Hbo-ICT De vraag naar hoogopgeleide ICT-professionals blijft fors toenemen. Vooral op hoger en wetenschappelijk beroepsniveau zijn er steeds meer moeilijk vervulbare vacatures. Heb je als IT-professional dus nog geen diploma, dan is dit hét moment om met een NOVI hbo-ICT-opleiding te starten. Onze studenten maken na hun studie razendsnel stappen in hun carrière.

Download brochure Advies gesprek aanvragen
 • Studeren op de manier die bij je past

  Al onze opleidingen kun je dankzij ons eigen e-learning-platform EdHub volledig online volgen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan onze wekelijkse klassikale colleges, waar we de brug slaan tussen theorie en praktijk. Daarnaast hebben we ook coaches die je kunnen helpen om je doelen te realiseren.

  Samen met jou bepalen we hoe jouw opleiding eruit zal komen te zien.

 • De snelste route richting je diploma

  Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel professionals te lang en niet te combineren met hun zakelijke en privé leven. NOVI heeft een perfecte oplossing voor deze groep. Professionals met ervaring in de ICT kunnen veel vrijstellingen binnen het programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat studenten bij NOVI vaak binnen 2 tot 2,5 jaar al hun hbo-ICT-diploma behalen.

 • Subsidies en Financieringen

  Onze hbo-ICT-opleiding is dankzij verschillende subsidieregelingen zo goed als gratis voor je werkgever. De opleiding komt namelijk in aanmerking voor vraagfinanciering en de subsidie praktijkleren. Het resultaat hiervan is dat de opleiding nog maar €300,- netto per jaar kost.

Kenmerken

 • Duur
  4 Jaar
 • Punten
  240 ECTS
 • Collegegeld
  € 3.000,- per jaar (Vrijgesteld van btw en incl vouchers)
 • Lesmateriaal
  €300,- per jaar
 • Start
  6 keer per jaar
 • Locatie
  Utrecht, Maastricht

Geinteresseerd?

Neem contact op Download studiegids

Wat onze studenten op Springest zeggen

"Goede opleiding waar je veel leert over tactisch inzicht en welke processen er allemaal bij komt kijken in de hedendaagse ICT omgeving. Mede door leraren uit de praktijk en het toepassen van de opgedane kennis in de eigen organisatie."
Hugo van Wijlen Senior Ontwerper Infrastructuur
"De praktische lessen en inspirerende docenten zorgen dat je echt verder komt in jouw carrière. NOVI daagt uit waardoor je de stof niet alleen leert maar ook daadwerkelijk inzet in het bedrijfsleven."
Vincent Demmink Senior Business Consultant
"Ik ben zeer tevreden over Novi. De lesstof sluit uitstekend aan op de praktijk met een prima begeleiding van docenten. Tevens een prachtige nieuwe locatie. Deze opleiding zou ik een ieder aanraden."
Stefan Vermeer Functioneel Beheerder
"De gehele opleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Voornamelijk de docenten uit de praktijk en de wijze waarop vakken afgesloten worden. De opleiding heeft me veel handvatten gegeven die direct inzetbaar zijn in de praktijk. Meerdere collega's heb ik ondertussen al naar tevredenheid richting NOVI gestuurd!"
Peter Barendregt Mission Critical Engineer

Specialisaties NOVI is al meer dan 60 jaar een begrip in de IT-sector en heeft succesvolle (hbo-) opleidingen.

Data Science

In deze specialisatie wordt ingegaan op het vermogen van organisaties om data (‘big data’) om te zetten in kennis en inzichten – ook wel business intelligence, business analytics of data science genoemd. Organisaties voorzien een toenemende behoefte aan kennis en vaardigheden die nodig zijn om data om te zetten in actiegerichte inzichten.

De specialisatie is zowel geschikt voor personen die zich bezighouden met c.q. geïnteresseerd zijn in het omzetten van beschikbare data in managementinformatie als voor personen die de resultaten van en behoefte aan dergelijke actiegerichte inzichten moeten definiëren en beoordelen (tactisch en strategisch management) of daartoe opgeleid willen worden.

In deze specialisatie wordt ingegaan op de wijze waarop binnen organisaties wordt gewerkt met een of meer datasets die te groot zijn om met reguliere databasemanagementsystemen onderhouden te worden.

Regievoering & Sourcing

De IT-organisatie ontwikkelt zich steeds meer tot een partner van de business. Daarbij worden in toenemende mate de uitvoerende taken van de IT-organisatie (de interne IT-delivery) uitbesteed aan marktpartijen (de externe IT-delivery) waarover regie gevoerd moet worden. Bij de kerntaken binnen de regiefunctie van de IT-organisatie kan een onderscheid worden gemaakt tussen de demand management en de supply management-verantwoordelijkheid. De kerntaken, en daarmee de rollen verantwoordelijk voor de uitvoering van de kerntaken, kunnen worden geordend in een vijftal procesniveaus met daarbinnen de regieprocessen die de brug slaan tussen de demandfunctie, zijnde de aansturing van de interne en/of externe leveranciers, de IT-delivery en de leverancier van de IT-diensten. De noodzaak van professionele regievoering en bijbehorend demand-supplymodel komen in deze specialisatie nader aan bod.

Innovatie

In deze specialisatie wordt de vraag beantwoord hoe te komen tot nieuwe waardecreatie van een onderneming in de praktijk. Het antwoord wordt in deze specialisatie gegeven: men creëert waarde door innovatie; voor de organisatie, de klant en voor eigen medewerkers. Studenten leren over de vernieuwing heen kijken, relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen, passend bij de eigen organisatie.

Na het volgen van deze specialisatie heeft de student:

 • Meer grip op processen van fundamentele waardecreatie.
 • Inzicht in de wijze waarop theoretische concepten vertaald worden naar een brede visie op innovatie en business development.
 • Enige ervaring om diverse scenario’s binnen de eigen organisatie te beoordelen en te ontwikkelen.

De houdbaarheidsdatum van producten en diensten wordt steeds korter. Het ontstaan van netwerken, meer transparantie, mediadruk en technologie dwingen organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Het is van belang om als organisatie een visie op strategische vernieuwing te hebben, om daarmee voorbereid te zijn op de toekomst.

Informatiebeveiliging

De specialisatie Informatiebeveiliging is geschikt voor mensen die al een functie hebben op het gebied van Informatiebeveiliging en graag willen doorgroeien naar een hogere functie of verdieping zoeken van de huidige functie of voor hen die deze functie ambiëren. Enige basiskennis op het gebied van het onderwerp wordt verondersteld. Aan de orde komen de Information security, Netwerk & Cyber security en Application en Data security.

De specialisatie biedt een verdieping in het speelveld van Information Security en Cyber Security, maar biedt ook aandacht aan het auditen van de security en het managen en borgen van de ´business continuity´.

Lean Six Sigma Green Belt

Lean Six Sigma is wereldwijd een van de meest gebruikte methodes voor procesverbeteringen binnen organisaties. Lean Six Sigma biedt methoden en technieken om processen te analyseren, te beoordelen en te verbeteren. Tijdens deze specialisatie worden de meest gebruikte methoden en technieken behandeld. Lean Six Sigma is een gereedschapskist vol verschillende instrumenten. Tijdens de opleiding ga je zelf aan de slag met deze instrumenten. Naast deze specialisatie biedt NOVI verschillende Lean Six Sigma trainingen aan (Yellow, Green en Black belt).

Door het volgen van de specialisatie Lean Six Sigma Green belt ben je in staat om zelfstandig Lean Six Sigma projecten op te starten, uit te voeren en te begeleiden. Tijdens deze specialisatie komen verschillende onderwerpen aan bod. Je leert wat Lean en Six Sigma is. Tevens wordt het Six Sigma DMAIC-stappenplan doorlopen. Daarnaast leer je tijdens de opleiding veranderingen te begeleiden in de organisatie. Deze specialisatie is ontwikkeld voor projectleiders, managers, professionals en adviseurs die betrokken zijn bij verbeterprojecten.

Meer weten? Download gerust onze brochure en lees het nog eens rustig na. Bij vragen zijn we tijdens kantoortijden telefonische bereikbaar op (030) 711 5615.

Download brochure Download studiegids