Over NOVI NOVI is bij uitstek een opleider waar je doelgericht kunt werken aan het realiseren van je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar precies dat doen wat ervoor zorgt dat je groeit als professional.

Vestigingen Neem contact op

Waarom NOVI Veel organisaties en professionals vinden NOVI al jaren de beste keus. De belangrijkste reden hiervoor is dat NOVI de opleidingen afstemt op haar klanten en dat biedt grote voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

Flexibel

Al onze opleidingen kun je dankzij ons eigen e-learning-platform EdHub volledig online volgen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan onze wekelijkse klassikale colleges, waar we de brug slaan tussen theorie en praktijk. Daarnaast hebben we ook coaches die je kunnen helpen om je doelen te realiseren.

Samen met jou bepalen we hoe jouw opleiding eruit zal komen te zien.

Betaalt je werkgever?

Onze hbo-ICT-opleiding is dankzij de subsidie praktijkleren erg voordelig voor werkgevers. Deze regeling stelt een subsidiebedrag van maximaal € 2.700,- per student per jaar beschikbaar voor de werkgever, wanneer een werknemer een geaccrediteerde duale of deeltijdopleiding volgt.

Versneld afstuderen

Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel professionals te lang en niet te combineren met hun zakelijke en privé leven. NOVI heeft een perfecte oplossing voor deze groep. Professionals met ervaring in de ICT kunnen veel vrijstellingen binnen het programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat studenten bij NOVI vaak binnen 2 tot 2,5 jaar al hun hbo-ICT-diploma behalen.

Hoog afstudeerpercentage

Studenten bij NOVI halen bijna allemaal wél hun diploma. NOVI is uitgeroepen tot de beste hbo-ICT-opleider van Nederland. Onze opleidingen zijn volledig geaccrediteerd en 85% van onze studenten sluit de opleiding af met een diploma. Dit is ver boven het landelijk gemiddelde.

Werkend leren

De student is tijdens zijn opleiding veelal bezig met praktijkopdrachten die van meerwaarde zijn voor het bedrijf waarin hij werkzaam is. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens het afstudeertraject een verbeterplan voor de werkomgeving van de student gemaakt. Hier heeft ook de onderneming profijt van.

Docenten uit het bedrijfsleven

NOVI zet freelance-docenten in. Naast hun docentschap zijn zij werkzaam in het werkveld dat betrekking heeft op de opleiding. Dit maakt dat er tijdens de lessen veel interactie is. De docenten weten wat er leeft in de praktijk, zodat ze hierop kunnen inspelen tijdens de lessen.

Wat maakt NOVI nou zo bijzonder? NOVI is al meer dan 60 jaar een begrip in de IT-sector en heeft succesvolle (hbo-) opleidingen in deeltijd op het gebied van IT, Bedrijfskunde en Verkeer & Logistiek.

Bekijk opleidingen

De beste van nederland

In de Keuzegids hbo 2018 is NOVI uitgeroepen tot de beste deeltijdopleider van Nederland. Ook werden de opleidingen ICT, Bedrijfskunde en Verkeer & Logistiek uitgeroepen tot de beste in hun categorie en benoemd tot topopleiding.

Verkort traject

Een opleiding op maat, vaak korter dan 4 jaar, en starten wanneer het jou uitkomt.

Alleen het beste resultaat

NOVI heeft een afstudeerpercentage van 85%. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde.

Studentenbeoordeling van 8,5

In de Nationale Studentenenquête 2017 hebben onze studenten de NOVI-opleidingen het rapportcijfer 8,5 gegeven.

Niet je gemiddelde hogeschool.

Al 5 jaar achtereenvolgens wordt NOVI door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie uitgeroepen tot beste deeltijdopleider van Nederland en de opleidingen IT en Bedrijfskunde zijn beide de beste in hun categorie en beloond met het predicaat topopleiding. De Keuzegids 2018, die onlangs werd gepubliceerd, geeft NOVI´s deeltijdopleiding hbo ICT ook dit jaar wederom het predicaat Topopleiding.

Bekijk opleidingen

Een rijke geschiedenis. NOVI was de eerste opleider op het gebied van IT in Nederland. Een indrukwekkende geschiedenis waar we erg trots op zijn. We hebben een aantal van de wapenfeiten van afgelopen 60 jaar voor je op een rij gezet.

Onze vestigingen NOVI Hogeschool is gevestigd op de volgende locaties.

 • Utrecht

  Zonnebaan 9, 3542 EA Utrecht
  030-7115615 info@novi.nl
 • Maastricht

  Robert Schumandomein 2, 6229 ES Maastricht
  043-3638333 info@novi.nl
 • Duitsland

  Noord
  Jan-Kees van Dijk,
  Regional Director
  +31 (0)6 52 08 52 35
  info@novi.nl
  Zuid
  Harm Scholten,
  Regional Director
  +31 (0)6 53 39 69 44
  info@novi.nl