26 Mei 2015

NOVI scoort bij NSE 2015!

Opleidingen van Hogeschool NOVI scoren ook dit jaar weer een rapportcijfer 8,5! Uit de Nationale Studentenenquête (NSE) 2015 blijkt dat de opleidingen van NOVI buitengewoon goed gewaardeerd worden door onze studenten. Daarop zijn wij natuurlijk erg trots.

Met een gemiddelde respons van 33% is de jaarlijkse NSE het grootste landelijke onderzoek onder studenten, waarin zij hun mening geven over de opleiding die ze volgen. Alle NVAO-geaccrediteerde opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland kunnen participeren aan dit onderzoek.

Kwaliteitsbewaking
Door deel te nemen aan de NSE kan Hogeschool NOVI de kwaliteit van de opleidingen bewaken en waar nodig verbeteren. Bovendien helpt het toekomstige studenten bij het maken van de juiste studiekeuze. De enquête besteedt aandacht aan alle aspecten van het onderwijs, van de inhoud en de informatievoorziening tot de docenten en de toetsing en beoordeling.

Uitstekende beoordeling NSE
De NOVI-opleidingen worden door de studenten gemiddeld gewaardeerd met een 4,27 (schaal 1 tot 5). Dat deze beoordeling erg goed is, blijkt uit het feit dat NOVI op nagenoeg alle punten boven het landelijk gemiddelde scoort. Bovendien scoort NOVI een 4,58 (schaal 1 tot 5) bij ‘the ultimate question’, namelijk of de student de opleiding zou aanbevelen bij anderen. Ben je benieuwd naar meer cijfers van de NSE 2015? Klik hier voor de factsheet.

Onderscheidend onderwijs
Uit beoordeling in de Keuzegids HBO 2015 bleek eerder al dat de hbo-ICT van Hogeschool NOVI met afstand de beste keus is. Dat onze studenten zo’n goede beoordeling afgeven, geeft des te meer aan dat de opleidingen van NOVI onderscheidend zijn. Waar je bij veel hogescholen een ‘vaste’ opleiding moet volgen, gaan wij een belangrijke stap verder. Want wij passen de opleiding aan op jouw kennen en kunnen, zodat je alleen de vakken hoeft te volgen die voor jou noodzakelijk zijn om af te studeren. Hiervoor kan je vaak sneller dan in 4 jaar je bachelordiploma behalen!

[vc_jumbotron title=”Geïnteresseerd?” margin_top=”70″ margin_bottom=”100″ scroll_animation=”fadeIn” scroll_animation_delay=”0″]Wil jij de kwaliteit van NOVI zelf ontdekken? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op.
[contact-form-7 id=”2334″ title=”Whitepaper”][/vc_jumbotron]

Gerelateerde artikelen