BOOTCAMP

Digital Entrepreneurship

Een Digital Entrepreneur is een ondernemer die begrijpt waar kansen liggen in digitale wereld, maar ook welke strategieën je kunt gebruiken om daarin snel te groeien. Binnen 20 weken heb je een hbo-functiecertificaat en kun je aan het werk als junior Digital marketeer bij een werkgever, of aan de slag met je eigen onderneming. 

 

In het kort

Studierichting

Bootcamp: Digital Entrepreneurship

Duur

20 weken

Kosten

€ 5.800

Financiering
Levenlanglerenkrediet, nu 0% rente
Start

2 keer per jaar

Locatie

Utrecht, Maastricht

Voor wie?

De bootcamp Digital Entrepreneurship leidt je op tot ondernemer binnen je eigen startup of tot junior professional in de Digital marketing.
Deze mensen kozen voor deze opleiding.

 

Ondernemers

Je bruist van de ideeën, ziet overal kansen en kan niet wachten deze te vertalen naar een eigen onderneming.

Vernieuwers

Je pikt trends en ontwikkelingen snel op en kunt deze vertalen naar kansen voor een organisatie.

Veranderaars

Je weet mensen te motiveren, overtuigen en mee te krijgen in grote veranderingen binnen een organisatie.

 

Wat kun je na
de opleiding?

Na deze opleiding heb je een goed beeld van (technologische) trends en ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap en 'growth' en kan je deze vertalen naar een concreet groeiplan voor je eigen startup of voor je (nieuwe) werkgever. 

Direct inschrijven   

 

1. Startup founder

Als startup founder ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe onderneming. Daarbij is het vooral van belang om jouw idee zo snel mogelijk te 'valideren' en aansluiting te vinden bij jouw doelgroep. Als je die gevonden hebt is het zaak de onderneming zo snel mogelijk levensvatbaar te maken. 

2. Growth hacker

Een growth hacker is iemand die zich vanuit verschillende disciplines bezig houdt met het zo snel en effectief mogelijk een organisatie te laten groeien. Hierbij kijkt de growth hacker niet alleen naar marketing, maar ook naar product- en salesprocessen, en maakt goed gebruik van beschikbare data. 

3. Digital marketeer

Een Digital marketeer maakt gebruik van online kanalen voor zijn marketing. Een Digital marketeer is actief op het gebied van SEO, SEA, content marketing en branding, maar blinkt ook uit in de manier waarop hij data kan gebruiken om zijn/haar marketingactiviteiten nog effectiever te laten zijn. 

4. Intrapreneur

Een Intrapreneur, anders dan een Entrapreneur, zet zijn ondernemerschap in om de organisatie waarvoor hij/zij werkt te laten groeien. Vaak werkt de Intrapreneur enigszins afgezonderd van de rest van de organisatie om nieuwe verdienmodellen, doelgroepen of product-markcombinaties te verkennen. 

Wat ga je leren?

Data Driven Marketing

De maatschappij digitaliseert steeds verder en elke dag creëren en gebruiken we meer en meer data. Bedrijven en organisaties ontwikkelen zich door data op een slimme manier te gebruiken. Met name in marketing en bij het benaderen van doelgroepen. Met data kunnen vragen beantwoordt worden die nooit eerder gesteld zijn. Visualisatie van data helpt om unieke patronen te ontdekken en stelt ondernemingen instaat exponentieel groeien.In deze leerlijn ontwikkelt de student kennis van en inzicht in de essentiële marketingkanalen en activiteiten. Op basis hiervan kan de student een digitale marketingstrategie opstellen om klanten aan te trekken. De student maakt kennis met methoden, processen en systemen om inzichten te onttrekken uit data en op deze wijze concurrentievoordeel te behalen voor de organisatie. Daarnaast leert hij hoe groei gerealiseerd kan worden door de inzet van data-experimenten vanuit de growth hacking methodiek

Digital Entrepreneurship

Om succesvol te zijn dienen organisaties in staat te zijn om snel te anticiperen. Door trend forecasting en het analyseren van impact leert de student trends herkennen, hoe dit kansen biedt en bedreigingen heeft. Ondernemen gaat over het kennen van risico’s en daarop inspelen. Het gaat over op slimme en effectieve manieren de markt te bedienen. 

Veel disruptieve ontwikkelingen komen uit het toepassen van nieuwe (informatie) technologie. We focussen op het onderzoek naar de kansen en bedreigingen van een specifieke trend. 

In deze leerlijn leert de student hoe bedrijfsvoering in een constant veranderende omgeving functioneert. Hij leert hoe met nieuwe business modellen gereageerd kan worden op technologische trends en weet deze trends te vertalen naar succesvolle business. Hij weet hoe innovaties in de eigen organisatie kunnen beklijven en een duurzame grond kunnen vinden.  

Talent Meetup

Tijdens de Talent Meetup kom je in contact met werkgevers die op zoek zijn naar nieuw talent, maar kun je ook zelf, als kersverse ondernemer, contact leggen met nieuw talent op het gebied van software development, security of data science. Misschien ontmoet jij daar wel jouw nieuwe co-founder.

Gratis workshops

Naast de twee leerlijnen kun je als bootcamper gratis aanhaken bij een handvol waardevolle workshops. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: programmeren voor beginners, data analytics, effectief leren, pitchen, etc. 

Hoe studeer jij het liefst?

NOVI is al meer dan 60 jaar een begrip in de ICT-sector. Bij ons werk je doelgericht aan je ambities: geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar alleen leren wat je nog nodig hebt om te groeien als professional.

Werken & leren
Binnen onze bootcamps proberen we de praktijk zo goed mogelijk na te bootsen. Je werkt met cases die uit de praktijk gegrepen zijn, zodat je na je bootcamp optimaal voorbereid bent op het echte werk.

Persoonlijke begeleiding en coaching
Onderwijs valt of staat met begeleiding. Daarom zijn onze docenten optimaal bereikbaar en krijg je een persoonlijke studiecoach.

Ontmoetingsplek
Onze locaties zijn een ontmoetingsplek: een centraal punt waar je met je docent, studiecoach of medestudenten kunt afspreken. Studeren en workshops volgen kan er ook.

Gert Brussen
‘Voor ik aan mijn studie begon, was ik projectmanager bij de Belastingdienst. Om door te groeien had ik een hbo-diploma nodig, dus ik schreef me in voor de verkorte incompany-opleiding hbo-ICT. Omdat mijn specialisatie wegens te weinig belangstelling niet klassikaal werd gegeven, heb ik ook een paar modules in Utrecht gevolgd. Daardoor ontmoette ik ook deelnemers uit andere bedrijven en kreeg ik allemaal nieuwe inzichten. Ik kijk er positief op terug, want een paar maanden na mijn afstuderen heb ik een stap in mijn carrière kunnen zetten. Ik ben nu teammanager binnen ons datacenter.’
Bedrijfskundige informatica
Rishgi Dewnariain
‘Bij de start van mijn opleiding merkte ik direct dat ik omringd was door professionals. De uitwisseling van ideeën binnen de verschillende betrokken bedrijven zorgde ervoor dat ik direct begreep wat er gedaan moest worden. Geen saaie lesstof, maar direct naar de kern van het verhaal door praktijkervaringen.’
Bedrijfskundige informatica
Ashray Roktoe
‘Wat ik vooral leuk vind aan de opleiding, is dat de lessen niet alleen op de stof zijn gericht. Dat geeft ruimte voor interactie. Als de docent urenlang aan het woord zou zijn, zou ik mijn aandacht er maar moeilijk bij kunnen houden. In plaats daarvan houden we bijvoorbeeld brainstormsessies, waarbij iedereen aan het woord komt – heel anders dan wat ik van de middelbare school gewend ben.’
Software Development
mockupv3

Digitaal leren
met EdHub

In EdHub, ons eigen digitale leerplatform, vind je al het studiemateriaal dat je nodig hebt. Van studieboek tot syllabus en van praktijkopdracht tot sandboxes.

Voor theorie en praktijk
Leg makkelijk de verbinding tussen je colleges en de praktijk door te oefenen in speciale sandbox-omgevingen.

Gratis studieboeken
Via de ingebouwde BUKU-bibliotheek krijg je gratis toegang tot duizenden relevante studieboeken.

Is deze bootcamp wat voor jou?

Stel dan jouw studieoverzicht van de bootcamp samen, dan weet je gelijk wanneer je afstudeert.

Check de wizard

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

De meeste studenten van NOVI komen in aanmerking voor subsidie. Soms betekent dit dat je een deel van de opleidingskosten via een subsidie kunt terug krijgen, soms beperkt zich dit tot een renteloze lening van DUO. Om te bepalen welke regeling specifiek op jou van toepassing zijn, is het belangrijk dat we wat meer over je te weten komen. Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met onze subsidieadviseur.

Voldoe ik aan de toelatingseisen voor deze opleiding?

Om toegelaten te worden op onze opleidingen, moet je voldoen aan de hbo-startkwalificaties. Dit betekent dat je minimaal beschikt over een HAVO, VWO, MBO4 diploma. Heb je dit niet, dan moeten we een 21+ toets afnemen. Dit kan bij NOVI kosteloos. Als je een diploma in het buitenland hebt behaald, dan kun je bij ons checken of deze volstaat om te starten bij NOVI. Wel is het van belang dat je beschikt over de Nederlandse taal (niveau NT-2). Wil je een 21+ toets inplannen of je diploma laten checken, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Past deze opleiding wel bij mij?

Als je twijfelt over welke studierichting het best bij jou past is het vaak goed in hierover in gesprek te gaan met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je meer vertellen over de inhoud van de opleidingen, maar ook over het perspectief op de arbeidsmarkt nadat je de opleiding hebt afgerond. Het is belangrijk om te weten dat je keuze niet direct in beton gegoten is. Als je tijdens je opleiding toch liever de switch maakt naar een andere richting, dan kan dit kosteloos. Je betaalt uiteraard al wel voor hetgeen dat je hebt afgerond.

Kan ik de lessen ook fysiek volgen?

De colleges zijn allemaal digitaal. Maar wij stimuleren je wel om ook naar onze locatie te komen. Daar kunnen we je helpen bij je praktijkopdrachten, kun je samenkomen met je groepsgenoten, het bedrijfsleven of interessante sprekers tijdens aanvullende workshops, die je gratis kunt volgen. NOVI is meer dan alleen een school, het is een community. En die community ontmoet je vooral bij ons in Utrecht en Maastricht.

Kan ik ook vrijstellingen krijgen binnen deze opleiding?

Voor de hbo-opleidingen kun je vrijstelling krijgen voor alle leerlijnen waarvan je al over de benodigde competenties beschikt. Dat kan zijn doordat elders al een opleiding hebt gevolgd met vergelijkbare leeruitkomsten, of doordat je in de praktijk ervaring hebt opgedaan die overeenkomt met hetgeen je leert tijdens de leerlijn. Je kunt de mogelijke vrijstellingen gemakkelijk in kaart brengen met onze configurator. Uiteindelijk verdien je de daadwerkelijke vrijstellingen met een interview dat je voert met een van onze assessoren. Voor de bootcamps kun je geen vrijstelling krijgen.