8 December 2020

Vacature: Onderwijskundig ontwikkelaar

Even voorstellen

Leuk dat je onze vacature hebt geopend! Wij zijn NOVI Hogeschool. ICT zit in ons bloed, en daarmee overdrijven we niet. We zijn namelijk al 60 jaar dé hogeschool voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de ICT. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. We werken elke dag hard om relevant en up-to-date onderwijs te leveren voor iedereen die een toekomst ziet in de ICT, of je nou werkt of startend bent.

Zit leren en ontwikkelen in jouw bloed en genen? Krijg jij energie van het ontwikkelen en vernieuwen van inhoudelijke programma’s voor opleidingen voor professionals in de markt? Dan is deze functie echt wat voor jou! Hogeschool NOVI is volop in ontwikkeling en voor het team “Learning & Design” (L&D) zijn we per direct op zoek naar een resultaatgerichte en enthousiaste onderwijskundig ontwikkelaar.

Over de functie

Als onderwijskundig ontwikkelaar binnen het Learning en Design team bij Hogeschool NOVI werk je samen in een klein multidisciplinair team van programmamanagers, onderwijskundigen, hoofddocenten en experts uit het werkveld om leertrajecten te ontwikkelen voor onze opleidingen. Je bent binnen de rol van onderwijskundig ontwikkelaar verantwoordelijk voor de kwaliteit en inhoud van de content van een aantal van onze studierichtingen, je coördineert ontwikkelprojecten en ondersteunt contentontwikkelaars bij het ontwikkelproces. Deze leertrajecten voorzie je in samenwerking met hoofddocenten en andere professionals van interactief online lesmateriaal, (praktijk)opdrachten en kwalitatieve toetsen. Dit doe je aan de hand van een blauwdruk, didactisch concept en (aangeleverde) materialen. Als onderwijskundig ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het onderwijs- en toetsmateriaal van één of meerdere van de volgende studierichtingen van de opleiding HBO ICT, namelijk Bedrijfskundige Informatica, Software Development, Cyber Security, Geo-ICT en de opleiding Bedrijfskunde. Om te zorgen dat de programma’s goed aansluiten bij de vraag in de markt onderhoud je in deze functie nauwe contacten met dé professionals in de markt. Naast het ontwikkelen van leertrajecten ben je ook actief om het bestaande portfolio aan cursussen en opleidingen te beheren en verbeteren.

De werkzaamheden bestaan uit de volgende kerntaken:

 • Je ontwikkelt interactief online studiemateriaal, oefenopgaven, formatieve en summatieve (integrale/multiple choice) toetsen.
 • Je denkt mee op alle niveaus om het leerproces van de student vorm te geven en te ondersteunen: van het (methode)concept tot concrete oefenopdrachten en toetsen.
 • Je coördineert en beoordeelt werk dat door (externe) auteurs is gemaakt.
 • Je zorgt voor een blijvend hoge kwaliteit van studiematerialen door feedback van gebruikers te implementeren en verbeteringen door te voeren.
 • Je denkt na over de opbouw van lessen en schrijft mee aan docenthandleidingen.

Functie-eisen:

 • HBO/WO-diploma, van een multidisciplinaire studierichting zoals opleidingskunde, learning and development in organisations, onderwijskunde/educational sciences of vergelijkbaar;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring;
 • Je bent zeer sterk in schriftelijke communicatie en beheerst de Nederlandse taal perfect;
 • Je bent een nieuwsgierige onderzoeker met een praktische en creatieve instelling. Je bent in staat om trends te signaleren en weet snel de kern en hoofdlijnen te onderscheiden, ook als je in een bepaald onderwerp (nog) niet thuis bent;
 • Je bent gedreven, resultaatgericht en stressbestendig en voelt je prettig in een commerciële omgeving;
 • Je kan projecten leiden en bent een uitstekende planner die accuraat werkt en je hebt een coachende en verbindende stijl van werken;
 • Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van eigen en andermans werk en bent in staat om in een vlot tempo deze kwaliteit te leveren;
 • Affiniteit met de ICT(opleidingen)-branche is een pré.

In ruil voor

Een leuke afwisselende baan met eigen verantwoordelijkheden en voldoende mogelijkheden tot ontwikkeling. De mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden. Een marktconform salaris en 25 vakantiedagen. Leuke extra’s zoals een laptop, sportschoolabonnement, Headspace account, Spotify abonnement, vrije toegang tot al ons onderwijs en nog veel meer!

Waarom jij bij NOVI past

NOVI is een innovatieve school. Daar waar het formele onderwijs al decennia hetzelfde lijkt, is dat bij ons compleet anders. Wij vinden het enorm belangrijk dat ons onderwijs een eigen signatuur heeft. Deze signatuur is anders, vernieuwend, toekomstgericht en mede mogelijk gemaakt door onze medewerkers – en dus door jou.

Overige informatie:

Het betreft een functie op onze hoofdlocatie in Utrecht voor 32 – 40 uur. Echter, gedurende de pandemie werken we allemaal thuis en wordt het onderwijs online aangeboden.

Zie voor meer informatie: www.novi.nl

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie naar a.simons@novi.nl t.a.v Alida Simons of neem telefonisch contact op via 030 711 5615 en vraag naar Alida.

Gerelateerde artikelen