CURSUS

Inleiding Java

In de cursus 'Inleiding' Java leer je structuren van object-georiënteerd programmeren (OOP). Met OOP-structuren leer je ook je code leesbaar, uitbreidbaar en overzichtelijk te houden. Je gaat interfaces en abstracte klassen gebruiken, daarnaast ga je unit-testen schrijven om de code automatisch te kunnen testen. Uiteindelijk leer je gebruik te maken van externe code middels Maven.


 

In het kort

Studierichting

Inleiding Java

Duur

Eigen tempo

Kosten

1250,-

Financiering LevenLangLerenKrediet
Start

Midden oktober

Verdien tot 100% van je cursusgeld terug

Ontvang €250,- voor elke inschrijving die gebruik maakt van jouw referral code, tot maximaal je volledige cursusgeld!

Check de voorwaarden

Voor wie?

De cursus 'Inleiding Java' is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van programmeren met behulp van de Java-programmeertaal. Of je nu een absolute beginner bent zonder enige programmeerervaring of al ervaring hebt met een andere programmeertaal, deze cursus biedt een solide basis om aan de slag te gaan met Java

 

Beginners

Als je nieuw bent in de wereld van programmeren en graag wilt leren hoe je code schrijft, is de cursus 'Inleiding Java' perfect voor jou. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Deze cursus biedt een solide basis in Java-programmering, zodat je vertrouwd raakt met de fundamentele concepten en vaardigheden die nodig zijn om te slagen als programmeur.

Carrièreswitchers naar de IT-sector

Als je een carrièreswitch overweegt naar de IT-sector, is het leren van een programmeertaal zoals Java een waardevolle stap. Deze cursus biedt een toegankelijke introductie tot Java en stelt je in staat om de basisvaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te slagen als ontwikkelaar in de IT-industrie.

Software developers

Als ervaren softwareontwikkelaar ben je altijd op zoek naar manieren om je vaardigheden en expertise uit te breiden. Deze cursus biedt een kans om je repertoire aan programmeertalen uit te breiden en je kennis van object-georiënteerd programmeren te verdiepen.

 

Wat ga je leren?

In de cursus 'Inleiding Java' krijg je de mogelijkheid om de basisprincipes van programmeren met Java te leren. Deze cursus is ontworpen om je stapsgewijs mee te nemen door de essentiële concepten en technieken van de Java-programmeertaal.

Direct inschrijven   

 

Basisprincipes van Java en het ecosysteem

Je krijgt een introductie tot Java als programmeertaal en verkent het uitgebreide ecosysteem eromheen. Leer over objectgeoriënteerd programmeren, bibliotheken, frameworks, de Java Virtual Machine (JVM), compilers, garbage collection, build tooling, versiebeheer en databases.

Java-syntax en structuur

Verken de basis syntax van Java en leer hoe je een Java-applicatie kunt opbouwen. Vanaf de fundamenten werk je toe naar grotere structuren en mechanismen in Java, die nodig zijn om robuuste applicaties te ontwikkelen. Ontdek de kracht van if-statements, loop statements, jump statements en switch statements voor het beheren van de flow van je programma.

Methoden en modulariteit

Leer hoe je code kunt structureren en herbruikbaar kunt maken met behulp van methoden. Ontdek de kracht van het groeperen van statements in een naamgegeven taak en verbeter de leesbaarheid en onderhoudbaarheid van je code. Leer ook over de modulariteit van Java en hoe je externe code kunt gebruiken met Maven.

Objectgeoriënteerd programmeren met classes

Ontdek de wereld van objectgeoriënteerd programmeren in Java. Leer wat classes zijn en hoe je objecten kunt creëren op basis van deze blauwdrukken. Begrijp hoe je eigenschappen, waardes en functionaliteit kunt organiseren in classes en maak gebruik van objecten om concepten te modelleren. Verken het ontwerp en de implementatie van classes in Java.

Datastructuren en geautomatiseerd testen

Verdiep je in de verschillende datastructuren die Java biedt, zoals arrays en collecties. Leer hoe je gegevens kunt organiseren en manipuleren om efficiënte en schaalbare applicaties te bouwen. Daarnaast leer je het belang van geautomatiseerd testen en hoe je unit tests kunt schrijven om de kwaliteit en betrouwbaarheid van je code te waarborgen.
Deze opzet zorgt ervoor dat zowel beginners als meer geavanceerde deelnemers op hun eigen tempo kunnen werken en de cursus binnen 5 dagen kunnen afronden. Met een mix van theorie, praktische oefeningen en groepsinteractie is deze cursus zowel informatief als leuk.

Cursus op hbo-niveau

Deze cursus is onderdeel van onze hbo ICT, studierichting Software Development. Daardoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Zowel in het lesmateriaal, als in de persoonlijke begeleiding.

Van theorie naar praktijk
Hbo onderwijs kenmerkt zich door een sterke theoretische basis, maar juist ook de directe vertaling naar de praktijk. Je kunt direct met de materie aan de slag. 

Verdien studiepunten
Als je de cursus succesvol afrond krijg je een hbo-deelcertificaat met studiepunten.
Goed voor op je CV!


Kom bij ons langs!

We hebben een prachtige locatie in Utrecht, vlak bij het Science Park, dus goed bereikbaar met het OV. Op die locatie kun je gewoon lekker studeren wanneer het jou uitkomt. We hebben werkplekken, een relaxt muziekje en een volle koelkast voor je klaar staan. Ook organiseren we meetups, kun je afspreken met de docenten en natuurlijk met je klasgenoten. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, want alle programma’s zijn online te volgen, maar het maakt het studeren wel een stuk leuker. 

 

Check ook de podcast

In deze podcast behandelen docenten Nova en Elwyn de skillset van een software developer. Over welke competenties en vaardigheden moet je beschikken als developer, en welke terechte en onterechte vooroordelen bestaan er?

Leen het lesgeld bij DUO

Ben je niet ouder dan 55 jaar en heb je geen recht meer op studiefinanciering? Dan kun je aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Via deze regeling kun je elk studiejaar (met een maximum van 5 jaar) je jaarlijkse college- of lesgeld lenen bij de overheid. Dit is een rentevrije lening. Je hebt 15 jaar om de lening terug te betalen.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt een bedrag lenen tot maximaal de hoogte van het te betalen collegegeld, met een maximum van € 11.570,-  per studiejaar (studiejaar 2023-2024). Deze cursus is onderdeel van de Hbo-ICT en valt daarmee ook onder deze regeling. Je kunt het volledige lesgeld lenen, en krijgt deze ook in één termijn van DUO overgemaakt.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

Vanaf 1 januari van het jaar volgend op de voltooiing of beëindiging van de opleiding, wordt de terugbetaling gestart. Je hebt een periode van 15 jaar om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt bepaald op basis van je inkomen. Op dit moment is de rente vastgesteld op 0,46%, en deze wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

Wat zijn de voorwaarden?

Hier zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Je leeftijd op het moment van aanvraag is onder de 56 jaar.
  • Je bent ingeschreven voor een officieel erkende Associate degree, HBO-bacheloropleiding of master.
  • Je collegegeld wordt niet gedekt of vergoed door een andere entiteit, zoals je werkgever.

Check duo.nl voor alle voorwaarden.

Wat onze studenten zeggen

Deze mensen kozen voor een opleiding bij NOVI.

 

Sarah

Sarah heeft de bootcamp Full Stack Developer afgerond en kijkt terug op een fantastische tijd. 

Bekijk Sarah's verhaal

Sanne

Sanne is bij NOVI gestart met de bootcamp Ethical Hacker, waarna ze verder is gegaan met de opleiding Cyber Security.

Bekijk Sanne's verhaal

Joris

Joris zag in de opleiding Software Development een kans om zich als  game-designer verder te ontwikkelen.

Bekijk Joris' verhaal

Over deze cursus

Wat ga ik leren?

In deze cursus 'Inleiding Java' ga je de volgende essentiële concepten en vaardigheden leren:

  1. De basisprincipes van de Java-programmeertaal, inclusief syntax en structuur.
  2. Object-georiënteerd programmeren (OOP) en hoe je objecten kunt maken en gebruiken.
  3. Het schrijven van methoden en het begrijpen van hun rol in het organiseren van code.
  4. Werken met arrays en het beheren van verzamelingen van gegevens.
  5. Control flow-statements zoals if-else, loops en switch-statements om de logica van je programma's te beheren.
  6. Het belang van unit tests en hoe je ze kunt implementeren om de kwaliteit van je code te waarborgen.
  7. Werken met classes en het begrijpen van de basisprincipes van objectoriëntatie.
  8. Het gebruik van build tools en dependencies om je projecten te beheren en samen te werken met andere ontwikkelaars.

Praktische informatie

Onze docent verzorgt de cursus in een ‘hybride vorm’. Dit betekent dat je zowel fysiek (op locatie) als online (via Microsoft Teams) de cursus kunt bijwonen. Wanneer je op bereisbare afstand van Utrecht woont juichen we het uiteraard van harte toe dat je de cursus bij ons op locatie volgt, wel zo gezellig.

We bevinden ons het in ‘Newton House’ op de vierde verdieping. Het adres is Newtonlaan 247, Utrecht.

Lijkt het je een leuke cursus en wil je meedoen, klik dan hieronder op de zwarte knop ‘direct inschrijven’.

Belangrijke data

De eerstvolgende cursus start op 4 september (in afwachting).