POST-HBO

Post-hbo Informatiebeveiliging

Word in 12 maanden opgeleid tot een tactisch/strategisch security professional die breed inzicht heeft in de problematiek van security business risk and solutions. De opleiding beoogt uitdrukkelijk niet een technische (IT) opleiding te zijn. In samenwerking met The Future Group biedt NOVI Hogeschool de Post-hbo opleiding Informatiebeveiliging aan.

 

In het kort

Studierichting

Post-hbo: Informatiebeveiliging

Duur

12 maanden

Kosten

€ 9.950,-

Financiering
LLLK/STAP/Praktijkleren etc. 
Start

01/09/22

Locatie

Zoetermeer

Voor wie?

Professionals die 2 tot 3 jaar werkzaam zijn en zich nu, vanuit hun huidige functie, in security willen specialiseren. Ook richt de opleiding zich op mensen die hierover meer kennis willen opdoen vanuit hun huidige taakveld. 

 

Business

Consultants, (aankomende) informatiemanagers, security managers, directors of security, IT directors/managers, (security) auditors, (security) architects, IT-projectmanagers.

Technology

Security system engineers, (aankomende) security analists, network architects, network engineers, system engineers, developers, database administrators, testers.

Wat kun je na
de opleiding?

 

Binnen de opleiding wordt de benodigde kennis aangereikt om verantwoordelijkheid voor de beveiliging van de technologische infrastructuur en de organisatorische kanten van informatiebeveiliging te kunnen nemen. 

Je leert planmatig en vanuit een risico-georiënteerde aanpak beveiliging te benaderen. Ook leer je tactisch en strategisch advies te geven over de beveiliging van informatiesystemen en processen en beveiligingsmaatregelen vanuit zowel technische als organisatorische standpunten af te wegen. De volgende thema's komen in de opleiding aan bod. 

 

 

1. Security Management

 • Security Vision, Mission and Objectives
 • Security Governance and strategy
 • Risk Management
 • Security Management

2. Security Operations

 • Security Operations
 • Asset security & IAM
 • Communications & network security
 • Cryptography and Security Models

3. Security Program Management

 • Security Awareness and Physical Security
 • Social Engineering, Red Teaming
 • Incident & Continuity Management 
 • Software Security 
 • Security & Cloud Computing 
 • Security Assessments, testing and auditing
 • Compliance (GDPR, laws, regulations, compliance)
 • GDPR/AVG
 • 3rd party management

CISSP & CISM

In de opleiding is de inhoud opgenomen van de internationaal bekende certificeringen CISSP (Certified Information Systems Security Professional) en CISM (Certified Information Security Manager). Beide worden geïntegreerd aangeboden, aangevuld met specifieke Communication Skills. In de opleiding zijn CISSP- en CISM-proefexamens opgenomen. De CISSP- en CISM-examens zelf vinden buiten de opleiding plaats en maken geen deel uit van de opleiding.

Over The Future Group

The Future Group is de grootste community in Nederland van zo’n 350 zelfstandige IT-professionals die zich hebben georganiseerd in meer dan 20 autonome maatschappen met elk hun eigen expertisegebied. De docenten van de opleiding Informatiebeveiliging zijn professionals met een ruime ervaring in de praktijk. Zij maken deel uit van de maatschap Security van The Future Group. 

Over NOVI

NOVI is al ruim zestig jaar een begrip in de ICT-sector. Dat komt doordat we als geen ander begrijpen dat ICT’ers hun tijd liever niet besteden aan dingen die ze al weten of kunnen. Bij ons richt je je daarom puur en alleen op je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar precies dátgene leren waardoor je groeit als professional.

Al onze opleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en hebben een NRTO-keurmerk. Dat betekent dat een werkgever in één oogopslag kan zien dat je een kwalitatief uitmuntende opleiding hebt gevolgd, waardoor je je bij sollicitaties en promoties van de concurrentie onderscheidt.

Bij NOVI weten we dat het in de ICT bij uitstek draait om actualiteit, innovatie en relevantie. Dat principe vertalen we continu door in onze opleidingen, die daardoor modern en altijd up-to-date zijn. Tel dat op bij onze ruim zestig jaar ervaring, en je begrijpt waarom we onszelf dé hogeschool voor ICT noemen.

Benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden bij NOVI? Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met onze opleidingsadviseur.

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Er zijn een aantal regelingen en subsidies voor hbo-opleidingen – en het is nog best ingewikkeld om erachter te komen welke op jouw situatie van toepassing zijn. Wij helpen je op weg.  

Ik betaal mijn opleiding zelf  
Tussen de 30 en 55 en geen recht meer op studiefinanciering? Dan kan je aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Via deze regeling kan je elk studiejaar (met een maximum van 5 jaar) jouw jaarlijkse college- of lesgeld lenen bij de overheid. Binnen 15 jaar, met een rente van momenteel 0%, betaal je het geleende bedrag terug. 
 
Vanaf maart 2022 is het mogelijk om het STAP-budget aan te wenden. De hoogte van het bedrag bedraagt maximaal €1.000,- en kan elk jaar één keer aangevraagd worden. 

Mijn werkgever betaalt mijn opleiding 
Met de subsidie praktijkleren wordt de werkgever tegemoetgekomen in de begeleiding van de student op de werkvloer. Deze subsidie wordt aangevraagd en uitgekeerd bij de RVO. De maximale hoogte van de subsidie (op basis van 40 weken begeleiding) bedraagt €2.700,-. 

Mocht het nou zo zijn dat een werkgever een werknemer om wil laten schollen middels dit traject dan kan de werkgever denken aan de omscholingsregeling vanuit het ministerie van EZK. Hierbij kan de werkgever over 50% van het omscholingstraject (met een minimale waarde van €7.500,-) subsidie ontvangen (maximale subsidiebedrag €3.750,-). 

Om te bepalen welke regeling specifiek op jou van toepassing zijn, is het belangrijk dat we wat meer over je te weten komen. Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met onze subsidieadviseur. 

Voldoe ik aan de toelatingseisen voor deze opleiding?

Het instroomniveau van de opleiding is mbo +/hbo niveau*. Ook is het noodzakelijk om naast de opleiding een baan te hebben van minimaal 20 uur per week. Het hebben van een baan is een vereiste om de theorie van de opleiding in de praktijk toe te kunnen passen en om casuïstiek vanuit het eigen bedrijf of de klant mee te kunnen nemen naar de opleiding. 

Ben je ZZP’er of consultant? Dan geldt dat je op het moment van het volgen van de opleiding de mogelijkheid moeten hebben in de opdracht bij een klant de theorie toe te passen en casuïstiek uit diens organisatie mee te nemen. Voor het volgen van de opleiding is het niet per se noodzakelijk nu werkzaam te zijn in informatiebeveiliging, maar je moet wel een wens of behoefte hebben om hierin opgeleid en gespecialiseerd te worden. 

* Mbo-gediplomeerden moeten bij de start van de opleiding een verklaring overhandigen die aantoont dat zij op dat moment werkzaam zijn op hbo-niveau.