5 redenen waarom je juist nu een opleiding hbo-ICT bij NOVI moet volgen

Het volgen van een hbo-opleiding is niet zomaar iets. Het vraagt veel tijd en inspanning. Het is logisch dat je misschien wel twijfelt om een hbo-opleiding te gaan volgen, maar van die twijfel kunnen wij je vast af helpen. Dit is namelijk hét ideale moment om de eerste stap richting je hbo-ICT-diploma te zetten.

In dit artikel geven we je 5 redenen waarom je juist nu een hbo-ICT-opleiding bij NOVI moet gaan volgen.

1. De vraag naar hoogopgeleide ICT-professionals blijft fors toenemen

Het is algemeen bekend dat Nederland kampt met grote tekorten in de IT-sector.

Vooral op hoger en wetenschappelijk beroepsniveau zijn er steeds meer moeilijk vervulbare vacatures. Het gaat dan vaak om programmeurs voor specifieke talen, zoals Java. Ook bestaat er een groeiende vraag naar security specialisten, businessintelligence-analisten en webdevelopers.

Gek genoeg zien we dat de kansen op werk voor praktisch opgeleide mbo’ers juist steeds minder worden. Er staan maar liefst zes mbo-ICT-opleidingen op de ranglijst met de slechtste kansen op de arbeidsmarkt: medewerker beheer ICT, netwerkbeheerder, ICT-beheerder, medewerker ICT, applicatieontwikkelaar en gamedeveloper.

Heb je als IT-professional dus nog geen diploma, dan is dit hét moment om met een NOVI hbo-ICT-opleiding te starten. Onze studenten maken na hun studie razendsnel stappen in hun carrière.

2. NOVI biedt de snelste route richting je hbo-ICT-diploma

Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel professionals te lang en niet te combineren met hun zakelijke en privé leven. NOVI heeft een perfecte oplossing voor deze groep. Professionals met ervaring in de ICT kunnen veel vrijstellingen binnen het programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat studenten bij NOVI vaak binnen 2 tot 2,5 jaar al hun hbo-ICT-diploma behalen.

3. Studenten bij NOVI halen bijna allemaal wél hun diploma

NOVI is uitgeroepen tot de beste hbo-ICT-opleider van Nederland. Onze opleidingen zijn volledig geaccrediteerd en 85% van onze studenten sluit de opleiding af met een diploma. Dit is ver boven het marktgemiddelde.

4. Betaalt je werkgever? Dan is de opleiding bijna gratis.

Onze hbo-ICT-opleiding is dankzij verschillende subsidieregelingen zo goed als gratis voor je werkgever. De opleiding komt namelijk in aanmerking voor vraagfinanciering en de subsidie praktijkleren. Het resultaat hiervan is dat de opleiding nog maar €300,- netto per jaar kost.

Hoe dat werkt, zie je in onderstaande video:

 

5. Volg de opleiding op de manier die bij je past

Al onze opleidingen kun je dankzij ons eigen e-learning-platform EdHub volledig online volgen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan onze wekelijkse klassikale colleges, waar we de brug slaan tussen theorie en praktijk. Daarnaast hebben we ook coaches die je kunnen helpen om je doelen te realiseren.

Samen met jou bepalen we hoe jouw opleiding eruit zal komen te zien.

Overtuigd? Dat is mooi. We nodigen je dan graag uit voor een vrijblijvend gesprek bij ons op locatie (in Utrecht of Maastricht).

Blijf op de hoogte van het
laatste nieuws en evenementen