontdekken willekeurige favoriete collega’s.

Klinkt dit goed?

Dan komen we graag met jou in contact! Stuur jouw motivatie en CV naar Nova via n.eeken@novi.nl onder vermelding van 'vacature docent backend'.

 

contact-image

Perks

Als medewerker van NOVI heb je buiten een marktconform salaris, veel doorgroei mogelijkheden, ook de beschikking over veel leuke extra’s zoals een laptop, sportschoolabonnement, Headspace account, Spotify abonnement, Microsoft Office 365, vrije toegang tot al ons onderwijs en nog veel meer!

Doorgroeien

NOVI is een groeiend bedrijf, daar zijn we trots op. We willen NOVI met z’n allen op de kaart zetten. En dat vraagt wat van ons als werkgever, maar ook wat van alle medewerkers. Groeien is meer dan een doel op zich, het is een mindset. Dat is dan ook de reden dat je alleen maar duurzaam kunt groeien vanuit een cultuur die dat ondersteunt. Een cultuur waarin je op elkaar kunt bouwen, je je veilig voelt te experimenteren, fouten te maken en elkaar daar op constructieve wijze op kunt aanspreken. Wij bieden onze medewerkers graag de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Als je ambitie hebt en deze ook vertaalt naar een sterke performance is NOVI dé plek om je ambities te realiseren.